perjantai 23. syyskuuta 2016

Ullakon toiletti // Attic Toilet
Muutama postaus sitten kerroin, kuinka sitä jotenkin turtuu keskeneräisyyteen. Yksi keskeneräisyys on todellakin ollut meidän ullakon vessa. Kun muutimme ullakon makkareihin nukkumaan aikalailla tarkalleen ottaen vuosi sitten, meillä oli vessassa olemassa vain lattia, katto ja seinät. Kului tovi, ja saimme maalattua seinät (Uulan värikartasta sävy 1018 Pilvi). Kului taas muutama kuukausi, ja saimme vessanpöntön (vanhasta vessasta säästetty, vanha Arabian pönttö), kaapin (tori.fi-löytö parilla kympillä) ja vanhan altaan vanhoine hanoineen (Wanhan Wallankumouksesta) paikalleen, mutta sitten odotettiinkin putkimiestä.

Kun vesi alkoi kulkea, tuntui kovin luksukselle. Se, että vessassa ei ole valoa tai lipaston laatikoita paikallaan, tuntui kovin epäoleelliselle. Puhumattakaan nyt listoista.Yksi päivä löysin kuitenkin saunan varastoista (uus)vanhan kirppikseltä aikoinaan ostetun lampun, ja saatiin vessaan valoa. Eihän se täydellinen ollut, mutta valoa ja ilman kauppareissua tai rahan vaihtoa päästiin. Viime kesänä löydettiin kirppikseltä peili, joka nojasi kallellaan lipaston päällä odottaen seinälle kiinnitystä taas muutaman kolme kuukautta. Pyyhkeen koukutkin löysin jemmasta; otin ne talteen ennen ullakon purkua, vanhan ullakon vessasta nekin.  Mutta niidenkin tehtävänä oli pyöriä vessan lipaston päällä yli puoli vuotta.Edellispäivänä mies puhui minut ympäri niin, että peili käännettiinkin pystyasentoon. No miksi? No siksi tietenkin, ettei seinään tarvitse porata reikää. Reiän saaminen seinään on meillä varsinainen haaste siis, vuodesta toiseen.

Eilen porattiin kuitenkin reiät seinään. Kyllä, ja nyt pyyhkeet voi ripustaa kuivumaan koukkuihin, ei enää listassa törröttävään naulaan.Ovilistat ovat vielä rempallaan. Lipaston laatikoita ei ole vieläkään sahattu ja paikkailtu niin, että ne saataisiin paikoilleen. Eikä vessan päähän rakennettua kaappia ole saatettu loppuun; hyllyt puuttuvat, yksi ikkunaruuduista puuttuu ja maaliakin kokonaisuus kaipaisi. Mutta kaappi on erittäin toimiva maalien ja maalaamiseen tarvittavien tarvikkeiden (ja mm. hyttysverkkojen...) säilytyspaikka.Olen kuitenkin kovin onnellinen, että meillä on pyyhekoukut! Ja näyttää ihan sille, että tavarat ovat paikallaan (lukuun ottamatta ikkunakaapin epämääräistä rykelmää huoneen takaosassa). Ja mikä oli paras motivaattori viedä viimeistelyjä eteenpäin? No tietenkin se, että meille on tulossa nyt viikonloppuna tyttären synttäreille vieraita. Ja ihan oikeasti sellaisia vieraita, jotka eivät tunne meitä, joten minulla ihan tosissaan tuli huoli, mitä he ajattelevat meistä, kun joka paikassa makaa jokin taulu, peili, naulakko, lamppu tai laatikko - odottamassa sijoitusta paikalleen.

Kulunut viikko on siten pyhitetty sellaisille pikkujutuille, jotka ovat vain jääneet kiireen jalkoihin. Viimeistelyä ja järjestelyä. Miehelle viikko on ollut paha paikka: hän on huokaillut ja jälleen huokaillut, kun kovalla työllä ja tuskalla tasoitettuihin, maalattuihin ja tapetoituihin seiniin on hän marttyyrina joutunut poraamaan reikiä. Elämä on välillä raastavaa.

Mutta minun mielestä: virkistävää saada jotain (lähes) valmistakin aikaiseksi! Niin virkistävää, että tilasin jopa ihan uudet hamam-pyyhkeet ullakon vessaa piristämään. Huomasin, että meillä ei yksinkertaisesti riitä käsipyyhkeitä kolmeen vessaan. Vielä ne odottavat postin automaatissa hakijaansa, sillä hakija on edelleen kipeä. Ei ilmeisesti tässä viikon sisällä ikinä kunnolla parantunut, tai sai sitten uuden flunssan, kun ei levännyt kerralla ja kunnolla.

Tänään siis levätään, ja huomenna juhlitaan! Pysykää terveinä, tai jos pöpö on iskenyt, toivon, että saatte rauhassa levätä ja parannella itsenne kerralla kuntoon!

P.S. Ullakon tilanteen maaliskuussa 2015 näet tästä ja syyskuun 2015 tilanteen tästä. Huomaan: sen jälkeenhän on tapahtunut paljon!Our toilet at the attic floor is almost ready!_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

13 kommenttia:

 1. Hehe, musta on mahtavaa, että muillakaan tule kaikki kerralla valmiiksi. ;) Mutta hieno juttu, että edistystä on kuitenkin tullut. :) Musta tää syyskuu on ollut kyllä ihan sieltä syvältä jostain. Koko ajan pientä sairastelua. Tällä viikolla pukkasi vielä enterorokon. Onneksi nyt ollaan jo parempaan päin tytön kanssa. Paranemisia sinnekin ja kivoja juhlia! Onnea synttärisankarille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yhtä sairastelua, edelleen! Mutta jospa tässä kerätään vastustuskykyä koko talven varalle :) Synttärisankari ihmetteli kolmen päivän juhlinnan tuoksinnassa, että kuinka kauan kestää, kun täyttää neljä vuotta. Äitirukka ei heti ymmärtänyt, mitä pienoinen tarkoittaa, mutta oli todellakin jo ihmeissään, miten yhtä päivää juhlitaan kolme päivää. Matemaattisesti mahdoton, mutta tässä elämässä kyllä aivan mahdollinen yhtälö ;D

   Poista
 2. Näyttää jo nyt ihanalta! Ja nuo hamam-pyyhkeet on ihania, ovat aivan vallanneet sydämeni! Meillä on sama homma noiden reikien tekemisen suhteen, isäntämei millään hennoisi porata reikiä seiniin, siksipä meillä on taulujen kiinnitys odottanut kymmenen (!) vuotta...Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai; samanlaiset miehet meillä! Vaatii melkoista väsytystaistelua saada reiät seinään, mutta kyllä niitä on ihme kyllä pikkuhiljaa saatu ;)

   JA sun postaus hamam-pyyhkeistä oli mulle se viimeinen niitti; munkin oli pakko sellaiset hankkia! Mutta yhtään turhaan et kehunut! Mahtavia ovat!

   Poista
 3. Kaunis toiletti! :) Keskeneräisyys on niin tuttua! Meillä ei mikään huone ole vielä täysin valmis. WC:ssä on pönttö, hana sun muut välttämättömyydet paikoillaan, mutta esim. puolipaneelin yläpuolelle tuleva vaneri + tapetti puuttuvat. WC:n seinässä on siis aukko, josta näkyy kodinhoitohuoneeseen. :D Jospa edes vanerit saataisiin seinään ennen tiedossa olevia juhlia. Tapettia ei ole vielä edes tilattu...Mutta hiljaa hyvä tulee! Mikäs hoppu tässä on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mielenkiintoinen yksityiskohta tuo vessan ja kodinhoitohuoneen välinen "ikkuna" ;D Meillä oli vähän samantyyppinen tilanne torpalla viime kesänä; takana oleva seinä puuttui! Tuuletus toimi kyllä hyvin, mutta häitä edeltävinä viikkoina naputeltiin sekin keskeneräisyys valmiiksi. Olisi voinut tulla vierailla pupu pöksyyn vessaan tullessa ;)

   JA mikäs hoppu tässä on! Välillä vain kärsimätön luonne ;) Mutta onneksi ei ihan koko ajan, joten voi siinä välillä sitten levähtääkin!

   Tsemppiä teille; toivottavasti saatte pienen erikoisen yksityiskohdan vierailijaystävälliseksi juhliin mennessä :)

   Poista
 4. Todella kaunis toiletti teillä! :)
  Miten ihanat käsipyyhkeet teille on tulossa, voisin huolia jopa meillekin. Jos joku päivä tilaisi itselleen lahjaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaapa ihmeessä! Nyt on testattu, ja ovat myös käytössä ihanat. Voin siis suositella :)

   Poista
 5. Tosi ihana! Meillä tehtiin yläkerran huussia yli vuosi. Alakerran vessa on ollut ilman peiliä reilun vuoden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoh-hoi! Ihanaa, ettei olla yksin asian kanssa! Mutta on muuten haastavaa välillä olla harkitseva kuluttaja ja omata tällainen ei-massa-maku. Tuntuu, ettei mikään valmistu, kun ei vain V O I ostaa lamppuakaan perusrautakaupasta - mutta toisaalta: sitten kun löytää, on se todennäköisesti mieleinen pitkän aikaa :) Tsemppiä siis peilin metsästykseen - tai kiinnittämiseen ;)

   Poista
 6. Tosi ihana! Meillä tehtiin yläkerran huussia yli vuosi. Alakerran vessa on ollut ilman peiliä reilun vuoden...

  VastaaPoista
 7. Suloinen tuo lamppu peilin päällä, mistä olet tämän ihanuuden löytänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppu on jo useamman vuoden takainen kirppislöytö. Ei oikeasti vanha, mutta tuollainen uusvanha. En siis pysty auttamaan asiassa enempää, eli ei auta muu kuin pitää silmänsä auki kaikkialla ;)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!