lauantai 29. elokuuta 2015

Summer Home Sauna

Pesty sauna ja uudet pellavaiset saunavaatteet (Lapuan Kankurit).
Saunan hirsiseinä näkyy vielä pukuhuoneen puolelta; saunan puolelta hirret on panelien alla.
Saimme häälahjaksi emaliämpärin ja -pesuvadin. Emäntä haluaisi muovisista ämpäreistä ja vaaseista kokonaan eroon.
Peseytyminen kesän ajan palasaippuoilla. Palasaippuat säilyvät muuten todella hyvin luffakiekkojen päällä (pääsevät kuivumaan).Viime viikonloppuna siivosin saunaa toistamiseen kunnolla. Ja kuin kruununa työlle pistin Lapuan Kankureiden pellavaiset pyyhkeet, laudeliinat ja vielä tyynynkin esille; saimme nämä häälahjoiksi. Kyllä tämä nainen oli onnellinen. Koko illan hymyilin. Olin nimittäin pessyt samana päivänä vessankin kunnolla; tehtyjen korjausten jälkeen. Ja eihän sitä voi kuin hymyillä, kun on puhdasta (lähtötilanteesta voit lukea tästä klik) - ja on ollut mahdollista saada puhdasta. Ja sitten kun on laittanut vielä paikat nätiksi!

Mehän olimme käytännössä koko kesän täällä maalla. Noin kaksi kuukautta. Ei juoksevaa vettä ja peseydyttiin saunassa joka ilta. Ei vesivessaa, vaan kyykkypissaa ja ulkohuussia. Kestovaipoista luovuin kesäksi, ja viidet kakkavaipat päivässä jäävät varmasti muiston syövereihin pitkäksi ajaksi.

Välillä tuntui lasten kanssa, että helpommallakin sitä voisi kesänsä varmasti viettää, mutta toisaalta on nähnyt, kuinka he ovat onnessaan telmineet nurmikolla, tehneet hiekkakakkuja ja leikkineet - varmasti vapaammin kuin kaupungissa.

Ja helpommin emme toisaalta halunneet mennäkään. Tietoisesti emme halunneet esimerkiksi kahvinkeitintä taloon, vaan keitimme kahvit pannulla. Ja tietoisesti pesimme joka ilta itsemme Vuotaren palasaippuoilla; myös hiukset. Omat pitkät ja paksut hiukseni oli kieltämättä välillä haastava saada puhtaaksi palasaippuoilla, mutta selvisin. Myrkkyjä emme käyttäneet; ei esimerkiksi katon sammaleen poistossa tai siivouksessa. Ja vedelle ei viritetty pumppua kaivoon, vaan nostettiin vesi ämpäreillä käyttöön.

Eli onnellinen olen - ja olemme. Vaikka työn määrä on ollut kesän aikana aivan uskomaton. To Do -listaa (klik) ei täysin ole selätetty, mutta suurin osa kuitenkin. Ja niin paljon enemmänkin tehtiin kuin mitä sillä listalle edes osattiin laittaa. Vanhan tilan ja talon ostaja yllättyy varmasti aina työn määrästä, mutta onneksi me tykätään puuhata.

Onnellinen vanhan tilan emäntä kuittaa, ja alkaa keittää puuroa; lapset heräsivät juuri.Pics from our summer home sauna. The Linen clothes are designed and made by Lapuan Kankurit and the soaps are made by Vuotar._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebook and Pinterest!

2 kommenttia:

  1. Uskon, että tällaiset ekologisen ja yksinkertaisen elämän valinnat eivät aina ole niitä helpoimpia käytännössä, mutta juuri tällähetkellä itse kaipaan vielä nykyistä enemmän luonnonläheisyyttä elämääni. Ihanat kuvat & ihana tunnelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät niin; vaativat monet enemmän, mutta jotenkin kuitenkin tulee hyvä mieli tällaisista pienistä asioista. Ja kiitos; mökkisauna on tunnelmallinen, vaikka kaipaan kyllä sinne monta pientä uudistusta, joista varmasti myöhempinä vuosina lisää tarinaa :)

      Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!