tiistai 29. syyskuuta 2015

Presenting Little Girl's Own Room!
Eilen lupasin lisää kuvia tytön huoneesta, joka saatiin kuin saatiinkin valmiiksi synttäriyllätykseksi - muutamaa listaa tietenkin lukuun ottamatta. Tässä siis hyvin iloisin mielin esittelen lupaamiani kuvia.

Sisustuksen suunnittelu syntyi varmaan suurimmaksi osaksi alitajuntaisesti, ja toteutettiin puolessatoista tunnissa sunnuntai-aamuna ennen kuin tytär heräsi yöuniltaan. Myös kuvat otin sillä hetkellä, kun tytär pääsi huoneeseen - ja mies teki viimeisiä viimeistelyjä. Ehkä joku huomaakin yhdessä kuvassa isomman kaverin huoneen ahtaimmassa nurkassa; asentamassa juuri ikkunaa paikalleen. Kaikki kalusteet ja lelut meillä oli jo ollut entuudestaan, eli mitään ei ostettu tätä varten.

Lipasto oli näistä kuitenkin pieni poikkeus. Löysimme sen kesällä kesäkotimme lähellä sijaitsevalta kaatopaikalta, jonne kuskasimme kerran jos toisenkin vanhaa tavaraa ja rakennusjätettä. Lipasto oli maalattu sellaisella ripulikakan värisellä maalilla ja haisi aikas tunkkaiselle, mutta näin lipastossa hyvää potentiaalia. Ja lipasto itse asiassa yllätti minutkin; en olisi uskonut, että siitä tulisi noinkin kaunis ja aluksi olin kunnostamassa sitä yläkertamme vessan kaapiksi. Mutta kun näin lopputuloksen, päätin, että tähän me emme kyllä upota yhtäkään allasta tai putken palaa. Tästä tulisi ihana kaappi juuri tytön huoneeseen!

Lipaston keskialaosaan pitää keksiä vielä jokin paikkapala, ja jaloissa on jonkin verran lahoa. Ja maalata emme ennättäneet - mutta totesin, että voimme katsella kyllä lipastoa näinkin vähän aikaa. Jos maalaamme lipaston, väri on selvä; ripulikakan alta löytyi nimittäin kaunista vanhanaikaista vaaleaa sinistä maalia. Eli sitä jäljitellään varmasti sitten joku päivä, kun ja jos maalaushommiin ryhdytään.Huoneen kehitystarinaa voi käydä kurkkaamassa valitsemalla renovation-tunnisteella olevat tekstit, mutta lyhyesti vielä tässä kertauksena:

Tyttären huoneen kohdalla oli ennen vaatehuone sekä siivu viereistä tilaa, joka oli meillä käytössä makuutilana. Huoneeseen tullaan sisälle entisen keittiökaapiston kohdalta, eli ullakolle oli rakennettu joskus kaksio, jossa tottakai piti olla keittiö. Pohjapiirroksen muuttumisesta nykyiselleen voit lukea lisää täältä.

Huoneen lattialle on laitettu uusi lautalattia käyttäen kuitenkin ei niin priimatavaraa eli toisin sanoen mökkilaatua ja runsasoksaista lautaa. Lattia tuli näin ollen suhteellisen halvaksi. Lattialaudat asennettiin vahingossa väärin päin, eli sydänpuu ylöspäin, kun se olisi pitänyt asentaa alaspäin. Tästä johtuen meillä on hyvin omaperäiset lattiat; lautojen reunat nousevat (kuivuessaan) ja keskiosa pysyy alhaalla. Mutta mikä hyvää; lautojen reunat ovat nyt terävät, eikä pyöristetyt (mistä tottakai olisi pitänyt ymmärtää, miten päin lauta tulisi asentaa). Teräväreunaiset laudat ovat siis toisin sanoen meidän mieleen. Ja toinen hyvä asia: opimme taas jotain uutta. Lautalattian asennusaikaisia päivityksiä löydät mm. tästä.

Lautalattiat on maalattu Antiikkiverstaan pellavaöljymaalilla, sävynä vihreä Umbra (sekoitussuhde valkoiseen maaliin lattiassa noin 1:1). Lautalattian maalauksesta voit lukea lisää tästä.

Kattohirret olivat ennen valkoisen tasoitteen ja paksujen maalikerrosten peittämät. Hirsien korjauksesta voit lukea lisää tästä.

Huoneen katto on paneloitu helmiponttipanelilla. Löysimme erän huonokuntoista helmiponttipanelia läheiseltä sahalta halpaan hintaan. Miinuspuolena oli, että panelit olivat erittäin likaisia; juuriharjapesun jälkeen kuitenkin käypää tavaraa. Huoneen katto on maalattu Tikkurilan panelikattomaalilla. Samoin kattolistat Tikkurilan kalustemaalilla (sävyttämätön). Ullakon katon maalausaikaisia kuvia löytyy mm. tästä ja tästä.

Huoneen seinät on tapetoitu Pihlgren ja Ritolan hyasintti-paperitapetilla. Tapetoinnista voit lukea lisää tästä.

Huoneen katto- ja jalkalistat on kierrätettyjä listoja; löytyneet kotimme seinien välistä (osin jopa käytettynä koolauksina) ja kesäkotimme varastoista. Listoista poistimme vanhat maalit ja maalasimme uudestaan. Jalka- ja ovilistat on maalattu samaisella maalilla kuin lattiat, vaalentaen sävyä pienoisen verran lattian sävystä. Ovilistat ostimme Hakulan puusta Liedosta, josta saa muuten todella hienoja perinteisiä listoja (puisia ja maalaamattomia).

Huoneen ovi on ostettu Wanhan Wallankumouksesta. Oveen teetettiin karmit puusepällä. Pintaa ei ole korjattu, eikä maalattu vielä ollenkaan. Katsotaan, milloin näille on aikaa. Ehkä ens vuonna...

Kattoikkunan huoneeseen asensi Kattava. Kattoikkunan "reunat" (ikkunan alapuolinen osa) rakensimme itse vanerista; muoviset versiot eivät oikein sopineet meidän makuun. Kattoikkunan listat puuttuvat vielä; samoin kuin lattiarajassa olevan pikkuikkunan listat. Lisäksi kaikki listat pitäisi maalata (kattolistoja lukuunottamatta) vielä kerran paikan päällä. Pellavaöljymaali haisee kuitenkin sen verran, että kyseinen maalaus tehdään, kun ollaan sen jälkeen pidempi pätkä poissa näistä ympyröistä. Kattoikkunoiden aikaisista töistä voit lukea tästä.

Huoneen loppuhinta on erittäin hulppea, kun ottaa huomioon kattoikkunan kustannukset (muistaakseni kaksi kattoikkunaa maksoi yhteensä noin 10 000 euroa). Ilman tätä kattoikkunaa meillä ei olisi kuitenkaan yläkerrassa kolmea virallista makuuhuonetta, joten vaikka ikkunoiden hankinta ja asennus tuntui hirvittävän kalliille, maksaa se varmasti itsensä takaisin. Ja jokainen, joka on yläkerrassa käynyt, ihmettelee, miten ihmeessä saimme tilasta näin paljon irti. Väitän, että kattoikkunoilla on ollut tähän todella suuri vaikutus. Kiitos myös miehelleni, sillä hän pyöritti pohjapiirrosta hyvin ennakkoluulottomasti ja keksi aivan uudenlaisen lähestymistavan ullakon huonejakoon. Itsestä kun tuntui, että eihän vaatehuone riitä yhdeksi huoneeksi, vaikka siihen lisäisi kuinka pienen siivun viereistä huonetta.

Mutta kyllä riitti; vaatehuone oli siis toisin sanoen epäkäytännöllisen iso! Kuulitteko naiset?Pictures from our little girls room, which is finally ready! All the furnitures and toys in the room are old, except the chest, which we found from dump  at summer. I just removed the old paints from the chest; maybe later new paint! You find stories about the room earlier (and the attic renovation) with renovation label. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!


10 kommenttia:

 1. Aivan älyttömän upea huone <3
  Kuvista näkee kuinka paljon pieni neiti tykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos <3 Ja todella tyttö tykkää; poikakin aivan innoissaan, kun pääsee isosiskon huoneeseen leikkimään ;)

   Poista
 2. Niin on nättiä <3 Eiköhän tuolla leikit maistu <3 Ihanaa päivää teille :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Katariina! Itsekin henkäilen, vieläkin, kun käyn huoneessa. Siellä on hyvä tunnelma :)

   Poista
 4. Ihana huone, jossa pikkuinen varmasti viihtyy <3 kaunis tuo lipasto, miten joku voi heittää jotain noin kaunista kaatopaikalle?! Sänkykin on aivan herttainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipasto oli kieltämättä vähän luotaantyötävä ripulikakan värisenä ;) Mutta en minä silti ymmärrä, miksi kaatopaikalle; miksei laita vaikka nettiin myyntiin. Ehkä tässä oli ajateltu, että oli vähän lahoa ja yksi osa ovesta vähän rikki - ettei kukaan tällaista halua. Mutta kyllä taitaa haluta, monikin ;)

   Poista
 5. Kyllä on kaunis huone! Ihana tuo lipastokin!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!