maanantai 14. maaliskuuta 2016

Irtisanottu // You're fired








Mielessä monta asiaa. Kuten se, että minut irtisanottiin tasan kaksi viikkoa sitten. Mutta tiedättekö? En ole edes harmitellut asiaa kovin paljon.

Kevätaurinko paistaa. Minulla on ihana perhe. Suloiset lapset. Mahtava mies. Uusi perheenjäsen, Sanelma-kissa. Kaunis koti. Vanha torppa pihapiireineen täynnä askareita. Tukiverkosto sekä ystävät lähellä. Ja työuran suhteen uusia mahdollisuuksia; vain taivas rajana?

Työnhaku on alkanut, ja kevät tulee olemaan erilainen kuin olisin odottanut vielä tammikuussa, kun palasin töihin. Hassua, miten elämä kuljettaa. Välillä rajustikin heilutellen - välillä huomaamatta eteenpäin. Ja miten näihin mullistuksiin tosiaan voi suhtautua. Olen oikeastaan itsekin hämmentynyt, miten hyvin asian otin. Tämäkin on kenties osoitus siitä, miten elämä on kuljettanut - ja kasvattanut, huomaamatta.

Mutta kaikella on tarkoituksensa. Ja voin kertoa: minulla on parempi mieli kuin pitkään aikaan. Ja se on hienoa se!

Viikonloppu vietettiin jälleen torpalla. Totuteltiin Sanelman kanssa ulkoilmaelämään. Rakennettiin majaa tyttären kanssa omaan lähimetsään kuusten juurelle. Käytiin retkellä meidän omalla isolla kivellä. Testattiin äitini ompelemia lapsuuteni retrohaalareita iltapäiväleikeissä. Luettiin Kesä Koiramäessä -kirjaa, ja löydettiin tämän jälkeen metsästä paljon uusia juttuja; mm. viimeisessä kuvissa näkyviä ketunleipiä.

Kaikista yllätyksistä huolimatta olen edelleen niin onnellinen, että ostimme torpan vuosi sitten. Siellä mieli lepää - ja unohtaa arjen ongelmat ja pinnalliset asiat (kuten nypyt villapaidoissa) keskittyen risujen kantamiseen, ruuan laittamiseen, pirtin lämpimänä pitämiseen ja kaikkeen mahdolliseen puuhasteluun niin sisällä kuin ulkonakin. Niin hyvää vastapainoa arjen pyöritykselle kaupungissa, etten osaa edes sitä tarpeeksi sanoin kehua.



Some things happens suddenly; like now, when I have no job. But luckily I have many good things in my life; like cute kids, good man and nice things to do - for example summer home works! Spring is coming, and I am so enjoying this light and little signs of upcoming summer...



_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!


32 kommenttia:

 1. Elämä tuntuu kyllä välillä heittelevän, mutta minä uskon, että asioilla on kuitenkin joku tarkoitus loppujen lopuksi. Uskon myös, että asiat järjestyvät aikanaan! Harmillistahan tuo irtisanominen tänä päivänä on, mutta toisaalta se antaa ihan uuden mahdollisuuden elämän suunnan löytymiselle.

  Ihanaa kevättä teidän väelle ja mukavia hetkiä torpallanne, se kyllä vaikuttaa ihan loistavalta paikalta, minäkin haluaisin tuollaisen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee, mutta olen samaa mieltä, että kaikella tarkoituksensa! Ja kyllä tuo torppa on mahtava; ja näin kevään tullen sitä arvostaa aina vain enemmän, kun pääsee nauttimaan luonnon heräämisestä ja kevätauringosta :)

   Poista
 2. Mukavaa, että jaksat suhtautua asiaan positiivisin mielin! :) Paljon tsemppiä työnhakuun. :) Täälläkin on edelleen työhaku menossa. Tuntuu jotenkin niin tuskaisen vaikealta koko homma välillä ja hetkittäin epäilen, tulenko koskaan saamaan työtä. Uskon kuitenkin, että se oikea työ osuu vielä meidän molempien kohdalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulet varmasti saamaan! Joskus auttaa, kun yrittää katsoa asiaa uudelta kantilta - eli tutustua myös sellaisiin työpaikkoihin, jotka eivät ihan heti seisaaltaan tunnu tutuille. Ja miten omaa osaamista voisi hyödyntää jossain erilaisessa ympäristössä? Hmmm.. Omat neuvoni pistivät myös omat aivonystyrät pyörimään :D

   Kyllä sinunlaiselle osaajalle ja reippaalle ihmiselle löytyy ottajansa :) Ja niin minullekin; uskon näin! Tsemppiä myös sinne!

   Poista
 3. Ihanaa kun olet ottanut asian positiivisesti! Kaikella on tosiaan tarkoituksensa, niin itsekin ajattelen. Tsemppiä työnhakuun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kurjistelu ei tässä tilanteessa auta varmasti ketään, joten katse kohti aurinkoa vain :)

   Poista
 4. Tuo on niin totta nykyisin monelle täällä Suomessa. Niille se on ikävää joilla taloudelisesti olisi pakko olla molempien töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kyllä meilläkin elo kurjistuu, jos työttömyys pitkittyy. Lainat kun vain on maksettava - ja kaksi lasta elätettävänä. Onneksi Suomessa on suhteellisen hyvin turvattu työttömyyden ensimmäiset kuukaudet, joka auttaa. Vaikka ei kyllä saisi ottaa asiaa lomailuna; kyllä työnhaku on oma työlajinsa; itsestään ei sekään kävele ulko-ovesta sisälle :)

   Poista
 5. Upea asenne, hyvä sinä! Kaikella on tarkoituksensa ja mitä kaikkea uutta ja ihanaa tämä tilanne voikaan tuoda elämääsi. Tsemppiä työnhakuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hyvällä asenteella pääsee jo pitkälle :)

   Poista
 6. Voimia yllättävään elämäntilanteeseen! Toivottavasti asiat lutviutuvat parhain päin!

  VastaaPoista
 7. No meillähän sama tilanne on edelleen päällä mieheni kohdalla. Hän on osannut kyllä käyttää työstä vapautneen aikansa - nytkin rakentaa autotallissa uutta aitaa lahonneen tilalle. Sinulla varmasti myös täyttyvät päivät hyvinkin nopsasti, ja nyt saattaa avautua ihana mahdollisuus viettää enemmän pikkuisten kanssa aikaa - tärkeintä työtä, mitä olla vaan voi. Kyllä se uusi työpaikakin aukeaa tyollaisella asenteella, joten tsemppiä ja halit sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta; itse mietin torpan ikkunoiden kunnostusta ja vaikka mitä on mielessä; saa nähdä, mitä ehdin toteuttaa työnhaun ohessa :)

   Poista
  2. JA totta tosiaan; aikaa lapsille - se on niin tärkeää ja korvaamatonta. Kasvavat pikkuiset niin nopeasti! Kiitos tuesta ja tsempistä; ihanaa saada teiltä näin kivoja kommentteja haastavaan tilanteeseen :)

   Poista
 8. Onnea on tuollainen paikka! :) Minäkin uskon että kaikella on tarkoituksensa, ehkä Sinua odottaa SE oikea työpaikka tulevaisuudessa ?! ;) Mites teidän kisu viihtyi maalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, uskon näin, että jotain hienoa on tuloillaan :) Kisu viihtyi hyvin maalla; leivinuunin päällä ;) Ulkona oli vähän toiset sävelet ;D

   Poista
 9. Voimia ja jatkossakin hyvää mieltä elämänmuutokseen! Kuka tietää mitä mahtavaa mutkan takana odottaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja niinpä; ei tiedä vielä, mitä kaikkea sitä elämä tuokaan tullessaan!

   Poista
 10. Taitaa lapset vaikuttaa aika paljon siihen, ettei "pikku jutut";) enää niin kovin hetkauta. Kun on elämässä tarkeämpiäkin asioita.♡ Asioilla on tapana järjestyä. Kisulle rapsut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se; lapset ovat kyllä muuttaneet omaa suhtautumista asioihin todellakin paljon! Ja Sanelma ottaa rapsut vastaan; hän suorastaan nauttii niistä aivan mahdottomasti. Hänestä on tulossa aikamoinen sylikissa ;)

   Poista
 11. Oih, lämmitti mieltä tuo kommentti lasten hoidon tärkeydestä! Minulla ollut sama asenne, on uitu vastavirtaan, mietitty talousasiat niin, että minä voin hoitaa lapsia kotona niin pitkään kun on tarvetta. Tämän tärkeämpää työtä en tule tekemään, vaikka presidentiksi etenisin ;). Paljon hyvää mieltä ja positiivisia ajatuksia sinne <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Tunnistan kuitenkin itsessäni jo levottomuutta ja miten sen kuvaisi; pinnan kiristymistä, kun olen vain kotona lasten kanssa...? Olisin niin mielelläni äiti, joka pystyisi ja jaksaisi olla kotona lasten kanssa pitkään, mutta jotenkaan en veny siihen muottiin, vaikka kuinka tahtoisin - muutoin kuin, että tytär sanoisi välillä, että oletko sinä nyt "kiva äiti" - kun takana on tilanne, jossa en ole ollut hänen mielestään niin "kiva äiti"...

   Omien kokemusteni perusteella en siis voi muuta kuin ihailla ja kunnioittaa äitejä, jotka tosiaan pystyvät olemaan kotona. Taloudelliset asiat ovat tietenkin tässä monen äidin esteenä, mutta meillä taitavat olla esteenä ihan vain äidin psyykkeen kestämiseen liittyvät asiat ;D Asiat muuttuivatkin tämän kirjoituksen jälkeen pikakelauksella uuteen tilanteeseen, ja äidin psyykkeen säilyminen on toivon mukaan nyt pelastettu ;)

   Kiitos sinulle ja ihania kotiäitiaikoja sinulle; toivon mukaan pystyt olemaan kotona niin kauan kuin vain haluat ja lapset sitä kaipaavat <3

   Poista
 12. Kurja juttu tuo irtisanominen, toivottavasti löytyy pian mukava uusi työ. Upeaa, että näet asiassa parhaat puolet - tuollainen asenne on onnellisen elämän salaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos; positiivisuus ja usko omiin kykyihin on kyllä avain onnistumiseen - ja taisin onnistua! Katsotaan, miten minun käy ;)

   Poista
 13. Hymy tulee kun katselen noita kuvia, tosiaankin onni että löysitte torppanne.

  Elämä on ylämäkiä, alamäkiä ja mutkia. Jarrut ja ratti toimivat miten sattuu. Onneksi voi sentään itse valita asenteensa tähän elämään.

  Mahtavaa kevättä! T.Marjut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Marjut! Osaat kyllä valita sanasi niin oivallisesti :)

   Poista
 14. Tuolla asenteella kaikki järjestyy, jos jollain. Meillä on myös koettu positiivinen irtiotto, mikä pakottaa uusiin tuuliin. Mutta tiedän myös, miltä epävarmuuden tunne tuntuu. Kunpa näkisi tulevaisuuteen ja voisi olla vain huoleton! Elämässä muiden asioiden merkitys korostuu juuri tuollaisella hetkellä. Paljon tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin itsekin ajattelen - ja osin jo ajattelin. Minulla taisi käydä vuosisadan tuuri tässä asiassa loppujen lopuksi, mutta tämä säikähdys kyllä opetti taas monta uutta asiaa elämästä! Kiitos sinulle Pilvi kommentistasi, ja kiva kun poikkesit; sinun blogisi on jaksanut ilahduttaa minua jo monella tavalla :)

   Poista
  2. Ja huomasin, että olit kirjautunut lukijaksikin! Onpa kivaa; tervetuloa lueskelemaan minunkin juttujani :)

   Poista
 15. Ihanaa lukea sun positiivista elämän asennetta ja fiilistä miten nautit elämästä vaikka se elämä kuljettaakin. Ollaan menossa pääsiäiseksi torpalle Ikaalisiin ja ollaan niin onnellisia myös että on maalla paikka missä mieli lepää. Onneksi teillä on teidän punainentupa myös ❤️
  Halit ja tsemppiä uusiin tuuliin! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI kiva kuulla, että teilläkin on torppa! <3 Ihanaa pääsiäistä teille!

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!