tag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post315648050757697183..comments2024-02-14T18:55:18.415+01:00Comments on M A R I S I N N: Pakastimeen uppoutunut omavaraisuusaate // Fall at the Vegetable GardenMari Sinnhttp://www.blogger.com/profile/05471645801330589022noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-79696871499096301782018-03-26T11:36:16.087+02:002018-03-26T11:36:16.087+02:00Ollaan nyt testailtu puolukkaa pirtelöissä ja toim...Ollaan nyt testailtu puolukkaa pirtelöissä ja toimii niissä todella hienosti! Ja riistan kera oli oikeaa herkkua :) Vaatii tosiaan vain vähän heittäytymistä, ja pakastin on pian tyhjä. Kiitos näistä vinkeistä - ja puolukkaa kalakeitossa välttäkäämme ;)Mari Sinnhttps://www.blogger.com/profile/05471645801330589022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-39777294746903207212018-03-26T11:34:00.529+02:002018-03-26T11:34:00.529+02:00Kiitos tästä vinkistä! Karhea riisijauho ostoslist...Kiitos tästä vinkistä! Karhea riisijauho ostoslistalle :)Mari Sinnhttps://www.blogger.com/profile/05471645801330589022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-24888863271544831732018-03-22T16:25:36.020+01:002018-03-22T16:25:36.020+01:00Karkea riisijauho on ihan mannasuurimoiden oloista...Karkea riisijauho on ihan mannasuurimoiden oloista. Hyvä mannapuuro ta vispipuuro tulee niistä. Löytyy ihan perusmarketista.<br />EevaKhttps://www.blogger.com/profile/04356457642777020109noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-42880711257631573912018-02-23T12:02:00.427+01:002018-02-23T12:02:00.427+01:00Isäni neuvojen mukaan puolukka sopii kaikkien muid...Isäni neuvojen mukaan puolukka sopii kaikkien muiden ruokien paitsi kalakeiton kanssa. Minä syön sitä eniten liharuokien lisänä, marjasekoituksissa jogurtin kanssa, pirtelöissä, joihin muuten kurpitsakin sopii, piirakoissa, sämpylöissä, vispipuurossa, muffineissa ja kasvisruoista parhaiten kaalikääryleiden kanssa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-26411096540244983342018-02-16T13:12:34.983+01:002018-02-16T13:12:34.983+01:00Vispipuuro on meillä jäänyt, kun en itse syö vehnä...Vispipuuro on meillä jäänyt, kun en itse syö vehnää - mutta tokihan voisin sitä muille tehdä. On vain tylsempää, jos itse jää ilman ;)<br /><br />Nokkossämpylöistä muuten kuulinkin joskus. Sämpylöitäkään en ole viime aikoina tehnyt, koska ovat kovin haastavia gluteenittomista jauhoista - mutta ehkä siinä tekevä pikkuhiljaa myös oppisi :)<br /><br />Mietin samaa, miten tuo sose maistuisi keitossa. Oli niin mahdottoman makeaa piirakassa, mutta ehkä sitä makua saisi taitettua vähän mausteilla. pitää katsella, jos löytyisi joku kiva ohje tähän. Ja jos salviakanan ohje jostain putkahtaa, kuulen mielelläni siitäkin lisää :)Mari Sinnhttps://www.blogger.com/profile/05471645801330589022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-64951172913902026802018-02-16T13:08:15.717+01:002018-02-16T13:08:15.717+01:00Kiitos, pistänpä korvan taa :)Kiitos, pistänpä korvan taa :)Mari Sinnhttps://www.blogger.com/profile/05471645801330589022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-5304097826982470372018-02-16T13:07:46.828+01:002018-02-16T13:07:46.828+01:00Meilläkin taitaa mennä vielä useampi vuosi ennen k...Meilläkin taitaa mennä vielä useampi vuosi ennen kuin saadaan omia luumuja; sitten kun niitä alkaa tulla, on niitä sitten yhtäkkiä jo liikaakin ;) Tai näin olen kuullut :)Mari Sinnhttps://www.blogger.com/profile/05471645801330589022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-13171154358645733282018-02-16T13:06:35.772+01:002018-02-16T13:06:35.772+01:00No tästä tulikin vinkkejä kerrakseen! Kiitos kovas...No tästä tulikin vinkkejä kerrakseen! Kiitos kovasti <3 Noita kasvispihvejä pitäisi etenkin kokeilla; kuulostavat oikein hyvälle. Kasviskeittojen kanssa meillä on haasteita varsinkin lasten osalta, mutta smoothieita pitäisi nyt enemmän alkaa vain tekemään; ottaa ihan päivittäiselle ruokalistalla niin johan marjat lähtisivät hupenemaan :)Mari Sinnhttps://www.blogger.com/profile/05471645801330589022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-20754499610527588962018-02-16T13:03:40.469+01:002018-02-16T13:03:40.469+01:00Kiitos vinkistä! En ole etenkään tuosta suola+sood...Kiitos vinkistä! En ole etenkään tuosta suola+sooda-vaikutuksesta ennen kuullut! Pitääpä kokeilla :)Mari Sinnhttps://www.blogger.com/profile/05471645801330589022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-55523445052610649482018-02-15T10:37:41.638+01:002018-02-15T10:37:41.638+01:00Hyvä postaus. Näkeehän tuosta selvästi, mitä kanna...Hyvä postaus. Näkeehän tuosta selvästi, mitä kannattaa ja kuinka paljon tulevana kesänä kylvää/korjata. Salviaa en osaa käytää kuin yhteen ruokaan, salviakanaan, mutta en löytänyt tuota reseptiä netistä. Pitäisi olla Timo Koivusalon resepti. Täytyy kaivella arkistoja, olisiko se vielä tallessa. On kyllä herkullista, mutta en teidä maistuuko lapsille. Eli voi olla, että olen tehnyt sitä edellisen kerran 17 vuotta sitten ;)<br /><br />Nokkosen ja puolukan laittaisin smoothieen. Toki minun smoothiet eivät muulle perheelle terveellisyytensä vuoksi maistu ;) sämpylöihinkin menee hyvin ja tosiaan munakkaaseen. Kai teillä visparista tykätään?<br /><br />Sopisiko talvikurpitsasoseesi keiton pohjaksi? Tein eilen halloweeniksi ostamastani myskikurpitsasta simppelin sosekeiton (vettä, kurpitsaa, sipulia, kasvislientä, vettä ja luraus kermaa).<br /><br />Itse täytyisi nyt aloittaa siementen inventaario. Uusia on silti jo ehditty ostaa ;)risulintu/Annehttps://www.blogger.com/profile/07727113013486200441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-77654313714694470332018-02-14T16:40:26.579+01:002018-02-14T16:40:26.579+01:00Härkäpavuista pihvejä ja mausteeksi mm. sitä salvi...Härkäpavuista pihvejä ja mausteeksi mm. sitä salviaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. �� Meillä uppoaa koko perheelle ja joskus tarjottu myös sämpylän välissä hampparina. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-20132426125244403052018-02-14T15:42:41.986+01:002018-02-14T15:42:41.986+01:00Mua harmittaa suuresti, että ostin väenvängällä lu...Mua harmittaa suuresti, että ostin väenvängällä luumupuun, joka jo kaupassa näytti muita huonommalta. Sitten lykkäsin sen avoimeen ja tuuliseen paikkaan, vaikka ohjeissa luki, että suojaisaan. Mitään ei tapahtunut sen kasvussa kesällä ja kevään tultua saan kaivaa sen pois ja hommata uuden. Ei mitään järkeä.<br /><br />Ehkäpä mulla ensi talvena on luumua pakkasessa.<br /><br />Eipä niihin kyllä taida satoa vielä alkuun tulla...Oivoi.<br /><br />Daphnionhttp://daphnion.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-68659832201939885542018-02-14T10:35:54.166+01:002018-02-14T10:35:54.166+01:00Olipa hauskasti kirjoitettu, väkisinkin alkoi naur...Olipa hauskasti kirjoitettu, väkisinkin alkoi naurattaa tämä :D Mutta siis aiheeseen. Minä itse käytän puolukkaa myöskin lähes päivittäin smoothien seassa. Samoin viinimarjoja. Muuten niitä tuskin tulisi kovinkaan paljon käytettyä. Vispipuuroa tuli puolukasta ennen tehtyä useinkin mutta viime aikoina se unohtunut. Ja voi kumpa olisikin omenasosetta ollut enemmän, aamupuuron kera suurta herkkua, myös poika tykkää. Voisiko härkäpavuista tehdä kasvispihvejä? Olen tehnyt vaaleista pavuista monesti kera kasvisraasteen ja ne ovat kyllä hyviä. Nokkosista tulee erittäin hyvä keitto ( olen tehnyt pinaattikeiton ohjeella) ja lettuja. Letuista jopa mies tykkäsi enemmän kuin tavallisista. Kurpitsoita käytän ruoan valmustuksessa myös jonkin verran; Sosekeittoon, kasvispihveihin, uunissa muiden juuresten kera. Kesäkurpitsa sopii hyvin uunimunakkaaseen raasteena. Vaatii ehkä alkuun suunnittelua mutta kun noita raaka-aineita käyttää enemmän niin sitten ne ikäänkuin rutinoituu tai ainakin näin meillä jää käyttöön :) Lottakooohttps://www.blogger.com/profile/06272145300363851853noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4900747358277142274.post-29959850703112327092018-02-13T20:16:19.579+01:002018-02-13T20:16:19.579+01:00Meillä puolukkaa pakasteesta käytetään päivittäin....Meillä puolukkaa pakasteesta käytetään päivittäin. Siitä tulee paras smoothie kun lisää vaniljajogurttia purkin ja maitoa sekä makeutusta joko hunajalla tai sokerilla. Pienen ripauksen laitan myös suolaa ja puoli teelusikkaa soodaa. Ne taittavat happamuuden.Lezziehttps://www.blogger.com/profile/16971285073541683760noreply@blogger.com