maanantai 18. kesäkuuta 2018

Torpparin Potager // Farm House style Potager




Tänä vuonna päätin toteuttaa kasvimaan vähän fiinimpänä, kun pottumaa siirrettiin kanalan äärelle. Syntyipotager, mutta torpparin tyyliin. Vanhoja tiilejä, kompostimultaa, kierrätettyä lautaa ja harvennettuja puunrankoja tolpiksi. Ja kaikki kasvit siemeninä maahan - eikä mitään turhaa esikasvatusta. Kasvimaahan on laajentunut ja kehittynyt tässä viimeisen kahden vuoden aikana siksi, mitä se tänä päivänä on.

Kasvimaan viime ja edellisvuoden turinoita pääset lukemaan tarkemmin garden plot -tunnisteen kautta. Kasvimaan keskellä hassusti pönöttävä kanto tulee olemaan joku kaunis päivä pöydän jalka. Nyt se on kärpäspesäsäke kera mahdottoman määrän koivun mahlaa, joka olisi ollut toki meidänkin hyödynnettävissä. Mutta ei tällä kertaa: voi ajan rajallisuus sentään...








Enää tarvittaisiin vettä, jotta koko komeus pääsisi oikeuksiinsa. Huomiseksi sitä on onneksi luvattu; toivon mukaan kastelisi maan oikein kunnolla.

Viime vuonna istuttamani kuukausimansikat tuottavat jo satoa - ja saunan vierustalla kasvava rohtosuopayritti pukkaa hyvää kasvustoa. Tänä vuonna, jos vain aikaa piisaa, yritän saada rohtosuovasta vähän pesuainetta testiin. Viime vuonna jäi vain hyväksi haaveeksi. Kasvimaalta nousee hassusti myös muutamia yksittäisiä lehvästöjä; ne ovat viime vuoden mustajuuria, jotka itse asiassa alkoivat tänä viikonloppuna kukkimaan. Ovat silti edelleen syötäviä; säästellään näitä, sillä kasvavat kovin hitaasti, mutta ovat melkein parasta herkkua, mitä kasvimaa on meille tähän asti tuottanut!



Puutarhan parhain kukinta on takana päin - mikä tuntuu hassulle; viikkoa ennen juhannusta jo! Mutta toivon mukaan tämä tietää aikaistumpaa marja-, hedelmä- ja sienisatoa; olisi toisin sanoen pidempi syksyn keruuaika tiedossa.




Potager + farm house = Farm House style Potager!
Built from recycled materials and waiting now same water to come. 
This summer has been very warm, but at the same time very dry. 
Plants need very badly water - and potager too.




_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!


2 kommenttia:

  1. Todella siisti potager ja olin näkevinäni kiviaitaa myös,josta niin pidän ja itsekin haaveilen.Kodikas pihapiiri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuovi <3 Kiviaidan siellä onkin; alkutarinaa aidasta pääset kurkkaamaan täältä: http://mrssinn.blogspot.com/2017/01/laskuja-ja-kivimuureja-drains-and-stone.html

      Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!