keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

DIY Skafferi // DIY PantryTässä toivepostaus skafferistamme; kuva-aikasarja suunnittelun alkumetreiltä lähes valmiiseen lopputulemaan. Lopussa lisäksi vinkkimme skafferin rakentamiseen; eli jos vain haluatte, viisastukaa te virheistämme.Aloitimme suunnittelun paikan päällä hahmottelemalla teipeillä lattiaan kalusteet ja skafferin. Tällä tavalla ymmärsimme paremmin, kuinka suuri skafferin tulisi vähintään olla, jotta sinne mahtuisi hyvin hyllyt - ja jotta sinne mahtuisi myös itse jakkaran kanssa seisomaan. Lisäksi tuli huomioida jo ostetun oven ja sen karmin koko.

Suunnittelu on tämän kiintokalusteen kohdalla erittäin tärkeä vaihe, sillä liian pieni skafferi johtaa herkästi huonoon toimivuuteen. Mielestäni sisälle pitää mahtua hyvin seisomaan, sillä muutoin skafferista ei tule käytännöllinen. Liian suuri skafferi pienessä tilassa puolestaan on helposti visuaalisesti liian hallitseva.

Piirsin skafferin myös pohjapiirrokseen ja seinäprojektioon, jotta hahmottaisin koko tilan paremmin.
Sitten mies alkoi rakentaa runkoa. Jo runkoa rakennettaessa kannattaa huomioida tulevat hyllyt ja niiden kiinnitys. Anoppi totesi tuolloin, että olemme rakentaneet hauskan näköisen avokaapin. Tätä avokaappia katselimme siis aika kauan, mutta onneksi aika kultaa muistot.

Seuraavaksi asennettiin oven karmit. Oven karmeineen ostimme purkutalosta. Tämän jälkeen skafferi paneloitiin. Tuo skafferin vieressä oleva vanha jääkaappi on vinossa joka suuntaan. Odotan jo sen viimeistä päivää, sillä se ei olomuotonsa puolesta ole ihan tähän tupaan suunniteltu ja falskaakin vähän - mutta niin kauan kuin toimii, yritän sitä sietää.Paneloinnin jälkeen rakennettiin hyllyt. Hyllyjä on rakennennettu käytännössä kolmelle sivulle. Yhdelle sivulle maustapurkin syvyiset, toiselle sivulle ison lasipurkin syvyiset ja kolmannelle sivulle mikron syvyiset. Tämä ratkaisu mahdollisti sen, että tilaan mahtuu seisomaan - ja toisaalta sen, että yhdelle sivulle saatiin mikroautouuni. Skafferin sisälle piiloutuu myös talon sähkökeskus. Skafferi on myös lasten lemppari: siellä on kiva leikki- ja piilopaikka - ja lisäksi siellä on keksipurkki, jonka käyttöoikeudesta ollaan toki käyty tämän jälkeen syvällistäkin oppikoulua.

Hyllyjen rakentaminen on edelleen osin kesken, sillä muutamia pikkuhyllyn pätkiä puuttuu vielä. Lisäksi sisätila on vielä maalaamatta. Mutta kaappi on siis täydessä käytössä, kuten kuvasta näkyy - tai itseasiassa ylibuukatussa käytössä, sillä kaappiin on nyt tungettu asioita, joiden toivon myöhemmin mahtuvan muualle. Nyt haasteena on tosiaan hiukan liian täydet hyllyt, minkä takia ruoka-aineiden etsiminen kaapista on ajoittain vähän työläämpää. Kun kynttilät, patterit, lamput ja pikkukrääsä on saatu kaapista pois, uskon, että tilanne jo helpottaa.


Lopuksi meidän vinkit skafferin rakentamiseen:

Jos skafferin rakentaa kulmaversiona, mitoita se niin, että mahdut itse sisään seisomaan jakkaran kanssa. Kaiken kaikkiaan huomioi, että kulmaskafferi vie yllättävän paljon tilaa. Meidän skafferin mittoja voi arvioida yllä näkyvän pohjapiirroksen perusteella.

Mitoita hyllyt niin, että syntyy mahdollisimman vähän ns. kahden rivin tavaraa.

Mitoita hyllyjen korkeudet niiden tavaroiden ja tuotteiden perusteella, joita tiedät tilaan tulevan. Esimerkiksi me tiesimme, että skafferiin tulee mikro, minkä takia yksi hyllyväli on huomattavasti korkeampi kuin muut hyllyvälit.

Piilota skafferiin tarvittaessa sellaiset pienet kodinkoneet, kännykkälatauspisteet, sähkökaapit, ym. jotka eivät visuaalisesti sovi kovin nätisti vanhan talon tunnelmaan. Huomioi tämä hyllyjen mitoituksissa sekä sähkötöissä.

Asenna skafferiin sähköpistokkeet, jos haluat käyttää siellä myöhemmin esim. mikroa tai ladata kännykät.

Asenna skafferin kattoon valaisin ja oviaukon läheisyyteen katkaisin. 

Rakenna skafferi lattiasta kattoon asti. Vajaamittainen skafferi kerää päälleen pölyt. Kattoon asti yltävä malli mahdollistaa puolestaan säilytystilan maksimoinnin ja pölytkin on helpompi pyyhkiä hyllyiltä.

Rakenna hyllyt kapeammasta lautatavarasta kuin me teimme; meidän hyllyt vievät turhan paljon tilaa.

Huomioi ilmanvaihto skafferista ulos pihalle. Tällöin skafferia voi käyttää talvisin myös jääviileäkaappina. Meillä ilmanvaihto on vielä toteuttamatta.
Kaiken kaikkiaan voin vain suositella skafferin rakentamista varsinkin vanhaan taloon - ja tilaan, jossa säilytystilaa tarvitaan pieneen tilaan. Skafferi on pelastanut meidät tilavuudellaan ja toimivuudellaan. Vaikka tuvan keittiönurkkaus on todella pieni, sen yksi toimivuuden kulmakivistä on juuri tämä skafferi.Ruoka-aineita voi hamstrata, eivätkä ne lopu ihan heti kesken. Skafferi mahdollistaa myös suurempien tavaroiden kuten vesipullojen ja talouspaperin säilyttämisen keittiössä. Skafferiin voi piilottaa myös sellaiset jutut, jotka eivät ole visuaalisesti niin kivoja - mutta ovat kuitenkin toiminnallisuuden kannalta tarpeellisia. Meillä näitä ovat mikro ja laitteiden akkujen lataus johtoine kaikkineen. Talvisin juureksia on mahdollisuus säilyttää lyhyitä aikoja skafferissa, jos jääkaapista tila loppuu.Here is our pantry implemented step by step. It is wery useful in little kitchen, because inside of the pantry there are planty of space to groceries and othes stuff. Now we do not need top shelves in kitchen, which enabled the new window, more light and more feeling of space!

I like - what about you?_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!


6 kommenttia:

 1. Mahtava säilytystila. Meillä on suunnitteilla vastaava kulmakaappi tupaan, joudumme tekemään siitä pienen koska toisella sivulla on ovi ja toisella ikkuna. Silloin ei saa tehdä liian syvää ettei ole pulassa. Mietittekö hyllyjä eri seiniltä eri tasoon? Näin jossain sellaisen ratkaisun ja mietin onko toimiva verrattuna samassa tasossa oleviin hyllyihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skafferi on kyllä meillä ainakin todella toimiva säilytystilana. Jos kaapista ei tule niin syvää, että pääsee sisälle, kannattaa varmaan tehdä niin korkea kuin ovestakin - jotta yltää ovelta helposti hyllyille? Me ei mietitty hyllyjä eri tasoihin; näin tämän meillä toimivampana ja visuaalisesti nätimpänä. Jos hyllyt ovat kapeat, oletan, että toimii, mutta ehkä sitä voi kokeilla ensin, jos se vain on mahdollista?

   Poista
 2. Teillä vaan on maailman ihanin koti. <3 Ihan mieletön myös tuo kuva, jossa on muksut. <3 Parasta ja aidointa elämää.

  Ihania maaliskuun päiviä Mari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3 Lapset ovat parhaita; näyttävät tunteensa niin hyvässä kuin pahassa. Sinulle Tiia samoin aurinkoisia päiviä!

   Poista
 3. Hei! Skafferinne on hieno! Oisko sinun mahdollista mitata ja kertoa sen sivujen pituudet? Haluaisimme tehdä taloomme saman kokoisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ehdotan, että ostatte ensin oven karmin kanssa ja mallaatte karmin siihen kohtaan kuin se sopii nurkassa, jonne olette ajatelleet skafferia. Mittoihin vaikuttaa toisin sanoen eniten se, millaisen oven siihen saatte (oletan, että ostatte jonkun vanhan oven karmeineen) ja toiseksi, mitä skafferin ympärillä on. Meillä toisella puolen on jääkaappi ja toisella puolen pöytätaso, eli näiden syvyydet vaikuttavat puolestaan toisilla sivuilla skafferin kokoon. Meillä ainakin, kun tila on pieni. Jos skafferi on syvyydeltään merkittävästi suurempi kuin ympäröivät kalusteet, voi näkymä olla vähän huono - ja toisaalta, jos skafferi jää näiden taakse, ei ole sekään oikein hyvä ratkaisu. Toivottavasti tästä on apua teille?

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!