keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Rypsiöljyä päiväkotiin // Canola oil to kindergarden
Joka vuosi tuntuu yhtä vaikealle miettiä sopivaa lahjaa tai muistamista päiväkodin tädeille ja sedille. Tänä vuonna mietin rättiä muistamiseksi, siis ihan Suomessa valmistettua ekologista ja pestävää keittiörättiä, joita on tosi hienojakin. Mutta: oliko sitten onni vai onnettomuus, kun satuin Turun toreilla Myssyfarmin mökkikojuun, ja näin siellä rypsiöljypullon?

Mahtava lahja; tulee ihan varmasti käyttöön + kauniin näköinen pullo + luomua + lähituotantoa + mikä tärkeintä; onko hei vähän erilainen lahja, kuin yleensä?!Niin, minä sitten ostin rypsiöljypullon päiväkodin tädille, joka vastaa meidän tytön ryhmästä. Mutta kojulla oli niin hyvä myyjä, että myi minulle myös toisen pullon, koska sain ne näin halvempaan hintaan per pullo. Hän tietenkin myi sitä minulle kotiin myös testattavaksi, mutta matkalla kotiin minulle heräsi aivan mahtava idea:

Nimittäin kun se toinen ongelma liittyy siihen, että haluaisi muistaa koko päiväkodin henkilökuntaa, mutta käytännössä se on aika vaikeaa - tai no käytännössä ei, mutta rahallisesti kyllä. Toki olisin voinut leipoa heille kaikille jotain hyvää taas tytön kanssa, kuten viime keväänä, mutta jotenkin tuntuu, että niitä herkkuja tulee joka tuutista näin joulun alla. Niin että sitten keksin: Perjantaipullo! Tai ei, siis: joulupullo! Arvonta siis! Joulupulloarvonta! Tai siis Myssyfarmin luomu Rypsipullon arvonta! Siis jollain vuoden luomutuotteellakin palkittu!

Aivan mahtava idea! Eikö?

No, torppaatte tai ei, muita vaihtoehtoja ei enää ole, sillä huomenna minä kiikutan nämä päiväkotiin.P.S. Välillä tuntuu kyllä, että olen kylän kummajainen. Tiedän, että tunnen sen tunteen taas huomenna. Viimeksi tunsin vahvasti tämän tunteen, kun istutin meidän pihalle parimetrisen männyn, jossa on noin viisi oksaa. Ja pistin ne kaikki oksat täyteen jouluvaloja. Naapurin herrasmies tuumasi: Pitäähän se jokaisessa kylässä joku kylähullu olla. Toki sen jälkeen, kun olin tuumannut, että kerään tässä kylähullun pisteitä jälleen näillä virityksillä. Ja vahvistusta naapuruston ihmettelyyn sain tällä viikolla, kun toinen naapurin herrasmies oli tuumannut miehelleni: Onhan siinä kuitenkin muutama oksa.

Mutta ehkä olenkin edelläkävijä. Katsotaanpa vaikka; viiden vuoden päästä kaikilla on pihallaan tuollainen 5-oksainen mänty, täynnä jouluvaloja...! Kuvaa en tästä männystä teille kuitenkaan lupaa. Visiossani oli nimittäin, että männyn oksille sataa lunta. Eikä sitä lunta ole, ja ilman sitä se nyt on sellainen, kuin voitte vain kuvitella parimetrisen 5-oksaisen männyn - kera pari metriä jouluvaloja - olevan.

P.P.S. L Ä M M I N kiitos kaikille edelliseen postaukseen vastanneille; kommenttinne lämmittivät mieltä - ja mikä parasta piristivät! Olette parhaita!It's the time of the year, when we bring some presents to kindergarten. This year I decided to buy two bottles of organic canola oil made by Myssyfarmi; one to the "head lady" and one to giveaway; so all the staff can be part of this present - but only one can win. Good idea or not; I am going to do this...! At least this is present, which will be probably used; almost everyone needs oil when making food - or what do you think? The cards in the pictures are designed by Marianne Kivimäki and made in Finland._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!8 kommenttia:

 1. Kivan erilainen joulumuistaminen! Ja käytettävyydestä täysi kymppi! Hahhah, vai sinä teidän kylähullu, täytyy kyllä sanoa, että siellä on sitten harvinaisen täysjärkinen kylä ;). Vaikka täytyy sanoa, että hieman hymyilytti tuo kuvauksesi männystä.

  Meillä on huomenna koulun joulujuhlat ja pikku-ukolla on oikein runon lausunta osuus, saas nähdä miten menee, se kun on aika kova poika jännittämään...

  Kivaa joulun odotusta sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo; jos oikein alkaa miettiä, taitaa täällä olla muutama muukin kylähullu - moni omalla tavallaan ;) Oi, osaan kuvitella jännityksen; kyllä muakin jännittäisi, jos runoa laitettaisiin lausumaan :D

   Poista
 2. Tuohan on juuri passeli lahja päiväkodin tädeille. Eiköhän heilläkin kippoja ja kuppeja löydy tai niin aina itse ajattelen kun lahjaa mietin. Mielummin sellainen jonka voi "hävittää" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä; tämä on hävitettävissä helposti, muttei kerrytä kaatopaikkojen jätekuormaa ;)

   Poista
 3. Mukavan erilainen lahja, joka sopii mielestäni oikein hyvin päiväkodin hoitajille lahjaksi. Makeaa he saavat varmasti lahjaksi ihan yli oman tarpeen, joten luultavasti tykkäävät noista siitäkin syystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään vein, ja ensimmäinen kommentti tosiaan oli, että tämä tulee varmasti käytettyä ;)

   Poista
 4. Hieno lahjaidea sulla:)Ihanan luovia nuo sinun ratkaisut;)Iletko kalat horoskoopilta kun mun mies on samankaltainen näissä asioissa ja hän on kalat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia <3 Olen härkä ;) Härkämäisellä jääräpäisyydellä pyrin siis tekemään asiat aivan toisin kuin kaikki muut ;D

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!