perjantai 11. syyskuuta 2015

Art Plate by Fujiwo Ishimoto
Saimme häälahjaksi kaikkia kauniita asioita; niin häälistalta kuin sen ulkopuoleltakin. Kun aukaisimme tätä mandariinilautasta paketista, olimme aluksi ihmeissämme ja mietimme, miten tämä meille sopii. Mutta sopiihan se. Se on todella kaunis. Mandariineja meillä ei ole vielä tässä pidetty, mutta nektariineja ja omenoita - ja näyttävät nekin kauniille, eikö vain?

Kiitos lahjan antajalle tästä lautasesta; se säilyy varmasti matkassamme niin kauan kuin tässä maailmassa saamme aikaa viettää. Ja varmasti tämän jälkeen jälkipolvi kantaa sitä mukanaan.

Äitinä oleminen on selvästi helpottunut. Kun en enää herää öisin kolmea kertaa, voin sanoa olevani tolpillani pitkästä aikaa. Jaksan tehdä asioita, ja joskus pikkuisen päiväunet tuntuvat niin pitkille, että ehdin jopa miettiä, mitä tekisin seuraavaksi.

Eilen sitten laitoin lelut paikoilleen, siivosin pikkasen ja otin vielä kuviakin tuvasta päikkäreiden aikana. Se hetki, kun kaikki on paikallaan, on hiljaista ja on siistiä; se tuntuu kieltämättä luksukselle nykyään. Ennen en olisi edes ymmärtänyt, että tällaisia hetkiä voi arvostaa. Nyt todellakin ymmärrän! Joten jos et ole vielä kahden lapsen äiti: nauti nyt ihmeessä niistä hetkistä. Ja jos olet jo useamman lapsen äiti: nautitaan niistä pienistä hetkistä, jotka meille edes joskus suodaan - ja 20 vuoden päästä viimeistään sitten nautitaan ihan olan takaa, eiks jee?

Taidelautanen on Fujiwo Ishimoton Arabialle suunnittelema, Pro Arte -96 mallistosta. Pro Arte -tuotteet on valmistettu tähän asti Helsingin Arabian tehtaalla. Helsingin tehtaan tuotanto ollaan kuitenkin ajamassa alas tämän viikon uutisten mukaan - ja siirtämässä ulkomaille. Tästä linkki mm. twitter-tililläni. Iittalan Mariskoolit valmistetaan vielä Suomessa; toivottavasti vielä huomennakin!In the pictures:

Mandarin Plate by Fujiwo Ishimoto (Arabia, Pro Arte -96), finnish design and made in Finland
Inside Flowers, which enjoy living in old wooden houses: granma's flower and money tree
Our dining room
Mariskooli by Iittala, finnish design and made in Finland


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and Vimeo!

7 kommenttia:

 1. Kaunis lautanen. :) Meillä vauva on juuri päiväunilla. Join rauhassa kupin teetä ja makoilen sohvalla. Nautin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitääkin, kun sille tuntuu! Ja minustakin tuntui juuri sille, kun mooses vielä herätteli mua öisin useammin syömään. Nyt on toivon mukaan päästy jo seuraavaan vaiheeseen, kun jaksaa tehdäkin jotain päikkäreiden aikana; ainakin välillä ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Huone on kyllä kaunis; omassa yksinkertaisuudessaan <3

   Poista
 3. Kaunis lautanen! Onko suunnittelijan nimi siis Fujiwo, Fijito vai Fufiwo? Tekstisi tarjoaa jokaista vaihtoehtoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, onpa mulla kirjoitusvirheitä!! Kullä se on se ensimmäinen eli Fujiwo ;) En ole selkestikään opiskellut japania :D

   Poista
  2. Ja korjasin nuo virheet; toivottavasti tuli nyt kaikki oikein :)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!