keskiviikko 30. marraskuuta 2016

DIY Adventtikynttelikkö // DIY Advent Candelabra



Toivoin mieheltäni pikkujoululahjaa. Salaa toivoin vielä suurempaa lahjaa. Sain kummatkin!

Sain adventtikynttelikön, jonka hän tekaisi antamani kuvan perusteella. Aivan ihana, ja sopii niin täydellisesti torpan nykyiseen tunnelmaan!

Ja toinen, salainen toiveeni. Että joisimme adventtikahvit pirtissä, edeltävänä viikonloppuna löydetyn uuden (vanhan) pirttipöydän äärellä. Ja niin teimme!

Emäntä oli vähintääkin onnensa kukkuloilla; istuimme pirtin pöydän äärellä, alla oli tukeva lattia, torpan tuoksu oli terve, joululaulut soivat, lapset söivät piparia ja emäntä sekä isäntä hörppivät kahvia yhden adventtikynttilän loisteessa.

Hui, kuulostaapa hienolle! Ja sitä se olikin.

Samaisena päivänä korjasimme hieman remontointisuunnitelmaa. Kerron tästä kuitenkin tarkemmin seuraavissa postauksissa. Mutta sen kerron, että päätettiin pikkasen himmata.



Mutta nyt ripustamaan joulukalenteria seinälle. Vinkkinä sinullekin, jos tänään ihan viime tingassa alat haaveilemaan itse tehdystä kalenterista, kerron vinkin. Perinteeksi muodostunut joulukalenterimme ripustetaan jälleen tänään portaikkoon.

Kalenteriin tarvitset vain:

24 kirjekuorta
24 pyykkipoikaa
ohutta köyttä
kaksi naulaa
tussi - tai numerotarrat 1-24


Parasta joulukalenterissa on se, että tontut tuovat kirjekuoriin aina kyseisenä päivänä kirjelapun (eli äidin tai isän ei tarvitse valmistella ja keksiä kaikkia 24 luukkua yhdeltä istumalta). Kalenteria saatetaankin käydä kurkkimassa useamman kerran päivässä. Kun lappu viimein löytyy kalenterista, voi lapussa lukea esimerkiksi:


Joulupukki kertoi, että hän ei ole saanut vielä kirjettä teiltä. Pitäisikö sellainen kirjoittaa tänään ja sujauttaa postiin?

Arvatkaapa: otimme kuvan teistä kesällä! Löydätte kuvan kirjastohuoneesta piilotettuna jonkun pehmeän alle; löydättekö sen?

Kuulkaa, kun meillä on vähän pimeää tuolla pihalla. Pystyisitteköhän laittamaan meille enemmän jouluvaloja, jotta näkisimme paremmin hiippailla pihamaalla?

Joulumuori muistutti, että nyt on hyvä aika leipoa pipareita, ja alusti teille taikinan valmiiksi. Toimme sen teille; löydätte sen jääkaapista! Nyt vain leipomaan; eikö?

Toimme teille pari jouluista kuvaa, jotka on maalattu Korvatunturin maisemista. Niistä puuttuu vain värit. Voisitte värittää ne ja ripustaa sitten vaikka huoneenne oviin?

Eipä ole maassa juuri lunta! Mitä jos toivoisimme sitä vähän lisää askartelemalla lumihiutaleita ikkunoihin? Tai mitä jos te auttaisittekin meitä siinä? Olisi Joulupukilla helpompi päästä aattona lapsien luo!


Lisäksi päätin, että adventteina lapset löytävät pikkuiset paketit, joista löytyy hyödyllisiä lahjoja, kuten sisätossut, uusi pipo - tai jokin kirppislöytö, kuten jouluinen kirja. Nämä ovat itselleni se haastavin osa kalenterissa, sillä aikaa ei ole viime aikoina juuri ollut kierrellä kaupoissa tai kirppareilla, enkä tohdi ostaa mitään, mikä on vähän sinne päin. Toivottavasti aika riittää kuitenkin muutamaan kauppareissuun ainakin tässä jo tämän viikon aikana!

Ja vinkkinä: asiaa helpottaakseni jätän vanhat laput aina kirjekuoriin paikalleen, jolloin voin luntata sieltä jotain sopivaa, jos muuten en keksi mitään juuri sillä hetkellä! Ja jos mitään muuta ei keksi, on kaappiin ostettu jo paperikarkkipussi. Yksi karkki per lapsi piiloon jonnekin taloon, ja tonttujen vihjeiden perusteella niitä sitten etsitään tovi - ja herkutellaan tovi!

Onko teillä tapana tehdä joulukalenteria? Onko kivoja vinkkejä ns. aineettomiin yllätyksiin? Yhdessä tekemistä tai puuhailua? Ideoita otetaan vastaan!



DIY Advent candelabra and DIY christmas calendar 
(including every day different messages from Christmas elfs)!



_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!


10 kommenttia:

  1. Kiva kalenteri ja ihana adventtikynttelikkö❤️. Mä haluun kanssa tuollaisen, koivuhalkoja jo löytyiskin... tekemiset on kivoja ylläreitä kalenterista ja paljon mukavampia kuin joku turha krääsä! Meillä lapset tyytyy karkkikalentereihin, äiti kun on niin laiska, ettei ole viitsinyt tänä(kään) vuonna askarrella yhtään mitään... mutta tämän idean voisin kyllä tulevia vuosia silmällä pitäen koittaa tallentaa!

    On muuten ihana, kun olet ehtiny vähän enemmän päivitellä blogia, tykkään niin kovasti jutuistasi ja kaikki olen lukenut, vaikken ihan kaikkiin olekaan ehtinyt kommentoimaan😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu :) On niin kiva, kun kommentoit näinkin tiheään! Suosittelen kalenteria: varsinkin meillä pelkästään se, että tontut ovat käyneet kirjoittamassa jotain, on iso asia - ja kun viesteihin lisää, että ovat vaikka nähneet, että lapset ovat tehneet jotain kivaa tms., on tytär ihan onnessaan :)

      Poista
  2. Ihana kynttelikkö ja kiva kalenteri-idea. :) Mun piti tehdä kalenteri, mutta en saanut aikaiseksi. Ehkä ensi vuonna sitten, kun tyttökin ymmärtää enemmän sen päälle. Sai kuitenkin mummulta lahjaksi jo Muumi-kalenterin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumi-kalenteri on varmasti mieleinen. Ei meidänkään 2-vuotias vielä oikein ymmärrä kalenterin perään, mutta kuuntelee kyllä mielellään, mitä tontut ovat kirjoittaneet. Isompi juttu tuo kalenteri on 4-vuotiaalle, joten ehkä teilläkin sitten ensi vuonna :)

      Poista
  3. Kiva kynttelikkö! Joulukalenteri kuullostaa tutulta mitä itse sain lapsena.. Silloin tällöin tuli tarroja kalenterista ja silloin tällöin tuli etsimis puuhia.. Eräänä jouluaattona muistan kun laukoin ulkovaraston, yläkerran, saunan ja autotallin väliä varmaan tunnin ajan ennen kuin yllärin löysin. Se oli mukavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva kuulla, että ovat jääneet ihan muistoihin! Meillä etsimisleikit ovat vielä edessä, kun äiti ei ole ehtinyt kauppaan. Mutta onneksi on aikaa vielä jouluun :)

      Poista
  4. Kaunis adventtikynttelikkö! Ja miten ihana joulukalenteri! Itsekin yritän keksiä aina ompelemaani taskukalenteriin jotakin hyödyllisiä juttuja, kuten uusi lasten shampoo tai hammastahna juuri loppuneen tilalle, uusia alushousuja kivoilla kuvilla jne. Välillä laitan myös noita aineettomia lahjoja eli "tänään mennään kirjastoon" (ei käydä kovin usein, niin on lapsille tosi kiva yllätys) tai "leivotaan pipareita". Sitten pitkin vuotta, kun pääsen yksin kirpparille niin ostan kivoja edullisia kirjoja ja lasten dvd-sarjoja jemmaan, joten niitä löytyy joistakin luukuista. Pipari tai suklaapala toimii myös hyvin. Mutta kyllä nuo ilmaiset yllätykset ovat juuri parhaita. Ihan ahdistaa tämä nykyajan kulutushysteria välillä. Taidankin sinun innoittamanasi lisätä muutaman aineettoman jutun meidän kalenteriin. Esim. "tänään haetaan joulukuusi metsästä" voisi olla aika kiva yllätys. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja ideoita! Pitäisi tosiaan ehtiä / jaksaa lähteä vain kauppaan (mies hoitanut ruoka-ostoksetkin viime aikoina). Kirppari olisi vielä parempi; itsekin viime vuonna satsasin siihen puoleen paljon paremmin! Kierrätetyt kirjat ja palapelit ovat seikkailleet meilläkin palapeleissä paljon viime vuosina :)

      Poista
  5. Meillä on kolmatta vuotta nyt ompelemani 24 joulusukkaa käytössä, joissa tontun yllätyksiä lapsille 4 ja 5 v. Vauva on vasta pari viikkoa, joten hälle ei vielä kalenteria. Tonttupolku yllätyksenä oli hitti viime vuonna eli punaisia paperinpaloja pyykkipojilla puihin ja pienet tehtävät rasteilla. Äsken printtasin jouluaiheiset värityskuvat. Tehtävien lisäksi ostan Punnitse et säästä -kaupasta erilaisua kuivahedelmiä ja pähkinöitä, niin ei tartte ihan joka päivä puuhata ;) Päiväkotiaamuille varsinkin kiva olla jotain helppoa (kolmena päivänä ovat päiväkodissa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi onneksi olkoon pienen nyytin johdosta <3 Ihania ideoita; varsinkin tuo tonttupolku! Sopisi toteutettavaksi meillä torpalla hyvin; nyt ajatukset muhimaan :) Mistähän löysit niitä jouluaiheisia värityskuvia? Itsekin niitä mietin, mutta olen unohtanut etsiä ;) Hedelmät ja pähkinät ovat tosiaan paljon parempi kuin karkit. Niitä ei olekaan vielä juuri tarjoiltu, mutta pari muumitikkaria ostin varalle lähikaupasta, jos ideat loppuu :)

      Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!