keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Talviloma // Winter holidayTiedättekö, mitä me teimme lomalla? No me kaadettiin puita. Yksi kallellaan oleva koivu sekä neljä korkeaa kuusta.

Ja sitten me jotenkin yllätyttiin: miten suuri homma siitä sitten seurasikaan! Ei siis vain se puiden kaato, jossa naapurimme oli apuna, mutta itse se jälkityö. Ei auttanut muuta kuin tehdä hommia - kuten tyttäremme sanoo. Ja siinä se loma meni, hommia tehdessä.

Siellä kuusen oksia kantaessani toiselle puolen pihaa hiki päässä mietin eräänäkin hetkenä, että olenpa minä onnellinen. Kun saan kantaa risuja. Tehdä jotain näinkin järjetöntä. Sillä kuusen oksathan palaisivat tosi kivasti juhannuskokossakin...

Mutta minä halusin kantaa kaikkien neljän kaadetun kuusen oksat risuaitojen pohjiksi; sillä ne ovat juuri hyviä siinä.

Joku toinen vietti lomansa Kanarian saarilla. Joku toinen lasketteli Lapissa. Mutta on meitä varmaan muitakin, jotka viettivät lomansa maalla, lumihankien keskellä, ulkoillen ja lasten kanssa pulkkaillen. Osin arkisia puuhia aherrellen - ja osin tehden maailmankaikkeuden mittakaavassa jotain niinkin häviävää ja turhaa asiaa kuin nyt esimerkiksi risuaitaa.

Mutta nyt meidän pihalle on tehty pohjat risuaidalle lähes kahdelle sivulle - toiset kaksi pihan sivua rajataan joku kaunis päivä riukuaidoilla. Risuaidat rajaavat tulevaisuudessa pihaa metsien puolelta - riukuaidat peltojen puolelta. Aidoilla haluamme osin suojata myös puutarhan kasveja peuroilta ja hirviltä, sillä niitä liikkuu jäljistä päätellen torpan läheisyydessä paljon.

Seurasi puiden kaadosta toki jotain paljon järkevämpääkin kuin risuaitojen pohjat: nyt pihallamme ei ole vaarallisesti kallellaan olevaa koivua, torpan vieressä ei enää kasva kattoa roskilla kuormittavia kuusia, pohjoinen puoli talosta kuivuu paremmin tuulen ja auringon vaikutuksesta ja saatiin me melkoiset satsit puita poltettavaksi tuleviksi talviksi. Mies hakkasikin halkoja useamman päivän ja syntyneet kasat olivat kerrassaan kauniita talviauringon valossa.

Ja ehdittiin me tehdä yksi metsäretkikin, leikkiä pihalla lumileikkejä, juoda kahvit pihalla, ihmetellä eläinten jälkiä - ja jänisten jälkien vähyyttyä, sekä katsella torpan maita uusin silmin. Aloin esimerkiksi ihmettelemään kaadetun koivun takana kasvanutta puuta. Mikä se on? Onko se pihlaja? Vai onko se lehmus? Keväällä se viimeistään selviää.

Loman loppuessa oli lakut ladattu - mikä oli hyvä. Arki toi mukanaan sellaisen yllätyksen, jota olin osannut toki odottaa, mutta joka kuitenkin yllätti. Hyvin ladatuilla akuilla yllätyksetkin on helpommin selätettävissä; sen huomasin. Ja kyllä sillä kevätauringollakin oli varmasti vaikutusta.

Ihana kevättalvi - eikö?We spent our winter holidays at our summer home. We hewed down old trees, built stick fences and did many logs. Beautiful winter days gave much energy to survive from everyday challenges, which I faced right after holidays. So happy about this beautiful season!_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!


4 kommenttia:

 1. Risusavotta ja puiden kaataminen on minusta nykyään hauskaa, sitä se ei todellakaan ollut lapsena kun isä raahasi mökille puiden kaatoon avuksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä poloinen en lapsena päässyt tällaisesta kärsimään - ja tässä on sitten se tulos :D

   Poista
 2. Hmh! Onki nyt sitte kiva odotella sun käänne-paljastusta! Pyh...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuh, oli pakko jopa vähän muokata tekstiä, ettei tule teillä tule olo, että olisi luvassa jotain jänniä käänne-paljastuksia ;D

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!