tiistai 14. kesäkuuta 2016

Mielialat lautasella, osa III // After getting firedKaksi viikkoa analyysin jälkeen minua todellakin koeteltiin:

"Loma meni. Teimme melkoisesti töitä kesäkodin pihamaalla, ja kulutus oli kova - samoin makean himo. Huomasin, että pelkkä tumma laktoositon suklaa ei riittänyt. Tai riitti se, kun muuta en syönyt, mutta söin sitä sitten liikaa. Nyt on tumman suklaan kiintiö täynnä.

Maaseudulla huomasin, että erikoisruokavalion kanssa oli hieman haastavaa. Leipä osoittautui jälleen kulmakiveksi; kauraleipää ei löytynyt valmiina mistään. Lähikaupoissa tarvittavien raaka-aineiden tarjonta oli puolestaan haastava leivän valmistukseen. Keksin kuitenkin tehdä kaura-maissi-siemensämpylöitä. Opettelin käyttämään leivinuunia leivän valmistuksessa, ja onnistuin! Menivät hyvin alas, vaikka loppuivat kyllä taas liian nopeasti.

Seuraavalla kerralla muistan varustautua paremmin pitkiin maaseutujaksoihin.

Maha ja suolisto ovat alkaneet kuitenkin toimia hyvin. Olen oikeasti yllättynyt.

Eilen sain tietää radikaaleja uutisia, joita olen jollain tavalla odottanut viimeiset kaksi kuukautta. Minut irtisanotaan työstäni. Työolosuhteista johtui siis tammikuun alussa oleva pahoinvointi. Ja tästä seurannaisena lähdin myös terveysanalyysiin; jotta jaksaisin vaikeassa tilanteessa paremmin.

Ja mitä? Olen pysynyt ihmeen tasapainoisena. Itkenyt oikeastaan vain uutiset saatuani. Sen jälkeen ihmetellyt elämän menoa. Ihmetellyt. Ja taas ihmetellyt.

Mutta olo on kerrassaan vapautunut. Helpottunut. Tätä pelkäsin. Tätä odotin. Tämän sain.

Olen onnellinen. Lautasmalli varmasti auttaa, mutta niin auttaa myös se, että en enää kannattele liian painavaa painolastia olallani."

Kuvat nappasin kyseisen viikon arkistoista. Tässä vaiheessa harjoittelin vielä vihannesten monipuolisempaa käyttöä ruuan laitossa, kun tavoitteena oli tehdä ruokia ilman perunaa. Kovin moni  kasvisruokaohje sisälsi paljon rasvaa, kermaa ja juustoa, ja näin toimivat pikemminkin lisukkeena kuin perunan korvaajana. Tästä muutamaa viikkoa myöhemmin keksin kuoria ja lohkoa vihanneksia keraamiseen pataan, ja sitten laitoin leivinuuniin hautumaan - eikä sekaan tarvinnut välttämättä laittaa kuin vähän öljyä ja mausteita. Hyvää tuli - ja etenkin punajuuresta sai ihania ruokia aikaan!

Tämän jälkeen löysin myös kivan reseptin vehnättömien, kaurajauhoista valmistettujen kaurapikkuleipien leipomiseen; hyviä ja toivat toivottua vaihtelua tummalle suklaalle.I was fired after two weeks of starting the new diet. I'm not sure, but the new diet seemed to help me.  The new situation didn't look so bad at all. 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!


2 kommenttia:

  1. Hienoa kuulla, että ruokavalio auttaa ja täytyy sanoa, että tuo lautasellinen näyttää kyllä oikeinkin herkulliselta :) Höh, tuota työtä, mutta toisaalta jospa tästä seuraisi jotain parempaa kuitenkin...

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!