tiistai 8. syyskuuta 2015

Video Clip of Our Attic Floor

Ullakon remontti on edennyt taas pienensuuren askeleen; lautalattiat ovat nimittäin saaneet viimein maalin pintaansa! Lattia maalattiin Antiikkiverstaan (klik) pellavaöljymaalilla, sävynä vihreä umbra (sekoitussuhde 1 osa vihreää umbraa, 1 osa valkoista). Emme lakanneet oksakohtia, vaikka ohjeissa niin ohjeistettiin. En tiedä, johtuuko siitä, että oksakohdat näkyvät niin selvästi maalin läpi. Vai pitäisikö maalata vielä kolmas kerros?

Pellavaöljyllä maalaamisesta voisi todeta yksiselitteisesti: tykkäsin. Jälki on aivan erilaista kuin "muovimaaleilla". Pellavaöljymaali imeytyi puuhun, pinnasta tuli sileä, ja oikeasti tuntuu, että puu saa väriä eikä väri vain muodosta levyä puun päälle. Maalaaminen oli ainakin itselläni hitaampaa kuin "muovimaaleilla", sillä maalisutia sai painaa enemmän puupintaan - niin, että maali oikeasti pääsisi kiinni puuhun, eikä väliin jäänyt ilmaa. Sormet olivat ihan kipeänä tästä lihastyöstä maalausurakan jälkeen.

Jälki on todella kaunista. Ja mikä oli erittäin suuri yllätys: Maalia varattiin noin 70-80 neliön alalle, ja ostimme 10 litraa valkoista maalia ja 9 litraa vihreää umbraa. Sekoitin yhden 3 litran vihreän umbran 3 litraan valkoista - ja niillä olemme maalanneet ullakon lattian yhtä pientä länttiä ja parin neliön vaatehuonetta lukuun ottamatta kokonaan - kaksi kertaa. Sekoitettua maalia on vielä jäljellä, ja sen laskettiin riittävän hyvin ainakin muutamaan kesäkodin makkarin lattiaan.

Meillä on siis jäljellä vielä 13 litraa maalia sekoittamattomana…! Eli sanoisin, että maali on erittäin riittoisaa. Vaikka litrahinta on kova, riittoisuus on jotain ällistyttävää aiempiin maalikokemuksiin nähden.

Ja vielä yksi hyvä puoli on maalin ympäristöystävällisyys.

Huono puoli on haju. Aika kamala, mutta nyt onneksi helpottaa, kun ulkona on kylmä; haju siirtyy tehokkaammin ulos.

Tein muutaman videoklipin ullakolta ennen maalausta (joissa olisi näkynyt koko ullakko ja jossa puhuinkin), mutta en vain ole niin nörtti, että olisin saanut ne ladattua nettiin. Formaatti oli tuntematon. Nyt tein klipin kameran sijaan puhelimella, ja siitä suoraan latasin Vimeoon (klik). Kevyen puhelimen pitäminen vakaana osoittautui erittäin haasteelliseksi, ja niin sormi suussa yritin pitää kännykkää ja kuvata samalla ylimmältä portaalta, etten sanaa suusta saanut ulos…!

Mutta ehkä seuraavalla kertaa sanon jo sanasen - ja jos vaikka miekkosen padilla saisin vakaampaa kuvaa otettua joku kerta, olisi puhuminen helpompaa ja kuva vakaampaa. Hyvä aloittaa pohjamudista; ei voi tämän jälkeen muuta kuin parantaa tasoa...

Ja Mrs Sinn on nyt siis myös Vimeossa! Oletko sinäkin? Kerro, sillä videoista saa kivaa uutta näkemystä bloggareihin, heidän kotiinsa ja elinpiiriinsä. Vai mitä tykkäätte? Laajempi videokierros sitten, kun maali on kuivunut. Hätäinen ei jaksanut odottaa, kun viimein keksi, miten saada video ulos nettiin.

Video löytyy siis tästä: klik!

I made a video clip from our attic at morning. You see there our attic floor, which has been finally painted! You find my videos from vimeo: click!_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterest and Vimeo!

4 kommenttia:

 1. Hyvältähän se näyttää! Rakastan lautalattioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa :) Nyt rakastan näitä taas askeleen enemmän, kun näyttävät vähän vanhemmille; vielä vähän kolkuja ja kulumia ja se on sitten siinä <3

   Poista
 2. Ihana vintti! Me maalattiin lateksilla aikoinaan meidän lattiat. Harmittaa.. Pinta ei oo kovin kestävä, mitä se varmasti öljymaalin jäljiltä olis.
  Mä en oo tollasesta vimeosta kuullukkaan! Videoklipit on kivoja ja saa paljon "todellisemman" kuvan. Ite en ole vielä uskaltautunut kuvaushommiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan varma, että teidän lampaista ja kanoista tulisi mahtavaa videon pätkää ;) Ja lattia on kiva; nyt kova odotus, että pääsee tapiseeraamaan seiniä!

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!