tiistai 18. elokuuta 2015

Wedding Decorations

Koivun oksia kukkina, vanhoja peltitölkkejä kukkamaljakkoina, vanha Arabian Pirtti-astiasto (tuli pitopalvelun kautta iloisena yllätyksenä), vanhat valkoiset pitsiliinat sekä valkoiset servetit. Hääkattaus navetassa rakentui hyvin yksinkertaisista, mutta silti niin kivasti vanhan navetan tunnelmaan sopivista elementeistä.Sisällä torpassa koristelussa käytin niin luonnon kukkia (etenkin päivänkakkaroita, puna-apiloita ja koiranputkea) sekä pihapiireistä löytyneitä perennoja. Kuvassa näkyvien kukkien luulen ainakin olevan perennoja, mutta ei mitään hajua, minkä nimisiä nämä ovat. Löytyykö sieltä päästä jollain parempaa asiantuntemusta?
Navetassa kynttilän jalkoina toimivat myös vanhat viinipullot.
Kesällä löydettiin tämä vanha valaisin, joka valjastettiin juhliin kynttiläkruunuksi. Sähköosat suojatiin foliolla; toivon mukaan suojaus riitti, jotta saadaan tästä joskus tarvittaessa sähkövalaisinkin.
Tuppeen sahatuista puista rakennetut pöytälevyt olivat juuri sopivan rosoisia, eikä näitä todellakaan halunnut peittää suurilla pöytäliinoilla, vaan saivat näkyä ja koristaa nekin juhlatilaa.

Soppalusikat pujotettiin servettitaskuun, joka oli mielestäni helppo tehdä. Ohjeen servettitaskun taitteluun löysin Esmeralda's -blogista (klik).
Ja paljon kynttilöitä. Ne tekivät paljon tunnelmaa. Kynttilätkin olivat hyvin yksinkertaisia, valkoisia. Muutamat antiikkikynttilät olivat ulkolaista perää, ja sulivat navetan viimassa turhankin nopeasti. Havin kynttilät sen sijaan kestivät paremmin - kuten tämä kuvassa oleva Havin pöytäkynttilä.

Hääjuhliemme koristelu oli teeman mukaisesti hyvin yksinkertainen ja vanhan tilan tunnelmaa kunnioittava. Rahaa koristeteluihin ei mennyt kuin muutaman kynttiläpakkauksen verran. Valkoiset servetitkin tuli pitopalvelun kautta. Kukat poimittiin ulkoa, ja kukkamaljakkoina käytettiin omista ja suvun nurkista löytyneitä maljakoita sekä vanhoja peltitölkkejä. Kynttiläjalkavoluumiakin täydennettiin sukulaisten nurkista löytyneillä viinipulloilla. Koluttiin siis omat ja sukulaisten nurkat ja käytettiin kierrätettyä tavaraa!

Torpan sisältä en saanut juhlapäivänä kuvia - ja juhlapäivän jälkeen siellä oli jo täysi lapsiperheen arki käynnissä. Eli kuvat jäivät hyvin vähäisiksi. Torpassa vanhat pöydät peitettiin valkoisin liinoin sekä lakanoin ja pöydille nostettiin kukkia. Hyvin yksinkertaista. Myös siksi, että sisätiloissa aterioivat lapsiperheet, joten kattauksen oli hyvä olla mahdollisimman turvallinen ja helppo!

Navetan puolella sen sijaan riitti pienet pitsiliinat, sillä tuppeen sahatut laudat olivat osa (suunniteltua) koristelua. Navetassa koristelu oli muutoinkin vähän vähemmän lapsiystävällistä; enemmän kynttilöitä pöydillä, tikkuiset pöytälevyt ja kenties vähän vaikeat penkit lapsille istumiseen. Onneksi suurin osa lapsista mahtui sisätiloihin!

Ainoa, mikä jäi harmittamaan koristeluissa ja tarjoiluissa olivat juomatarjoilujen esilleanti. Olimme olettaneet, että pitopalvelu tuo mukanaan kannut, mutta ei tuonutkaan. Pöytiä koristelikin sitten itse juhlatilanteessa kivennäisvesipullot, maitotölkit, jne. Onneksi olin niin juhlahumussa, etten ehtinyt murehtia asiaa; edeltävänä päivänä tieto tällaisesta esillepanosta olisi ollut karmea uutinen, ja olisin soittanut varmasti kannut paikalle - keinolla millä hyvänsä! Mitä tästä siis opimme? Pitopalvelun kanssa pitää sopia hyvinkin tarkasti tarjoilut ja astiat. Parempi kysyä kuin olettaa.Our wedding decorations were made of simple and old style things like birch branches, old perennials, lea flowers, candles, recycled wine bottles and tin cans and old Arabia Cottage tableware. Inside the croft we used old table linen and sheets - in the byre tiny lice linen were enough - the table covers were part of the decoration.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebook and Pinterest!

4 kommenttia:

 1. Ihana ja niin tunnelmallinen miljöö ❤️❤️ Kaunista päivää sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana; ja sinulle myös kaikkea kaunista päivääsi <3

   Poista
 2. Voi miten kaunista!

  Löysin vahingossa tänne ihanaan blogiisi, onneksi niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva, kun löysit! Ihana on onnellinen vahinko <3

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!