keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Tukholma Vinkkejä? // Stockholm Tips?

Postaus sisältää blogin kautta saatuja tuotteita, asiaa kaason palkitsemista, kertomuksen polttariyllätyksestä, kysymyksiä Tukholmaan liittyen ja arvontamuistutuksen.
Kesällä vietimme hääjuhliamme. Kaasona toimi rakas siskoni. Hän tosin vähätteli omaa rooliaan, mutta itse olin ikionnellinen siitä, että hän järjesti minulle polttarit - ja onnistui melkein jopa yllättämään minut niillä.

Asiasta heinän kukkaan voinen kertoa tässä nopeasti tästä polttariyllätyksestä.

....

Mies oli saanut junailtua meidät jäämään kotiin kyseisenä polttaripäivä-lauantaina, sillä hänen piti tarinan mukaan mennä auttamaan siskoaan sohvan kantamisessa. Minä sitten päätin, että sekin lauantai-aamu käytetään tehokkaasti hyödyksi. Minä kävisin äkkiä salilla ennen sohvankantoreissua.

Polttariväellä tuli hätä. Miten he nyt ehtisivät ensimmäiseen ohjelmaetappiin, kun minä hikoilin salilla. Mies ei uskaltanut puhua minua ympäri; mahdoton tehtävä kuulemma, eikä kenelläkään olisi tullut hyvä mieli. No tytöt päättivät tulla salille yllättämään minut.

Miten se sitten onnistui? Ei sitten mitenkään. Tytöt tulivat ilmeisesti salille sisälle juuri, kun olin mennyt pukkariin vaihtamaan vaatteita. Kun tytöt haahuilivat joukolla pitkin kuntosalia etsien minua, minä hilpaisin ulos ja juoksin förille.

Tytöt eivät löytäneet minua, eivät lopulta pukkaristakaan, ja tulivat ulos. Kiirehän heille tuli, kun huomasivat minut förillä. Föri lipui parhaillaan joen yli, ja paistattelin siellä tyytyväisenä omassa rauhassa, ihanassa auringon paisteessa. Ystäväni nauroi myöhemmin, kun kertoi, kuinka hän oli katsonut minua joella seilailemassa ja he yhdessä ihmettelivät toisella puolen jokea, mitä he nyt tekisivät.

No tytöt sitten ajattelivat, että äkkiä autoihin ja ajetaan yllättämään kotiovelle. Ehtisiväthän he, kun minä olin kävellen liikkeellä. No minä se olen opetellut elämään tehokkaasti; salireissuihin kuuluu alku- ja jälkilämmittely, jotka suoritetaan sali-/kotimatkalla juoksuaskelin.

Kun pääsin kotikadulle, katsoin, kun tuttu tyttöjoukko käveli meidän kotia kohti. Huikkasin heille: Onko teillä joku yllätys mulle vai? Hih. Tytöt vähän hämmästyivät, menivät sanattomaksi, eivätkä oikein tienneet, pitikö nyt huutaa yllätys, halata vai mitä. No päättivät sanoa minulle, että olen aika mahdoton ja kertoivat tarinan.

Ja oli meillä hauskaa myöhemmin - ja edelleenkin, kun mietimme tuon aamupäivän tapahtumia.

.....

Ja asiasta takaisin kukkaruukkuun. Päätin antaa kaasonlahjaksi siskolleni jonkun matkan, jossa tietenkin itse olisin toisena osapuolena, sillä niin harvoin nykyään näemme toisiamme kaksin. Win-Win-situation you know? No miten tässä sitten kävi? Minä en saanut arjen kiireessä asiaa vietyä eteenpäin, ja pian sisko alkoi kysellä, josko tekisimme jotain kivaa joku päivä. Mentäisiin teatteriin tai syömään tai jotain? No minä ahdistuneena mietin, että minunhan piti järjestää siskolle se yllätys.

Ehdotin sitten siihen, että mitä jos lähdettäisiin päiväretkelle vaikka Helsinkiin tai Tukholmaan. Siskoni tykästyi asiasta, ja sitten päätin, että nyt toimin. Miten kävi? En toiminut. Asia jäi koko ajan muiden asioiden jalkoihin. Siskoni muistutti taas asiasta kuukautta myöhemmin ja alettiin katsella yhdessä laivamatkojen hintoja. Katsottiin ne jotenkin väärin, ja koettiin ne kalliiksi.

No sisko oli miehensä kanssa katsonut laivamatkoja uudelleen kotonaan, ja illalla tuli siskolta viesti, että hinta olisi halvempi. Niin että ostanko liput? Hymähdin: yllätyksestä ei tulisi enää yhtään mitään! Vastasin: Osta vaan. Sisko lähetti tilinumeron, että maksaisin siihen sitten oman osuuteni.Öh. Se kaason lahja? Mitä minä nyt tekisin?

Seuraavana päivänä lähetin siskolle postikortin. Kerroin, mikä oli mun suunnitelma, mutta miten siinä sitten lopulta kävi. Ja kerroin, että olin siirtänyt hänen tililleen matkarahat - myös hänen osaltaan. Ja että tarjoaisin vielä Tukholmassa hänelle kakkukaffet jossain ihanassa kahvilassa. Hammi's Designin kortti upposi tähän tilanteeseen paremmin kuin hyvin; vanhat talot postikortissa toivat mieleen Tukholman vanhan kaupungin, jonka vanhoja kujia niin mielellään voin vain tallustella, ilman mitään päämäärää. Se riittäisi minulle hyvin lomapäivän kohokohdaksi.

Sisko yllättyi positiivisesti kortista postilaatikossa - ja lahjasta. Kuten minäkin polttariyllätyksestä. Vaikka kumpikaan ei mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti.

Mutta nyt ihan viime hädässä aloimme miettiä, miten päivän Tukhomassa viettäisimme. Onko vinkkejä? Lauantaina on jo The Päivä.

Aamusta haluaisimme päästä johonkin kivaan hotelliin aamupalalle, sillä laiva on paikallista aikaa jo kuudelta Tukholmassa... Onko ehdotuksia?

Vanhassa kaupungissa olisi kiva tallustella, mutta myös välillä olisi kiva käydä jossain sisälläkin - katselemassa jo hyvissä ajoin vaikka joululahjoja. Onko ehdotuksia, missä kannattaisi käydä?

Olen luvannut ne kakkukahvit jossain kivassa kahvilassa? Tunnetteko Tukholmasta jotain tunnelmallisia kahviloita, joissa olisi hyvä valikoima herkullisia kakkuja?

Syömässä pitää myös käydä. Onko ehdotuksia hyvistä ravintoloista?

Ja muita vinkkejä; kenties muitakin ostospaikkoja, vanhan tavaran liikkeitä tai muuta kivaa? Jos jotain tulee mieleen, minä ja siskoni olemme todella kiitollisia jokaisesta vinkistä!

Minun teki mieli laittaa jo näitä kortteja seinälle, jonnekin vain. Näyttäisi varmasti hyvälle. Mutta ehkä odotan vielä. Ovat varmaan liian jouluisia, ja vaikka salaa ja tytön kanssa melkein salaa kuuntelemme jo joululauluja, pitää varmaan vielä vähän malttaa mieltään joulujuttujen kanssa...?

Muistutuksena kuitenkin: voit voittaa esimerkiksi näitä kauniita kortteja blogini synttäriarvonnassa; vino pino odottaa pöytälaatikossa! Taikka sitten maalauksen tai julisteita; ihan miten itse haluat. Käy kurkkaamassa arvonta tästä!We are visiting Stockholm on Saturday. Do you have some tips, where visit, eat, go shopping or drink coffee? Cards in the pictures are designed by Hammi's Design. You can win for example these ones in my blog giveaway. Read more about the giveaway here!_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

11 kommenttia:

 1. Miten ihana blogiteksti. Toivottavasti pääsette Tukholmaan asti ja pääsette vihdoinkin nauttimaan toistenne seurasta :D
  Oikein ihanaa reissua! <3
  Itse suuntaan lauantaina päiväksi Helsinkiin pyörimään, toivottavasti edes yksi antiikkiliike osuisi matkan varrelle. Sen koommin en ajatellut niitä etsiä, tulee jos on tullakseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tuo Helsinkikin oikein hyvälle; se olikin meidän toinen vaihtoehto, mutta päätettiin haluta oikein ulkomaille ;)

   Poista
 2. Oi, kuinka ihastuttava matka teillä on viikonloppuna tulossa! <3 Valitettavasti en osaa antaa vinkkejä: siitä on aivan liian kauan, kun olen viimeksi käynyt Tukholmassa, mutta varmasti löydätte kivoja kohteita. Ihanaa, että Houses-kortti sai olla mukana menossa. Ilo kuulla, että sinulle tuli mieleen Tukholman Vanha Kaupunki. Aiemmin kuvasta on tullut asiakkailla mielleyhtymiä lähinnä suomalaisista vanhoista kaupungeista (sekä yksi Prahasta :)). Ja oli kyllä niin hauska lukea tuosta polttaripäivästä :D.

  Hauskaa päivää ja tunnelmallista matkaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuva tuo minulle mieleen ihan kaikki vanhat kaupunginosat; ihan tämän meidän kotiportsankin :) Oisko mulla sitten vain vilkas mielikuvitus, kun saan yhdestä kuvasta paljon irti ;)

   Poista
 3. Ihana teksti. Mun suosikki paikka on Skansen ja ihana SoFo:n alue. Ja putiikeista Leila's General Store Mood-kauppakeskuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Micu suosituksista! Pistämme muistiin :)

   Poista
 4. Noinhan ne suunnitelmat monesti juuri menevät, ei ihan niin kuin on suunniteltu, mutta kivasti silti :). Tukholmaan minäkin olen suuntaamassa lähiaikoina, joten odotan innolla mitä vinkkejä saat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vähänlaisesti vinkkejä tullut, mutta jos minä sitten vinkkaan jossain blogitekstissä meidän kohokohdat - jos vain ehdin ennen kuin sinä puolestaan suuntaan sinne :)

   Poista
 5. Kahviloiden ja ravintoloiden nimiä en muista mut blogiini vastasinkin jo siitä aamupalapaikasta.
  Kivoja putiikkeja missä ite aina käyn on lagerhaus, mio, granit, åhlens, bruka, hm home. Olikohan yhden kaupan nimi krabat jossa oli kaikkea kivaa lapsille.
  Mukavaa reissua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Pistetään ylös, ja löysin muuten Avaruusasema-blogista oikein listan sisustuskaupoista Tukholmassa: http://avaruusasema.com/blogi/2010/07/sisustajan-tukholma.html Lista on kyllä niin komea, että tulee jo kiire, jos yrittää läheskään kaikkea käydä läpi, mutta jos nyt edes muutaman ;)

   Poista
 6. Cafe Saturnus, Eriksbergsgatan 6. Sopisi aamupalapaikaksikin, mutta taitaa aueta vasta klo 8 lauantaina...

  Voi olla täynnä fika-aikaan, mutta asiakkaat vaihtuvat aika tiheään, joten pienellä jonotuksella saa kyllä paikan.

  Huikean kokoisia kanelipullia. Herkullisia, kakkuja. Salaatteja, leipiä. Suosittelen!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!