keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

The First Day

Leivät orrella. En söisi.


Kuvia ensimmäiseltä päivältä, jonka vietimme maaseutukodissamme. Ensimmäiseksi kuvaksi valitsin kuvan sisäkatosta; ihan vain siksi, että katto oli ainoa paikka, joka oli siisti - ei siis missään nimessä puhdas - mutta joka ei ollut täynnä jotain rojua ja roskaa. Ja toiseksi siksi, että muut kuvat vain näyttävät aika ankeille...

Moni on toivonut kuvia sisältäkin, joten tässä niitä nyt sitten on. Kaukana kauniista ja ihanasta - ainakin omasta mielestäni - mutta hyvähän nämä on tänne säilyttää, sillä myöhemmin näitä on kiva katsella. Siis kun ja jos myöhemmin olemme saaneet nämä tilat remontoitua kuntoon ja vastaamaan vähän paremmin 1920-luvun torpan henkeä. Tällä lapsitahtisella vauhdilla siihen voi mennä tovi.

Taloa on remontoitu viimeisen kerran 2000-luvulla, jolloin talo on maalattu punamullalla ulkoapäin ja laudoituksia on osin vaihdettu. Sisältä oli poistettu tuolloin tuvan muovimatto, maalattu lattialaudat sekä paneloitu seinät ja otettu hirsiseinää osin esille. Myös toinen makuuhuoneista oli remontoitu seinien osalta, mikä selvisi tosin vasta seinien purun myötä; cyproc-seinistä löytyi vuosiluku 2007… Vähän hävetti mennä repimään niin uutta tuotantoa, mutta toisaalta: cyproc-seinät eivät mielestämme kuulu vanhan torpan henkeen (eivätkä hengitä niin hyvin kuin toivoisimme) ja toiseksi saimme näin varmuuden hirsien kunnosta huoneessa. Näistä löydöksistä kuitenkin myöhemmin lisää. Myös sähköt oli osin uusittu vuonna 2007.

2000-luvulla tehty kasvojen kohotus ei kuitenkaan ihan meille riitä, joten vielä on paljon tehtävää - vai mitähän siellä toisessa päässä asiasta tuumataan?

Aika raikas tunnelma tuvassamme. Kaikki kuvassa näkyvä paitsi tuo tyttö saatiin kaupan päälle. Voitte uskoa, että olen haltioissani...
Tällainen televisiokin saatiin - sekä kaareen vääntynyt patteri. Ja katsokaa noita nappiverkkareita laatikossa! 20 vuoden päästä varmasti päivittelen, miksi heitimmekään ne menemään!
Talo oli aivan hirmuisen kylmä. Aluksi lapset värjöttelivät peittojen alla ja päälle puettiin kerrokset villavaatteita, mutta kyllä tupa lämpeni pikkuhiljaa leivinuuniin sekä pönttöuuniin viritettyjen tulien ansiosta.

Ensimmäisenä viikonloppuna kävimme lähes kaikki kaapit ja lipastot sisällä läpi, ja heitimme roskikseen ja kierrätykseen ihan hirmuisesti tavaraa; niin maisseja, vanhoja patjoja, verhoja kuin kuvaputkitelevisionkin. Aarteita ei juuri löytynyt. 50-, 60- ja 70-luvun tyylistä tykkäävälle ehkä jotain, mutta vuosisadan alusta ei ollut juuri jäänyt mitään torpan jäämistöön.

Vanhaa blogiani jo pidemmän aikaan seuranneet sekä ystävät ja sukulaiset varmasti odottivatkin näkevänsä jotain tällaista. Valmiiksi laitettu ja pyntätty ei olisi innostanut meitä läheskään niin paljon kuin tällainen näky. Ja tarkkasilmäiset löytävät täältä paljon potentiaalia; hyvä tilaratkaisu, tulisijat, lautalattiat, vanhat ikkunat ja ovet - eli usko on vahva; hyvä tästä tulee!

Blogini on nyt ainakin hetkellisesti aika mökkipainotteinen, koska elämämme vain pyörii aika vahvasti tämän ympärillä. Mielessä on kuitenkin muitakin postauksia; kun vain ehtisi ne toteuttamaan! Toivottavasti viihdytte kuitenkin blogini parissa, ja laittakaa toki toiveita postauksista, jos haluatte minun kirjoittavan jostain tietystä jutusta enemmän!

Ihanat vanhat tapetit - kuitenkin niin huonossa kunnossa. Ja tunkkaisia; täynnä viime vuosikymmenien hajuja.

Keittiö suorastaan huutaa tekemään remonttia - eikun ruokaa. 


Pictures from our Summer home on the very first day, we spent there. The house was quite messy; full of tihing we do not like - and the interior is not so beautiful it could be. We have a lot of work with this, or what do you think about this?


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebook and Pinterest!


15 kommenttia:

 1. Tuo on juuri tuollainen tilanne, kun vaan pyörii ympäriinsä eikä oikein tiedä mistä aloittaisi. Niin ainakin mulle kävisi! Mutta hyvä tuosta varmasti tulee, ajalla ja rakkaudella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä meidän piti ihan päättää, että tehdään loppuun se, mikä aloitetaan - juuri sen vuoksi, että helposti kävisi niin, että aloitettaisiin vähän kaikkialta purkamaan ja siivoamaan ja sotku olisi sitten sen mukainen ;) Hyvä tästä tulee; täytyy näin uskotella itselleen aina välillä :D

   Poista
 2. Tuohan on aivan helmi! Älkää vaan hävittäkö noita keittiön ihania kaappeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän kaksijakoiset ajatukset noiden kaappien suhteen. Ymmärrän niiden arvon, mutta toisaalta ne eivät oikein kooltaan (vievät niin suuren osan seinästä) ja tyyliltään (70-luvulta, kun talo on 20-luvulta) sovi juuri tähän taloon. Enemmän olisin sen kannalla, että keittiö koostuisi muutamista erillisistä kaapeista, lipastoista ja avohyllyistä, kuten tuolloin 20-luvulla on enemmän ollut. Mutta jos tulee kiinteitä kaappeja, näistä ei todennäköisesti luovuta, vaan maalataan ja fiksataan vähän. Onneksi on kuitenkin aikaa miettiä, sillä keittiön kimppuun päästään todennäköisesti vasta ensi kesänä - tai vieläkin myöhemmin ;)

   Ja kiitos; onhan tämä helmi, vaikka helmen hiomista vaatii pikkaisen ;)

   Poista
 3. Upealta näyttää! Kiva lukea juttuja mökin rempasta ja haaveilla mukana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka; ja tästä kenties jauhoja myllyyn myös sun haaveille :)

   Poista
  2. Siis vettä myllyyn … eihän niitä jauhoja sinne kannata enää laittaa ;D

   Poista
 4. No onpa komiat kylkiäiset! Peukut telkkarille ja verkkareille. :D Mun mielestä kannattaa harkita noiden keittiökaappien säilyttämistä. Niissä on ehkä vähän 70-lukulainen väritys, mutta muuten niistä tulee 50-luku mieleen. Ei ehkä siltikään tarpeeksi vanhaa teidän makuun, mutta itse kelpuuttaisin meille mielelläni. Maalilla niistä saisi oikein somat. Myös tuo makkarin valaisin pisti silmään. Aika hauska. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä; tiedän, että sieltä lukijoista löytyy niin paljon tämän aikakauden faneja, että ette kyllä millään ymmärtäisi, jos kaapit heivattaisiin pois. Mutta jos heivataan, myyn ne varmasti johonkin sellaiseen kotiin, jossa juuri tällaisia halutaan ja kaivataan ja vaalitaan. Ei siis missään nimessä hävitettäisi. Mutta oon jo suunnitellut, että vähän valkoista maalia, ja ihan kauniit näistä tulisi niinkin. Mietityttää vain tuo ahtaus tuolla nurkassa, mutta katsotaan, mihin lopputulemaan tulemme. ONNEKSI on aikaa harkita asiaa tarkkaan ja kunnolla - sekä kuunnella lukijoilta mielipiteitä :D

   Poista
 5. No vihdoin niitä kuvia!:D Kiitos! Mä kyllä näen jo silmissäni, että mökistä tulee niin hieno! Kurjaa, kun tapetteja ei voi säilyttää. On aika mahtavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, mutta läheltä katsottuna ei ihan niin mahtavat ;)

   Poista
 6. Upealta näyttää! Paljon paljon voimia ja tsemppiä remontointiin! Hiljaa hyvää tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä; sitä varmasti vielä tarvitaan ;)

   Poista
 7. Näyttää hyvältä! Tsempit remppaan!
  Valoisaa loppuviikkoa sulle!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!