keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Finally: Cleaning The Sauna!

Viikonloppuna pääsen ehkä siivoamaan saunan. Harvoin sitä näin hehkuttaa saunan pesua, mutta tässä saunan pesussa tulee olemaan loistetta, jännitystä ja uutuuden viehätystä! Kuulostaako oudolle? No, kerron perjantaina lisää, ja ymmärrätte sitten minua paremmin...

Kävin oikein ostamassa uuden kuurausharjan ja mäntysuopapalasen. Ennen ostoksille lähtöä vilkaisin nopeasti, mitä internetin ihmeellinen maailma kertoo saunan pesusta ja mäntysuovasta, ja löysinkin siivous.fi-sivustolta hyvää informaatiota mäntysuopaan liittyen (klik). Mäntysuopa ei olekaan aivan niin ympäristöyställinen tuote kuin mitä mielikuvani aiheesta oli, sillä mäntysuovan sisältämät hartsihapot ovat haitallisia kaloille - minkä takia ainetta ei tulisi päästää varsinkin suoraan vesistöön. Toisaalta sen ainesosat hajoavat maaperässä nopeasti, toisin kuin monien täysin kemiallisesti valmistettavien pesuaineiden ainesosat. 

Ja mikä hassua; olin jotenkin ajatellut aineen olevan suomalaista. Mäntysuopa, kuten mm. tolukin, ovat kuitenkin osa kansainvälistä Henkeliä (klik). Supisuomalaiseksi mieltämäni tuote! Enkä löytänyt nettisivuilta valmistusmaata. Onko teillä tietoa, missä Mäntysuopa ja Tolu valmistetaan nykypäivänä? Jos teillä on vinkkejä ympäristöystävällisiin ja perinteikkäisiin pesuaineisiin, esimerkiksi näin saunan pesuun, kertokaa mielellään! 

Ostin rohkeana rouvana mäntysuovan oikein palana, ja nyt mietin miten palan käyttö käytännössä toimii saunan pesussa, kun ennen olen käyttänyt vain maton pesun yhteydessä. Mutta säästeliäs rouva laski mielessään, että palassa on huomattavasti enemmän tavaraa kuin liuoksessa, ja nyt sitten opetellaan.

Viikonloppuna pääsemme myös ehkä ensimmäistä kertaa käyttämään näitä design paletin laudeliinoja ja saunatyynyä. Mistä nousikin mieleen käynnissä oleva design paletin Kaarna-pussukan (tai vaihtoehtoisesti 20 euron arvoinen lahjakortti design paletin tuotteisiin) arvonta, joka päättyy huomenna! Vielä siis ehdit osallistua arvontaan tästä (klik)!

This Weekend will be (maybe) very special; I have (maybe) a chance to clean the sauna. Now you wonder "What?! Cleaning the sauna? Special?" I will tell you more about this special thing on friday; so let's keep in touch! 

In the pictures are the cleaning assessors I bought today and the sauna linen by design palet, which will be used the very first time on the becoming weekend - if everything goes as planned!_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebook and Pinterest!

6 kommenttia:

 1. Haistan melkein mäntysuovan ja kesän mattopyykit pelkästään katsomalla tuota saippuapakettia :) <3

  VastaaPoista
 2. Palan voi vaikka raastaa ja liuottaa veteen:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta; tuo raastaminen voisi olla hyvä - suurempaa palaa kun voi joutua sulattelemaan tovin ;)

   Poista
 3. Jumprahuitti!! Nyt tunnen tulleeni huijatuksi!! Kyllä niin olen luullut tuotakin suomalaiseksi! Kohta meiltä viedään mämmikin :) Ja sitten että saunanpesusta voi nauttia.. Jään oottelemaan innostustasi :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sans muuta! hassausti kävi saunan pesun, kun ei saatu kapan yhteydessä pihasaunan avainta ;D mutta myöhemmin sitten :)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!