perjantai 15. kesäkuuta 2018

Valaistus vanhan puutaloyhtiön pihalle // Lightning Plan for an old yard



Pääsin suunnittelemaan vanhan puutaloyhtiön pihan valaistusta. Taloyhtiön puutalon julkisivu on asemakaavassa suojeltu, joten valaistustakin suunnitellessa on hyvä huomioida talon tyyli sekä historia.

Esittelin alustavia ajatuksia taloyhtiön kokouksessa jo menneellä viikolla. Alustavasta suunnitelmasta ja vaihtoehtojen tarkastelusta tuli niin kivaa palautetta, että ajattelin vilauttaa muutaman otteen suunnitelmasta täälläkin.


Suunnittelun pohjalle kokosin inspiraatiokollaasin, josta tässäkin pieni ote. Taloyhtiön vanha aita oli valaistuksen ohella tiensä päässä, minkä takia huomioin myös aidan uusimisen suunnitelmassa. Vanha valurautainen aita, köynnöskasvit, mukulakivikadut ja lyhtymäiset valaisimet sopivat suunniteltuun miljööseen parhaimmalla mahdollisella tavalla - ja onneksi myös taloyhtiön väki oli asiasta samaa mieltä.




Kokosin suunnitelman pohjalle vaihtoehtoja - niin ulkonäöllisiä kuin hinnallisiakin. Vaihtohdot Pallas ja Milano ovat Konstsmiden valmistamia, ja valaisimia on saatavilla ihan perusrautakaupoista.


Domus Classican valurautaiset valaisinvaihtoehdot toin mukaan suunnitteluun, jos taloyhtiö haluaa varmasti aikaa kestäviä valaisimia pihapiiriinsä. Aidoista toin tässä vaiheessa mukaan lähinnä osviittaa liittyen hintaluokkaan sekä eri tyyleihin. Nämä kuvassa näkyvät valmisaidat löytyivät Viron puolelta Aldedmanin valikoimasta.

Suunnittelutyö tarkentuu vielä jatkossa, joten katsotaan, minkälainen lopullinen suunnitelma tulee olemaan. Mutta täytyy kyllä sanoa, että suunnittelutyö on antoisaa ja inspiroivaa! Toivottavasti saan pian taas jotain uutta haastetta suunnittelurintamalla!

Mitä tykkäätte suunnitelmasta? Ja onko teillä hyviä kokemuksia suomalaisista valurautaisten valaisimien sekä rautaisten aitojen valmistajista? Jos on, otan mielellään kaikki hyvät vinkit vastaan!




I have planned the lightning of old yard with an old protected building. The plannig has been inspiring; hopefully I get soon more soma planning things to do!




_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!