Suunnittelutoimisto Sinn

Suunnittelutoimisto Sinn on yhden naisen yritys, joka luo ekologisia ja pitkäikäisiä sisustusratkaisuja kaikennäköisiin ja -kokoisiin koteihin. Ratkaisu voi syntyä yhdellä kotikäynnillä tai laajemman suunnitelman pohjalta, riippuen asiakkaan tarpeista ja lähtökohdista. Ratkaisu voi syntyä myös yhteistyössä toisen sisustussuunnittelijan kanssa.

Ekologisen sisustuksen ensimmäinen ja tärkein kriteeri on pitkäikäisyys. Jos ympäristöarvot ovat siis lähellä sydäntäsi, älä pelkää ottaa yhteyttä, sillä asiaan erikoistuneen suunnittelijan kanssa sisustuksen ratkaisut ovat todennäköisemmin pitkäikäisempiä. Ekologisina myytävät sisustustuotteet ja -materiaalit voivat johtaa myös asiakkaita harhaan; tarkemmin tuotteen koko elinkaarta ja tuotteen sisältämiä raaka-aineita tarkasteltaessa tuote ei välttämättä olekaan niin ekologinen.

Ekologinen sisustus kunnioittaa paitsi luontoa, myös tilan käyttäjiä. Visuaalisesti miellyttävä ympäristö tuottaa mielihyvää, mutta puhtaat ja ekologiset materiaalit ovat myös tilan käyttäjille terveellisiä.

Sisustusratkaisujen ekologisuus ei ole mitätön asia, mitä kuvaavat mm. seuraavat tilastot:
Vuonna 2014 rakennukset ja rakentaminen aiheuttivat noin 40 prosenttia Suomen kasvihuonepäästöistä (Sitra 2014). 

Suomalaisten keskimääräinen hiilijalanjälki pelkästään huonekalujen ja kodinkoneiden osalta oli vuonna 2013 noin 500 kg CO2 henkilöä kohden, joka oli lähes viidennes kaikkien ostettujen tavaroiden ja palveluiden hiilijalanjäljestä (noin 2700 kg CO2 per hlö) (Ympäristöministeriö, Kulutuksen hiilijalanjäljen indikaattori -hanke).
Rakentaminen kuluttaa Euroopassa enemmän raaka-aineita kuin mikään muu teollisuuden ala. Painon mukaan mitattuna rakentamisen osuus raaka-aineiden kulutuksesta on jopa 50 prosenttia. Lisäksi rakentaminen ja rakennusten purkaminen tuottaa noin 40–50 prosenttia jätteistä. (Ympäristöministeriö)

Rakentamisen aiheuttaman luonnonvarojen kulutuksen lisäksi rakennusten käyttö aiheuttaa noin 40 prosenttia energiakulutuksesta ja 30 prosenttia hiilidioksidipäästöistä. Lisäksi rakennustuotteiden valmistus aiheuttaa noin 5 prosenttia energiankulutuksesta ja hiilidioksidipäästöistä. (Ympäristöministeriö)

Rakentamisen aiheuttama osuus liikenteen päästöistä on jopa 25 prosenttia (UFEMAT).

Suunnittelutoimiston taustalla häärii FM, sisustussuunnittelija Mari Sinn, jolla on taustalla yliopisto-opintoja luonnontieteellisessä tiedekunnassa, pitkä työura ensin konsulttina ja sitten maakunnan virkamiehenä, sisustusopintoja ja useita sisustus- ja rakennusprojekteja etenkin vanhojen talojen parissa. Mari tekee töitä julkishallinnossa paremman ympäristön puolesta vaikuttamalla kuntien ja muiden julkisorganisaatioiden korkeamman tason suunnitelmiin sekä strategioihin. Oman yrityksen parissa hän saa vastaavasti vaikuttaa pienemmässä mittakaaavassa kansalaisten ekologisiin valintoihin. Tällä hetkellä hän toteuttaa sisustussuunnitelmaansa vanhassa 1900-luvun alussa rakennetussa torpassa, josta on muotoutunut hänen perheensä vapaa-ajan koti. Lisää Marin sisustusprojekteistä ja sisustamisen filosofiasta voit lukea Marin blogista.

Otathan yhteyttä, jos kiinnostuit - ja jos tunnut kaipaavan apua tila- ja sisustusratkaisuissa! Yritys toimii pääosin Turun seudulla, Varsinais-Suomessa ja eteläisessä Satakunnassa, mutta toki suurempien töiden osalta myös laajemmalla alueella. Mari myös luennoi mielellään ympäristöystävällisen sisustamisen puolesta!


Mari Sinn
mrs.mari.sinn ( a ) gmail.com

Suunnittelutoimisto Sinn
Y-tunnus 2533053-2
Laskutus Ukko.fi -palvelun kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!