torstai 29. marraskuuta 2018

Itse tehdyt verkkosivut // DIY Web PagesHellurei ja taas sitä mennään! Sain tässä muutama viikko takaperin kuulla, että pääsen luennoimaan Sisustusakatemian seminaariin, jossa rinnallani seisoo muutama vähän tunnetumpikin sisustussuunnittelija! En tiedä, kuinka julkinen tuo tieto on, joten en kerro tämän enempää, mutta voin kertoa, että sydämeni pamppaili muutaman kerran turhankin villisti. Nauratti, itketti - mutta täytyy sanoa, olin myös erittäin imarreltu ja jotenkin sanaton. Osaamiseni ja kenties tyylini luennoida on sitten ilmeisesti toiminut. Ja mitä opin? No sen, että kerro kiinnostuksesi tehdä jotain - vaikkei sinulta kysytäkään sitä tekemään. Ja lopputulos voi olla, että saat jotain vielä enemmän; jotain, josta ei pieni mieli olisi voinut edes kuvitellakaan!

Pystyn kertomaan asiasta lisää kenties helmikuussa, ehkä aiemminkin, mutta nyt kun pysyn vielä salamyhkäisenä, kerronpa teille toisen salaisuuden, joka liittyy verkkosivujen laatimiseen. Tämä ei varmasti ole kaikille salaisuus, mutta niille, jotka omien verrkosivujen laatimista itse tehden epäröivät, tämä on ilmeisesti vielä salaisuus. Ja tämä ei ole minkäänlainen blogiyhteistyö, enkä saa tästä mitään provikkaa. Tämä on silkkaa iloa jakaa tietoa myös teille. Nimittäin: jos minä osaan laatia verkkosivut, osaat sen kyllä sinäkin!Kun sain tietää tulevasta seminaarista, jossa esiintyisin helmikuussa, aloin pohtia verkkosivujen laatimisen tarvetta. Selvittelin, olisiko ne mahdollista tehdä itse ja luin niiden laatimisen ohjeistuksia erinäisistä blogeista. Tiedon pisrstaleisuus ja jollain tapaa monimutkaisuus pelotti, joten asia jäi muiden kiireiden jalkoihin. Mutta sitten sain vihiä muista seminaarin esiintyjistä, ja voi pojat: tuli  kiire! Avasin keskustelun Facebookin naisyrittäjien sivuilla ja sainkin pari tarjousta verkkosivujen laatimisesta. Hintahaitari tarjouksissa oli kuitenkin rapiat 1000 euroa, joten aloin mielessäni asiaa ihmetellä, enkä uskaltanut tehdä päästöstä.

Sitten päätin avata suuni; pistin opiskelukollegalle viestin ja kysyin hänen yrityksensä nettisivujen laatimisen hintaa ja voivottelin päätöksen vaikeutta. Hän kertoi hintansa, mutta samaan hengenvetoon hän tuumasi:
"Oletko tutustunut ilmaisiin valmispohjiin netissä? Sinulla kun on hyvä silmä niin niilläkin saa varmasti jo riittävät ainakin alkuun eikä kai ihan hirveästi tarvitse osata. Toisaalta jos niihin ei ole satsannut niin niistä saa aika surkeannäköisetkin, mutta paneutumalla niin kuin sinä aina kaiken teet saa varmasti ihan toimivat sinun tapauksessasi!"
Ja niin minä sitten tein: pistin ranttaliksi, avasin webnode-nimisen palvelun ja viikon päästä julkaisin ihan omat verkkosivut! Toki tähän meni lähes kaikki vapaat hetkeni viikon aikana, mutta tuo panostus kannatti minun tapauksessani rahallisesti - mutta myös henkisesti; oli kerrassaan palkitsevaa luoda jotain näin konkreettista itse - pitkästä aikaa! Ja voinko tässä tilanteessa olla enää kiitollisempi Anulle, joka kannusti niin kauniisti minua vain toimiin?


Webnode-palvelun kautta voi valita itselleen sopivan verkkosivupohjan, palvelun kautta voi ostaa sopivan verkko-osoitteen sivuilleen, kuukausimaksut palvelinmaksuineen ovat edulliset - ja mikä kenties jopa tärkeintä: sain apua suhteellisen nopeasti, kun sitä pyysin. Eli vaikka teet itse sivusi, saat siihen myös tarvittaessa apua. Eikä tarvinnut kertaakaan koodata tai edes miettiä mitään siihen suuntaankaan! Sivuille voi liittää myös blogin sekä verkkokaupan; näitä en itse kuitenkaan ottanut käyttöön. Ainoa heikkous, jonka löysin, oli että sosiaalisen median painikkeita en saanut linkitettyä sivuille jouhevasti ainakaan Standard-palvelutasolla. Oletko sinä käyttänyt tätä palvelua? Taikka tehnyt jotain muuta kautta omat verkkosivusi? Onko sinulla jakaa jotain hyviä vinkkejä kokemuksista minulle ja muillekin lukijoille?

Niin että tällaista! Kiinnostaako sinua, mille nettisivut sitten näyttävät? Jos kiinnostaa, klikkaapa tästä - ja kerro toki mielellään myös rakentavaa palautetta, jos löydät kehiteltävää! Itse ainakin huomasin, että kuvien kokoa olisi pitänyt pienentää, jolloin latautuisivat nopeammin. Kuten edellä mainitsin, tuli sivut rakennettua aika hurjalla aikataululla, joten varmasti kehitän sivuja eteenpäin, mutta eiköhän näillä alkuun pääse?

P.S. Kuvituskuvat makkaristamme, joka ei olekaan näkynyt vähään aikaan täällä blogissa!


I just did own web pages to my firm. Click the logo above and see how they look like!_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

4 kommenttia:

 1. Hei,
  Jostain linkistä osuin sivuillesi ja kävin sitten uteliaisuuttani kurkkaamassa yrityksesi sivutkin, koska ylläpidän itsekin paria sivustoa.
  Näytti oikein hyvältä ja selkeältä, mutta josko pienen huomautuksen saisin kuitenkin esittää tekstin väristä. Se kun on niin vaalea, että piti vähän siristellä, jotta sai luettua oikein!
  Muuten oli tosiaan mukavat sivut.

  Menestystä yrityksellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä tarkistaa, voiko väriä vahvistaa. En itse tätä edes hoksannut, joten voisikohan johtua eri tietokoneiden ja tablettien näyttöjen kirkkausasetuksista? Suuri kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Voi ja onneksi olkoon! On kyllä varmasti ihan voittajafiilis, kun oppii uutta ja onnistuu yllättämään itsensäkin:) Upeat sivut - kävin tietenkin heti tutustumassa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunne on kyllä mahtava, kun huomaa ylittäneensä jopa omat odotuksensa :D Kiitos sinulle <3

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!