torstai 13. lokakuuta 2016

Nauti nyt! // Mirror on the Wall
Aloin viime kuussa kirjoittaa 101 tavoitetta elämälleni. Huomasin pyöritteleväni paljon ajatuksia sen ympärillä, miten voisin nauttia yhä enemmän arjesta? Ottaa pienistäkin hetkistä ilon irti?

Huomaan, kuinka herkästi sitä tekee asioita mentaliteetilla, että tämäkin on nyt tehtävä ja tekemisestä tulee yhtä suorittamista. Varsinkin nyt huomaan sen, kun olen päättänyt yrittää toimia toisin: miettien, mitä missäkin hetkessä on hyvää - pyrkien nauttimaan myös arjen välttämättömistä hommista.

Nauttia nyt tiskaamisesta? Ensimmäinen reaktio todellakin on: no ei varmasti. Mutta kun se on tehtävä, miksen löytäisi siitä asioita, joista voisin nauttia?

Tiskatessa voin vaikka miettiä hetken omia asioita, ja kivoja asioita - vaikka haaveilla?

Kuvissa näkyy pieni, mutta suuri ihme, josta nautin nyt päivittäin. Iso peili on nimittäin kiinni seinässä. Enää ei tarvitse pelätä sen kaatumista lasten päälle - eikä viritellä kaatumista estäviä kasoja peilin ympärille. Monesti tällaiset pienet keskeneräiset asiat juuri ahdistavat, ainakin minun mieltä - ja nyt viime kuussa vein välillä väen vängälläkin niitä eteenpäin; tauluja ja peilejä ripustettiin seiniin, kaapeista tyhjennettiin joutavia tavaroita, kirjahylly siivottiin sinne kerääntyneistä tavaroista, ja vaikka mitä. Mieli on jo paljon sopuisampi kotona ollessa.

Huomaan, että kodin sekasorto vaikuttaa siis minuun paljonkin - ja siksi päätinkin puuttua siihen ensin. Useampi viikko oltiin siivoamatta, kun siivoamiseen tarvittu aika käytettiin järjestelyyn. Mutta se kannatti; nyt on mukavampi siivota, kun saa sen jälkeen aikaiseksi myös siistiltä näyttävän kodin! Toki järjestely on edelleen kesken. Nyt hengitellään hetki, ja rykäistään taas uudestaan, kun on kerätty voimia uuteen koitokseen!
The mirror is hanging on the wall! It is a little miracle - and I am so happy about that. 

Little things - lot of happiness!_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

4 kommenttia:

 1. OI miten kaunis peili! Kyllä se niin on, että kun tavaroilla on omat paikkansa niin siivoamisestakin voi ihan nauttia (meillä tämä ei ole aikoihin kylläkään toteutunut...), mutta olen ensi viikolla lomalla ja ajattelin vähän panostaa tähän kohtaan. Oikein hyvää viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvälle syysloman suunnitelmalle - ja blogipäivityksistä päätellen ehdit tehdä kyllä kaikkea muutakin kivaa! :)

   Poista
 2. Niin ihanan näköistä. Meillä sama peili mutta valkoisena olohuoneen seinällä. Ainakin näyttää samalta. ;)
  Kyllä se kummasti helpottaa elämää ja siivousta kun tavaroilla on oma paikkansa. Vaikka ei sekään aina onnistu kun mies ei muista laittaa tavaroita takaisin paikoilleen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta; pitäisi ilmeisesti yhdessä keskustella jokaiselle tavaralle oma paikkansa; onnistuisiko se sitten paremmin? ;) Meillä siis sama ongelma, joten prosessia täytynee kehittää :)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!