sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Kellari jouluasussa // The Cellar at Christmas Outfit
What a week! Päätin lopettaa tämän viikon sohvan pohjalla. Monen viikon remppa- ja siivousrupeama päättyi tänään, kun saatiin vieraaksi Jaana ja Camilla. Oli valtavan hienoa nähdä heidät - mutta voi jösses, että olin väsynyt. Ei pelkästään siivoamisesta, vaan siitäkin, että perheeseemme majoittui juuri tällä viikolla myös flunssapöpö, joka on valvottanut niin lapsia kuin aikuisiakin - ja sulkenut meidät neljän seinän sisälle kohtalaisen tehokkaasti.

Pienet haasteet kuitenkin selätettiin, ja siitä palkintona perhe sai tontuilta Alias-pelin, jota pelasimme yhdessä kuvaussession päätteeksi. Ja palkintona päätin, että istun sohvalla koko iltapäivän - mössötän paikoillaan - ja kirjoitan vaikka blogia. Otin itsekin nimittäin kuvia vierailun jälkeen kodista, joka oli kerrankin niin siisti joka paikassa! Todella harvinaista - ja siitä nyt nautittakoon niin kauan, kuin huvia vain kestää.

Kuvakavalkaadia katsellessa huomasin kuitenkin, että näistä saa usemman postauksen, joten jaoin kuvia vähän eri juttuihin ja pistän ajastuksella tulemaan jouluviikon ajalle; on sitten jouluista tunnelmaa jaettavaksi usemmalle päivälle; toivottavasti tykkäätte?

Ensimmäisissä kuvissa esiintyy pitkästä aikaa kellarikerroksemme, joka toimii oikeastaan meidän sisäänkäyntinä. Kellarikerroksessa on siis eteinen, kodinhoitohuone, minun kuntosalini, pesuhuone sekä sauna. Paljon toimintoja siis pienessä tilassa, minkä takia tila on usein myös aikamoinen hullunmylly. Mutta jouluksi tämä hullunmylly oli hyvä järjestellä, sillä täällä vastaanotamme aattona suvun, joka saapuu meille pitkästä aikaa joulupukkia vastaanottamaan.
Niin hienosti en hoksannut kuvia ottaa, että olisin ne saunaan asti ulottanut - mutta tässä nyt muutama otos kellarikerroksestamme. Vesi- ja viemäriputket kulkevat täällä ilmastointiputkien sisällä - ja vanhat tiilet on otettu esille pitkällisen rapsutuksen seurauksena silloin joskus aikoinaan. Kodinhoitotilan kaapin ovet on itse rakennettu - samoin betonitaso itse valettu. Tilaan mahtuu myös iso pakastin, jonka kätkin viekkaasti tuonne kuusipuskan taakse. Kuusenhavut olivatkin tämän joulun pääkoriste; sitä kun saa ilmaiseksi torpan mailta ja se kun on tilanteeseen ja kodin tunnelmaan juuri sopiva. Pari kynttilää mukaan - mahdollisesti jouluna myös lyhtyihin, ja vastaanottotunnelma on juuri sopivan hämyinen ja kotoisa.

Tämä tältä erää. Seuraavaksi nousemmekin sitten yläkertaan katsomaan, miltä keittiössä näyttää. Miten teidän jouluvalmistulenne sujuvat? Meillä on siis siivottu - mutta piparkakkuja lukuun ottamatta mitään ei ole leivottu, eikä yhtäkään lahjaa ostettu. Päätin ottaa joululahjoissa tosin tänä vuonna hyvin antimaterialistisen näkökulman; käärin paketteihin palveluja - ja materiana korkeintaan nipun valokuvia muistoksi perheemme, sukumme ja ystäviemme kuluneesta vuodesta.Our cellar floor is at Christmas Outfit. Simple decorations from nature; nothing too big and too expencive!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!


5 kommenttia:

 1. Miksi tulette kellarista sisään? Millainen on pääkerroksen sisäänkäynti, kai sitäkin käytetään? Mukavaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aikoinaan kaksi asuntoa yhdistetty yhdeksi ja sen yhteydessä ns. Perinteinen kylmä eteinen on muutettu osaksi portaikkoa, joka johtaa kellarista pääovelle (puolen neliön tasanne), siitä keskikerroksen eteiseen ( joka edeltävää tasannetta huomattavasti suurempi, mutta jossa erittäin paljon trafiikkia ja vähän tilaa säilytykselle johtuen monesta ovesta sekä portaikosta - ja siitä eteenpäin vielä ullakolle. Käytännön syistä siis käytämme lähes ainoastaan kellarin ovea, jossa ei haittaa, jos lasten housut tai kengät ovat kuraiset, jossa saa vaatteet suoraan pyykkikoneeseen ja jossa hyvin tilaa vaatteille ja kengille. Tulipa pitkä sepustus; ehkä pitäisi järjestää virtuaalikieros sisäänkäynnistä niin asia selviäisi paremmin. Edeltävällä asukkailla sisäänkäynti oli ns. pääovesta, minkä huomasin hieman epätoimivaksi, kun käytiin asuntonäytöllä - ja siitä se ajatus sitten lähti 😉

   Poista
  2. Niin ja tuossa selitellessä unohdin tietenkin toivottaa samoin hyvää joulunalusaikaa :)

   Poista
 2. Havut ja kynttilät ovat ihanimpia joulusomistuksia♥ Havut sopivat kyllä tosi hyvin tuohon rouheiseen tilaan - tosin sopivat ihan mihin vaan. Meillä on muutama havuasetelma ulkona ja sisällä, mutta lisää saattaa tulla joulusiivouksen loputtua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havut ovat ihania - joskin taitavat myös allergisoida tätä emäntää. Piti viedä suurin osa havuasetelmista ulos, kunnes jouluaatto saapuu - tai sitten kyse on vain flunssasta 😁

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!