perjantai 2. syyskuuta 2016

Alapohjan korjaus, osa 3 // Repairing the Base Floor, part 3


Alapohjan korjauksen kenties yksi tärkeimmistä vaiheista: kissanluukut. Alapohjammehan oli erittäin tuulettumaton tätä ennen. Täynnä maata vain. Mies täryytteli kissanluukkuja sokkeliin useamman päivän ajan muiden töiden ohessa. Työhön toi mukaan kivaa lisähaastetta kivet; saada sitten kivien väliin sopivaan kohtaan juuri se oikean kokoinen luukku. Lopussa kiitos seisoi: kaikille neljälle sivulle saatiin kullekin kaksi kissanluukkua, ja kaikki silmämääräisesti jokseenkin nätissä paikkaa ja sopusuhdassa keskenään.

Kissamme totesi kissanluukut todella hyväksi keksinnöksi. Kipitti luukusta sisälle ja teki jätöksensä sinne sopivan kuohkeaan kohtaan. Totesimme kissalle, ettei näin saa tehdä - mutta niin se vain teki toisenkin kerran. Toruessamme hän vain painoi silmät kiinni - ja antoi mennä.

Mietin, miksi näiden nimi on kissanluukku? Ei kai nyt sentään siksi, että se kissa pitäisi sitä käymälänään? Pyydystäisi nyt mielummin vaikka  hiiriä.

Kissanluukut saivat päälleen väliaikaiset verkot, ja myöhemmin niihin valettiin betonista suorakulmaisemmat seinämät. Vielä odottelemme itse luukkujen kanssa, mutta verkot ovat. Ja tuuli käy, mikä on hyvä. Alapohja on yllättävän kostea vieläkin.
Our project has progressed piece by piece. We have among other things drilled so called "cat windows". Now the air changes hopefully at the base floor enough - and ensures for its part, that the indoor air is also good!


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!