maanantai 13. lokakuuta 2014

Short Trip on Fall Vacation

Hangossa, Neljän Tuulen Tuvan "nurkilla". Itse tupa oli kiinni, mutta maisemat ja tuulen tuiverrukset tuvan "pihalta" todellakin kokemisen ja näkemisen arvoiset!


Syyslomat lähestyvät - ja osalla taisivat jo alkaakin - ja monella mielessä pyörii varmasti, mitä pientä kivaa silloin keksisi tehtäväksi. Ajattelin jakaa muutaman kuvan omilta syysretkiltäni, jotka ovat suuntautuneet Lounais-Suomessa sijaitseviin, historiallisiin pikkukaupunkeihin tai -kyliin - parin tunnin ajomatkan etäisyydeltä kotoa Turusta, mikä on mielestäni lapsiperheelliselle suurta plussaa. Meillä neiti ei ainakaan jaksa istua kauaa autossa nurisematta - ja jos neiti on jätetty hoitoon isovanhemmille, ei matkasta tule etäisyyden takia ajallisesti liian pitkä.

Tammisaaressa, kauniita puutaloja ja idyllisiä pihoja. Valitettavasti moni paikka oli kiinni, mutta toisaalta pistäytymispaikkana myös syksyllä näkemisen arvoinen. Fiskarssin ruukeilla paikat ovat sen sijaan paremmin auki, joten suosittelen poikkeamaan ainakin siellä!


Herkuimmat syysretkikohteet ovat olleet minulle Lounais-Suomessa Vanha Rauma, Tammisaari ja siellä etenkin Fiskarssin ruukit sekä Hanko. Mikä näitä paikkoja yhdistää; kaikki ovat ihanan pieniä ja somia kaupunkeja, puutaloja ja vanhaa rakennuskantaa on säilynyt suhteellisen hyvin, keskustoista löytyy persoonallisia pikkuputiikkeja, eikä ihmisiä ole tungoksiin asti varsinkaan syksyisinä viikonloppuina.

Wanhan Rauman tarjonta on niin kesällä kuin talvellakin mahtava; suosittelen - myös joulun alla aivan todella tunnelmallinen!


Lomareissulta kaipaankin etenkin sitä rauhaa, varsinkin jos matka on nipistetty pariin päivään. Siihen pikkukaupungit tarjoavatkin mahtavat lähtökohdat. Pienissä kaupungeissa kaikki on lähellä toistaan, eikä jonottamiseenkaan mene aikaa.

Vanhassa Raumassa oli esimerkiksi yllättävän paljon pikkukauppoja ja ravintoloita, eli valinnan varaakin oli - myös talvisin. Tammisaaren ja Hangon heikkoutena oli selkeä suuntautuminen kesäsesonkiin; valinnanvara talvella on pienempi, mutta toisaalta; olin tyytyväinen etenkin Hangon tarjontaan - paikat, jotka olivat auki, olivat myös laadukkaita, eikä tarvinnut pettyä!

Hangon vanhaa rakennuskantaa; pieni kaupunki ja lyhyet etäisyydet mahdollistivat tutustumisen kaupunkiin kävellen - ja ihan raskaana ollessanikin jaksoin hyvin!


Hotelli Regatta; suosittelen!
Hotelleilta emme ole vaatineet yleensä suuria; sijainti ja hinta ovat pääosin ratkaisseet. Hangossa kuitenkin hieman hellittiin itseämme, ja täytyy sanoa, että esteetikkona tykkäsin! Yövyimme Hotelli Regattassa, vanhassa tiilirakennuksessa, ullakkohuoneistossa, josta oli merinäköala; illalla myrskyävälle merelle ja aamulla aurinkoiselle rannalle! Vanhoja tiiliseiniä oli jätetty näkyviin ja sisustus oli tehty hyvään makuun; sopivasti modernia ja vanhaa limittäin. Jos olet suuntaamassa Hankoon, voin siis suositella!

Vanhaa ja uutta Hotelli Regattassa; tykkään!


Syksyisin on toki aivan ihanaa myös samoilla luonnossa, tehdä vaikka päivän retki lähimpään kansallispuistoon, kuten me teimme viime syksynä vuosipäivänämme. Alle tunnin ajomatkan etäisyydellä sijaitseva Kurjenrahkan kansallispuisto Turun läheisyydessä on jäänyt meillä liian vähälle käytölle …. onko sitten liian lähellä? Kansallispuistosta löytyy joka tapauksessa monenlaisia reittejä, ja käveltävää riittäisi useammallekin kerralle - ja eri vuodenaikoina puitteetkin ovat aina niin ihanan erilaiset!

Kurjenrahkan kansallispuistossa; ihanan raikas syyssää, ruska ja eväät mukana - arki unohtui ja nautittiin luonnon rauhasta!


Läheltäkin löytyy siis paljon nähtävää - eikä vaadi välttämättä suurta rahapussia helliä itseään ja perhettään lyhyelläkin lomareissulla jonnekin lähelle. Vai minkälaisia tuntemuksia teillä on asiaan? Pitääkö päästä kauas, jotta arki unohtuu, vai riittävätkö lähikohteet?

Mutta mitä me teemme sitten syyslomalla? Meille riittäisi tämän syysloman aikana ihan vain retki lähimmälle synnytysosastolle ja sieltä mahdollisimman nopeasti takaisin kotiin - retki uuteen elämänvaiheeseen, jossa perheessämme on jo toivon mukaan kaksi lasta ja jossa tutustutaan toisiimme ja harjoitellaan jälleen uudenlaista eloa. Katsotaan siis, miten syyslomamme käy; olemmeko tällöin 3- vai jo 4-henkinen perhe - odotellaanko vielä vai eletäänkö jo täyttä häkää uudenlaista arkea…?

* * * * * 

Lovely little towns to visit on fall in Southwest Finland: Old RaumaFiskarss old Ironworks area and Hanko; I recommend to visit, if you like these pictures, old wooden houses, history, little boutiques and peace around you!

I also like Kurjenrahka National Park near of Turku; there are many kind of routes - and the finnish nature is always worth to see - or what do you think?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!