torstai 7. tammikuuta 2016

Tyttären huoneen uudet kalusteet // New furnitures in daughter's roomNyt kyllä tyttären kelpaa. Jännitin tyttären joululahjaa enemmän kuin varmasti kukaan - sillä ei tytärkään osannut mitään näin mahtavaa edes toivoa.

Tyttären isoisä nimittäin rakensi kesästä asti lapsenlapselleen nukkekotia. Ihan omin kätösin rakensi itse talon, mutta paljon myös kalusteita talon sisälle. Isoäiti puolestaan neuloi nukkekodin asukkaille lämpimiä vaatteita ja ompeli petivaatteet.

Talossa on kolme kerrosta ja neljä asukasta sekä koira, ja vierailevina tähtinä isovanhemmat. Nukkekoti on vähän niin kuin pienoisversio meidän kodista ja meidän perheestä. Koiraahan meillä ei enää ole, mutta kenties sitten joskus. Tai sitten siili, jonka tytär laittoi nukkekotiin. Tai hevonen, joka nähdään usein "ulkoportailla".

Tytär sai siis kertakaikkisen monta huonekalua joululahjaksi, sillä nukkekoti oli tosiaan valmiiksi jo sisustettu ja paljon pieniä ihania puisia kalusteita täynnä. Toki isoisä vinkkasi, että hän voi rakentaa uusia kalusteita, jos tarve tulee. Voitte kuvitella, että joululahja oli niin tyttären kuin koko perheenkin mieleen. Myös pikkuveljen, jonka vikkelät sormet pakottivat nostamaan nukkekodin ylös lipaston päälle.

Tytär sai joululahjaksi myös ison vaatekaapin. Tämä oli lahja meiltä vanhemmilta, ja se kannettiin huoneeseen jo ennen joulua. Opetetaan hänelle, että osa joululahjoista tulee läheisiltä; kaikkea Joulupukkikaan ei siis tuo, vaan vain osan. Vaatekaappi löydettiin aivan joulun alla Tori.fi:stä. Oli vähän hintava, mutta hintaa selitti hyvä kunto; alkuperäinen maali paikalla, ei suuria kolhuja eikä mitään uudismonernistuksia. Eli ihka ehtaa vanhaa kunnon tavaraa. Hintaa tuli myös halusta, sillä kaappi sijaitsi yli tunnin ajomatkan päässä. Kyllä pyöri taas sukulaisilla silmät päässä, kun kerroin mistä kaappi haettiin.

Joulupukki toi perheen lapsille myös keittiöpöydän ja -tuolit. Löysin ne Onnimannista keltaisen sävyksi lakattuna, mutta maalasin ne; väri ei hivellyt silmiä. Niistä tuli vaaleanpunaiset, sillä tontuilla ei ollut muita kivoja sävyjä saatavilla joulun alla. Mutta tuo italianpunaisesta vaaleanpunaiseksi sävytetty väri sopii tosi kivasti tytön huoneeseen; tuo sinne pikkuisen piristysruiskeen. Pöydälle on katettu jo monet ateriat, ja pikkuveli on kova syömään soppaa ja juomaan maitoa, kun käsky käy tulla ruokapöytään. Alla olevassa kuvassa näkyy myös isoisän vuosi sitten rakentama nuken sänky; se saatiin viime vuonna joulupukilta.

P.S. Töissä oltu kaksi päivää. Itkuhan siinä alussa tuli, monestakin asiasta, mutta niinhän ne monet muutokset vain vaatii veronsa. Onneksi pikkumies on rohkea ja reipas, ja isosisko antaa hänelle päiväkodissa tukea ja turvaa, kun tarve vaatii. Näistä käänteistä kenties myöhemmin; jos aika sallii.

Kaunista pakkasviikkoa teille kaikille ihanille lukijoilleni!Christmas presents in daughter's room; dollhouse made by grandfather, old closet (from Tori.fi) and playing table and chairs (from Onnimanni - I just painted those before packaging).
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!


14 kommenttia:

 1. Oi mikä ihanuus tuo nukkekoti, kyllä on melkoinen lahja ja kelpaa sillä leikkiä vaikka koko perheen :)

  Ihana on myös tuo vaatekaappi, juuri tuollaista olen siihen meidän eteiseen havitellut, mutta aika suolaisia on nuo hinnat, joita noista pyydetään ja kovin ovat täältä kaukana... Mutta tuollainen olisi ihana!

  Tsemppiä arjen pyörittämiseen, kyllä se siitä vielä iloksikin muuttuu (tai ainakin vähemmän itkettäväksi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Anu; olin tosiaan unohtanut täysin sen phjapiirroksen! Yritän ehtiä katsella sitä, kun tulee hyvä sauma. Tuli mieleen niistä ikkunoista siinä eteisessä, että ovatko kaikki samalla korkeudella? Ja voisiko sen lasitiiliseinän "piilottaa" eli laittaa sen eteen säilytystilaa? Jos luet tätä kautta, vastaile toki, mutta yritän laittaa myös mailia, kun pääsen asian kimppuun!

   Ja tuo vaatekaappi on kyllä hieno, ja hintavia ne ovat pääosin, jos ovat hyvässä kunnossa. Toisaalta: näissä arvo säilyy toisin kuin monessa kaupasta ostetussa, joten jos tulee jossain vaiheessa tarve vaihtaa, ei mene rahat hukkaan. Ei ihan helpointa sisustusostamista, mutta minun mielestä kaiken vaivan (ja rahan) arvoista :)

   Ja kiitos; kyllä se tästä! Tämä viikko alkoikin kevyesti kahdella päivällä ;D

   Poista
  2. Lasitiiliseinän peittämisen puoleen olen minäkin kääntynyt :) ja jossain vaiheessa tuohon ikkunarivistön alle säilytyslaatikoita, mutta toistaiseksi koirien häkin täytyy olla eteisessä, se on niiden paikka. Mutta kunhan ehdit niin sitten :)

   Poista
 2. Voi että miten upea nukkekoti <3 Muutenkin aivan ihastuttava huone neidillä :)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka söpö huone! Ja tuo nukkekoti; vallan ihana! :

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä; tunnearvo vielä kaupan päälle, ja ihan itku tulee silmiin :)

   Poista
 4. Aivan ihastuttava tuo nukkekoti ja huone ja kaappi ja ja ja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos kovasti! Kaunista on minunkin mielestä <3

   Poista
 5. Ihana koti, ihana huone. Viimein sain kirjauduttua, tosin kuvani on epämääräinen mustavalkoinen töherrys lukijoissa...!?! Nooh, täällä ollaan kuitenkin :D
  -Sanna-
  www.syvalta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopa on; ja kiva kun kirjauduit - löysin sunkin blogin :) Oliko sulla ongelmia kirjautua? Ja mistähän tuo töherrys johtuu; outoa kyllä!

   Poista
 6. Ihana on huone ja niin soma on nukkekoti <3 Kaappi on mahtava ostos. Täyspuisesta, vanhasta kunnon tavarasta voi vähän enemmän maksaakin! Minä ainakin teen mieluummin kestäviä huonekaluhankintoja kuin ostan lähes samalla hinnalla kalustelevystä koottuja nykykalusteita. Kaunis on kaapin värikin <3 millä sävyllä maalasit pienen pöytäryhmän? Näyttää suloiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä; aivan samaa mieltä! Maalasin pöydän ja tuolit Antiikkiverstaan pallavaöljymaalilla: sekoitin italianpunaiseen valkoista (sävyttämätöntä) suhteessa 1:2. Täältä löytyy nuo sävyt: http://www.antiikkiverstas.com/punainen-pellavaoljymaali-italianpunainen_pellavaoljymaali Mun mieleen tulee tuosta sävystä ihan vanhan ajan vaaleanpunaiset pitsihuvilat <3

   Poista
 7. Superkaunis huone! Ihanat kalusteet ja nukkekoti on upea. Meilläkin on itsetehty nukkekoti ja tykkään siitä tosi paljon. Joulupukki toi siihen sähköt tänä vuonna :-)

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!