sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kesken on // In progressMeidän makuuhuone on kesken. Sieltä puuttuu (mun mielestä) vielä yksi seinäkin. Sängystäkin puuttuu jalat. Ja itse sängynpääty. Joulun alla Tori.fistä ostettu vanha kaappikin on niin vino, ettei ovi mene kiinni. Eikä sitä ole maalattu. Ja nuo myöhemmin lisätyt listat kaapin peileihin ei ole hyvä. Ja - tai no ei.

En jatka keskeneräisistä, sillä ainahan joku asia on kesken. Vaikka täytyy mun sanoa vielä, että huoneen ovikin puuttuu. Ja vielä mainita, että nyt mennään epämukavuusalueella, kun näytän kuvia keskeneräisestä - varsinkin, kun tiedossa ei ole, että näytän parin viikon sisällä valmiimpaa.

Otan tämän siis itseni kehittämisenä, astun epämukavuusalueelle kera keskeneräisten tilakuvien ja keskityn valmiiksi saatuun:

Meillä on melkein kaikki seinät paikoillaan.
Katto on, ja se on paneloitu ja maalattu.
Lattiakin on, koolattu, eristetty, laudoitettu ja maalattu.
Tapetit on seinällä.
Ja listat melkein paikoillaan.
Huoneessa voi nukkua; siellä on patjakin lattialla.Ullakon tapetteihin meni omaisuus. Listoissa alettiin säästää. Joku varmasti katsoo ihmeissään, kun ovilistoistakin suorat sivut on osin tehty useista osista. Ja on tehty paikkapaloja, kuten yhdestä kuvasta huomaatte. Mutta: maalia päälle, eikä kukaan näe. Paitsi jos kerrot. Tai olet ammattilainen. Ja tällä tavalla saatiin käytettyä listavarastot lähes tyhjiksi niin kesäkodista kuin täältäkin. Hyödynnettiin vanhaa siis loppuun asti. Loput tarvittavat listat ostettiin uutena Liedosta Hakulan puusta.

Seinillä on Pihlgren ja Ritolan Pikkurokokoo-tapetti harmaana. Tapetti ei ole alkuunkaan sitä, mitä sinne suunnittelin, mutta toisaalta: ajattelen näitäkin asioita kohtalon juttuina. Katos, kun just sillä hetkellä oli vain tätä (vähääkään silmää viehättävää) saatavilla, on se kohtalo. Ja sen mukaisesti jatketaan. Huoneesta taitaa tulla koko talon hempein ja lempein, kun on ruusuja, kustavilaista ja värikin kääntyy jossain valossa vaaleanpunaiseen. Mutta mikä sen parempi; makuuhuoneelle.

Lattia ja jalkalistat on maalattu täälläkin Antiikkiverstaan vihreällä umbralla; lattiassa suhteessa 1:1 ja jalkalistat noin 1:2. Vihreä umbra ei soinnu täydellisesti tapetin kanssa, mutta se nyt on kohtalo sitten sekin. Katot ja katto sekä ikkunalistat maalattiin Tikkurilan tuotteilla.

Ja tarkkasilmäiset huomaa, että meillä on vähän niin kuin sängyn pääty. Jotain sinne päiden päähän oli saatava, kun pelättiin, että tapetti on pian pilalla. Ja siellä on nyt yksi meidän tulevan telsunurkkauksen patjoista. Aika keksintö. Eiks vaa?

Ja loppuun pakko mainita, että täällä on siis ihan hirveän kylmä. Ikkunat nyt ei onneksi ole jäässä kuin tässä yhdessä kuvassa näkyvässä; vuotaa ja sekin pitäisi korjata. 18-20 astetta sisällä on ollut meillä ns. normaalia. Nyt sitten mennään jossain hyvin paljon kylmemmissä sfääreissä. Vaikka mies taipui, ja laittoi jopa lasten huoneisiin patterit päälle. Muualle kuitenkaan ei. Tulisijoja lämmitetään kaksi kertaa päivässä. Ulkona on melkein mukavampaa, kun voi laittaa toppahousut päälle.

Tuumasin aamulla, että pitää vissiin pukea toppahousut jalkaan. Vitsinä. Mutta sitten mietin, miksi ei? Jos sitten ei ole kylmä - eikä tarvi valittaa? Laitoin kuitenkin vain lämpökerraston ja sen päälle vielä pitkän villatakin. Nyt on hyvä, joten en valita, sillä on tämä aivan mahtavaa, kun aurinko paistaa ja on lunta! Olen onnellinen pitkän ja pimeän syksyn jälkeen - ja hei, olen oikeasti onnellinen käpertyessäni talon kylmimpään huoneeseen lämpimän peiton alle nukkumaan. Huoneeseen, joka on pyhitetty makuuhuoneeksi, ja jonka vieressä ei porota iso pönttöuuni.

Onnellinen makuuhuoneen omistaja kuittaa, ja siirtyy lasten paimentamiseen.

(Postaus kirjoitettu perjantaina 8. päivä, julkaistu vasta nyt, sillä päiväunet loppuivat jälleen kerran minun mielestä ihan kesken.)Our bedroom is in progress, but almost ready; we can sleep there! 
The wallpapers are from Pihlgren & Ritola; finnish design and made in Finland._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!
16 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää jo nyt! Ison työn olette tehneet. Ja mitä noista listoista. Kuten sanoit, niin kukaan ei huomaa mitään, kun laittaa maalia päälle. Pakko se on välillä jostain säästää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja itse asiassa jotenkin mielellään säästi tällaisesta asiasta, kun minimoitiin hukkaan menevää tavaraa. Toinen katsoo varmaan tätä eri kantilta, mutta me sitten säästetään ja ekoillaan samalla kertaa ;)

   Ja kiitos; on täällä kivan levollinen tunnelma <3

   Poista
 2. Niin ihanalta näyttää. Meillä oli edellisessä kodissa vastaavia parruja makkarissa, puutalon iloja ja vinot katot ja ikkunat. <3 Kirpsakkaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo parrut ovat kyllä kauniita - vaikka niihin välillä kopsauttaakin pään, selän tai jonkun ruumiin osan ;) Mutta oppii siinä pikkuhiljaa varomaan; ainakin toivon niin :D Hauska kuulla, että tekin olette asustelleet puutalossa joskus!

   Poista
 3. Minusta makkarisssanne näyttää jo nyt kauniilta eikä hempeys makkarissa haittaa ;). Kyllä nyt on ollut kylmiä ilmoja, meilläkin on polteltu takkaa ja lämmitetty leivinuunia ahkerasti, vaikka päälämmön lähteenä onkin kyllä maalämpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :) Ja tuo maalämpö; kuulostaa ihanan lämpimälle!!

   Poista
 4. Niin minustakin makkari on nyt jo todella kaunis <3 Koittakaahan tareta siellä, itsellänikin on jatkuvasti kylmä. Villatossut jalassa mennään päivät pitkät :)

  VastaaPoista
 5. Eihän se haittaa vaikka listat onkin tehty osista, pääasia että itse olette tyytyväisiä :) Ja useinhan se on niin ettei muut edes huomaa. Ja nyt jo noin kauniilta näyttää tuo huone niin entäs sitten kun on valmista! Meilläkin on paleltu ja takkaa lämmitetty ahkerasti, hieman saisi lauhtua niin pääsis pojan kanssa enemmin ulkoilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti; pikkuhiljaa parasta tulee ;)

   Takka on kyllä parasta vanhoissa taloissa tähän vuodenaikaan <3

   Poista
 6. Hyvältä näyttää!

  Mulla on ihan samoja haasteita..siis keskeneräisyyttä on vaikea kestää tai varsinkaan näyttää.

  Teillä ja meillä näyttäisi olevan aika saman tyyppisesti nuo vinot katot..siis paljon matalaa tilaa. Haastavaa saada asioita mahtumaan huoneisiin ja saada mittasuhteet kohdilleen sisustuksessa.

  Terkut palmun alta. Heräsin aikaisin, kävelin aamukävelyn yksin rantaa pitkin, pulahdin valtamereen ja jatkoin yksin laatuajan viettämistä some parissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, ja sullahan tuo blogikin kertoo varmasti tarinaa juuri tästä aiheesta ;)

   Vinot katot on jotenkin sympaattisia, mutta niin myös haastavia. Mutta silti tykkään!

   Ja kiitos; kyllä minä jollain haikeuden asteella seuraan blogisi juttuja sieltä toiselta puolen maailman kolkkaa! Itse en tuohon kykenisi, mutta mahtavaa, että sinä kykenet!

   Poista
 7. Meillä taitaa olla aika samanlainen tapettimaku, tätä(kin) olen suunnitellut meille... Ja mitäpä keskeneräisyydestä, meillä on ihan sama meininki eli asutaan huoneissa joista puuttuu vielä jotain pieniä juttuja. Ei se ole niin vakavaa, kyllä ne sitten joskus valmistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa; hauska yhteensattuma :D

   Keskeneräisyyttä on vain opittava sietämään. Vaikeaa on, mutta kyllä minä opin - kun on hyviä esimerkkejä täältä blogimaailmastakin :)

   Poista
 8. Minunkin silmään näyttää oikein kauniilta ja seesteiseltä ja kiva kun väreissä on hieman kontrastia, itse olen juuri opettelemassa sitä, että kaiken ei tarvitse olla niin täysin harmoniassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä; on sitä elämän makua, kun kaikki ei ole niin vimpan päälle!

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!