sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pregnancy Clothes
En olisi ikinä uskonut, että olisin joku päivä mukana Turun Sanomien Muoti-liitteessä ja vieläpä kuvien kera! Jos jotain tästä opimme, älä sano ikinä: ei ikinä! Sain kuitenkin mahdollisuuden tuoda sivustollani mukana olevien yritysten tuotteita esille Varsinais-Suomen suurimmassa maakuntalehdessä, joten enhän voinut kieltäytyä. Ja jos joku tämän jutun perusteella suuntaa ostoksensa vaikka kerrankin henkkamaukan sijaan AstuButiikkiin.fi-sivustolle - tai muihin ekologisesti ja eettisesti toimiviin, suomalaisiin putiikkeihin, olen jo voittanut - vähintään hyvän mielen itselleni.

Jutussa kerroin omia kokemuksiani raskauden aikaisesta vaatetuksesta. Jokainen raskaana oleva kokee vaatetuksen varmasti erilailla. Minulla mukavuus on noussut pääosaan. Inhoan housuja, jotka puristavat - tai joiden vatsaresorit valuvat mahan alle. Ja pahimpia ovat olleet keinokuituiset vaatteet, joita tehdään ihmeen paljon juuri raskaana oleville; ilmeisesti siksi, että kestävät venytystä. Mutta voi kauheus, että ovat ahdistavia - varsinkin kesällä ja helteillä!

Itselleni mukavimmat ja budjetille sopivimmat vaatteet raskauden aikana olen löytänyt suomalaisilta pieniltä designmerkeiltä sekä kirpputorilta. Varsinaisia raskaina oleville tarkoitettuja vaatteita en ole ostanut itse yhtäkään tämän raskauden aikana, sillä kaipaan vaatteille pidempää ikää kuin puoli vuotta. Edellisen raskauden aikana ostin yhdet housut, mutta siitä tuohtuneena jätin nekin tällä kertaa väliin; juurikin siksi, etteivät pysyneet kunnolla jalassa ja näyttivät parin pesun jälkeen jo todella kuluneille.

Eli mitä sitten olen käyttänyt viimeisen puoli vuotta, kun maha on pakostakin jo pullottanut ulos normivaatteista? Mekkoja (mm. Ideamekko, Tiina Talvikki, Mirka Pukine), M-koon (normaalisti olen XS/S-kokoinen) puuvillapaitoja (kirpputorilta), legginsejä (venymistä ja useita pesuja ovat parhaiten kestäneet Pipsan bambusta valmistetut mustat leggarit - suosittelen) sekä jonkin verran kirpputorilta ostettuja strech-farkkuja (M/L-koko) ja siskolta perittyjä äitiyshousuja (joissa en ole kuitenkaan ikinä viihtynyt). Kotioloissa olen legginssien lisäksi käyttänyt gollage- tai salihousuja. Vöiden kanssa olen voinut "muunnella" vaatteiden ja etenkin mekkojen kokoa. Mirka Pukineen Arja-tunikassa myös napit ovat helpottaneet pienentämään ja suurentamaan mekkoa tarpeen tullen.

Syksyn myötä käyttöön ovat tulleet etenkin hihat ja neuletakit, joissa mahan voi jättää suosiolla ulkopuolelle; suosikkina Ululain alpakan villasta neulotut hihat. Ja takkina olen käyttänyt Mirka Pukineen, muistaakseni jo neljä vuotta sitten ostamaani A-linjaista takkia, jossa helmat leviävät sitä mukaa, kun masu kasvaa - erittäin kätevää...! Kenkien osalta olen suosinut viime viikkoihin asti läppösiä, sillä kumartaminen ja varsinkin narujen sitominen on haastavaa. Mutta nyt syysilmojen myötä olen ottanut vanhat kangaskengät käyttöön, joissa sivussa olevat napit ovat valmiina auki - ja vedän ne näin ollen vain jalkaani. Eivät ole ergonomiset puoleksi auki ollessaan, mutta raskaana en muutoinkaan ole pystynyt juuri kävelemään pidempiä matkoja supistelujen takia, joten ovat toimineet minulla näin hyvin. Saappaita en saa enää jalkaani, mikä harmittaa, sillä etenkin mekkojen kanssa olisi nyt kiva käyttää juuri niitä saappaita!

Kuvissa minulla on päällä Tiina Talvikin mekko (vasemmalla) ja Ideakorun Ideamekko (oikealla). Lisäksi vasemmalla kuvassa näkyy Oliinan ja Mirka Pukineen mekko sekä kirppislöytömekko, jonka joku on itse ommellut.

* * * * *

I was interviewed by Turun Sanomat - newspaper about pregnancy clothes. The story was published this week; funny to see itself in newspaper!

Every woman has certainly her own opinion about pregnancy clothes; I told anyway my own. I have appreciated comfortably and long age of clothes - I think it's too expensive to buy especially new clothes only to pregnancy time. And that's why I have used dresses and tunics made of natural fibre, leggins and belts. Natural fibre because I think, I feel it is hot almost all the time! I have also used much knitted jackets - and now when it's getting colder A-model jacket too, which gives the baby bell to grow and grow…

The clothes I have bought on pregnancy time is mainly from flea markets and little finnish design companies like IdeamekkoTiina TalvikkiMirka Pukine and Ululai.

In the pictures above you see dresses made by IdeamekkoTiina Talvikki, Oliina and Mirka Pukine.

2 kommenttia:

  1. Ihana olisi lukea tälläinen juttu omastakin paikallislehdestä. Hieno tuore ote. Kauniita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa, että kaikki kunnia kuvaajalle ja toimittajalle tietenkin! Kun kroppa tuntuu vain leviävän ja raskauden myötä ajatukset karkailevat milloin minnekin - saivat silti näin hienon jutun aikaiseksi ;) Ja jäi itsellekin kiva muisto albumiin raskauden ajasta :) Kiva, kun löysit blogiini!

      Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!