keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Kun tämä loppuu // End of These Days
Mietin aina vähän väliä loman, ja samalla pitkän vanhempainvapaan/hoitovapaan loppumista. Ja tuntuu, että se on jo lopuillaan, vaikka onhan tässä vielä monta päivää. Päätin ennen loman alkua ihan tietoisesti pysyä poissa tietokoneen ääreltä; oikeasti olla vain perheen kanssa, enkä vilkuilla konetta saati kännykkää. On tehnyt hyvää.

Ihan hirveästi on tapahtunut; ollaan saatu ullakon remontti kutakuinkin valmiiksi. Ollaan suursiivottu. Ja podettu mahatautia. Ollaan valmisteltu joulua. Juhlittu joulua. Ollaan mökkeilty. Ollaan käyty uimassa. Ollaan käyty ostoksilla, ja ostettu kaikki ne asiat, joiden kanssa on vitkuteltu koko syksy, ajan puutteen takia. Ollaan oltu kotona. Ollaan touhuttu lasten kanssa. Ihasteltu isoisän (joulupukin) tekemää nukkekotia. Ollaan katsottu Risto Räppääjää. Tehty kotitöitä ilman sen suurempia paineita. 

Ja on tuntunut muuten tosi oudolle; ihan siis välillä syyllinen olo, kun ja jos ei tee jotain järkevää.

Maanantaina alkaa uusi arki. Olen järjestellyt sitä ajatellen kaappeja. Ihan vain siksi, että löytäisin paremmin niin omat kuin lasten vaatteet. Ja ihan siksi, että se on nyt mahdollista, sillä meillähän on nyt vaatteiden säilytystilat siellä, minne ne on alunperin suunniteltukin; ullakolla makkareiden yhteydessä.

Olen miettinyt, mitä laitan töihin päälle. Miettinyt, miten saisin vanhasta villapaidasta vähän paremman värisen. Miettinyt, voiko sitä värjätä. Voiko sitä? Tietääkö joku teistä? Voiko siinä onnistua ilman, että paita on sen jälkeen sopiva vain nukelle?

Olen miettinyt, missä istun töissä. Onko minulla vielä oma huone. Ja miettinyt, ihan vain sitä, mille tuntuu olla taas töissä. Ja miten minun pääni siellä toimii. Kuuleman mukaan se toimii ihan hyvin, kun paikalla ei ole kahta lasta.

Eritoten olen miettinyt, miten arki sujuu, kun kummatkin meistä vanhemmista käyvät töissä (minä tosin vain osan viikosta) ja lapset ovat päiväkodissa. Miten aika riittää? Joudun varmasti luopumaan jostain. Hyvinvoinnista, eli terveellisestä kotiruuasta ja liikkumisesta en haluaisi luopua - mutta ajaako arki väkisinkin siihen, että siitä joustaa? Blogin pitämistä olen myös miettinyt. En ehkä kykene lopettamaan, mutta olen varma, että tahti hidastuu. Ja untakin tarvitsisin enemmän.

Katsotaan, miten käy. Nyt kuitenkin kohti uuden vuoden karkeloita. Toivotan teille kaikille hauskaa juhlaa, ja tietenkin sopivasti onnen ripauksia uuteen vuoteen!We speeded few days of our holidays in our summer house. The atmosphere was magnificent in the middle of the darkness. Stars, the moon and candles brought light to our days.

After the holidays I am going to go back to business. I'm little scared - but at the same time I even wait it. Let's see, how our weekdays are going to arrange in the new situation!_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

12 kommenttia:

 1. Kaipailinkin jo sun kuulumisia, mutta ajattelin että teillä on varmaan vietetty aikaa joulutunnelmissa perheen kesken ja kiva kuulla, että näin olikin. :) Hurjasti tsemppiä uuteen arkeen! Mulla saman piti olla edessä myöskin nyt tammikuussa, mutta tein pitkään harkitun päätöksen ja ilmoitin, että en palaa takaisin. Työsopimukseni oli muutenkin katkolla nyt vuoden loppuun. Nyt olisi tarkoitus alkaa etsiä uusia töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, ja kovasti tsemppiä sinullekin uusiin haasteisiin! Nyt on toisaalta vanhampainvapaan jälkeen ehkä helpompikin aloittaa puhtaalta pöydältä; toivottavasti löydät jotain kivaa - ja sitten kun sinulle ja Suukkosuulle se parhaiten käy :)

   Poista
 2. Teillä on melkoiset muutokset edessä, mutta hyvin se menee, alkuun voi vähän kompastella, mutta sen jälkeen kaikki sujuu! Vaikka täyyy kyllä sanoa, että kun käy töissä niin jostain on toki pakko tinkiä, aika vaan ei riitä, kun nukkuakin täytyy! Sitä on apkko tinkiä niistä "ei niin tärkeistä" jutuista, itsestänsä huolehtimisesta ei kannata tinkiä. Ja tietty näin blogisi fanina toivoisin, että se tinkiminen ei tapahtuisi täältäkään, mutta toki muut asiat menevät edelle!

  Meilläkin on vietetty rauhaisaa joulun aikaa ja tänään haettiin vihdoin esikoiselle uusi sänky, joka on ollut hankinnassa koko syksyn, onpahan sitten hyvä sänky, johon tulla huilaamaan armeijasta :D. Meilläkin tulee uudenlaiset kuviot, kun tuo esikoinen tosiaan ihan muutaman päivän päästä lähtee lähes vuodeksi armeijaan, mitenköhän me pärjätään se kun toimii mm. meidän teknisenä tukena kaikissa jutuissa????

  Mutta mukavaa alkavaa uutta vuotta ja tsemppiä arjen haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivotaan kovasti, että blogiinkin jää aikaa. Mutta eniten toivon kyllä sitä, että jaksan terveenä ja iloisena arjen pyörteissä :)

   On kyllä varmasti outoa, kun ensimmäinen lapsi lentää pesästä! Ainakin olen kuullut, että siinä tulee helposti tyhjä olo - tai viimeistään sitten, kun viimeinenkin lentää. Mutta siihen teillä - ja onneksi meilläkin - on vielä varmasti pieni tovi ;)

   Kiitos tsempeistä; ja tsemppiä teillekin uusiin haasteisiin, mm. teknisten ongelmien kanssa ;)

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta teidän perheelle!Paljon on uusia asioita opeteltavaksi.Hyvin varmasti menee loppujen lopuksi:)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä tulevaan! ❤ Mua vähän myötätunto-jännittää! Koska se on itelläkin jossain vaiheessa edessä, onneks ei kuitenkaan vielä. On se aluksi varmaan melkosta opettelua, mut eiköhän rutiinit uuteen arkeen muokkaannu kuitenkin aika nopeesti.
  Mä taidan roikkua tässä elämän vaiheessa kiinni kynsin ja hampain, makustelen sitte teidän uudella arjella, kun siitä paloja kerkiät antamaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana <3 Kyllä minäkin niin mielellään olisin jäänyt vielä kotiin, mutta kodin velat ovat niin suuret ja yritystoimintani meni niin syteen ja saveen, että säästöt menivät. Eli pakko on. Mutta onneksi pystyn sentään olemaan vain osan viikosta töissä; se helpottaa!

   Ihanaa vuoden alkua teidän poppoolle <3

   Poista
 5. Oi, tsemppiä tulevaan uuteen arkeen <3
  Suuret kiitokset Sinulle tästä vuodesta ja paljon onnea tulevaan vuoteen, joka alkaakin kohta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös sinulle; ihana, kun lähetit kortinkin <3 Kaikkea hyvää sinun uuteen vuoteen!

   Poista
 6. Paljon tsemppiä! Teillä on tulossa suuri muutoksia mutta kaikki menee varmasti todella hyvin :)

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!