tiistai 28. lokakuuta 2014

The Difference Between Girl Baby and Boy Baby

Ero tyttö- ja poikavauvan välillä? Kyllä; vaikka aikaa ei ole kulunut montaa päivää, huomaan, että tyttö- ja poikavauvan välillä on yksi selkeä asia. Ja se on juuri se pippeli! Ei vain se, että se on, vaan sen aiheuttamat seuraukset.

Puhdistin eilisaamuna herran napaa, nokkani noin viiden senttimetrin etäisyydellä navasta, kun suihku lähti tulemaan! Äiti kiekaisi ja väisti sivuun - ja poika jatkoi; pissi suihkusi vastapäiselle seinälle asti. Nauroin katketakseni tilannetta, ja vielä enemmän, kun poika vielä teki kakat kaupan päälle. Onneksi kakka ei tullut ilmapaineen kanssa, vaan nätisti alustalle, joka oli onneksi hyvin suojattu.

No kyllähän me oltiin jo mietitty ennen pojan syntymää, että hoitopöytä voi olla huono eteisessä, joka on juuri tapetoitu - ja pissisuihkun osuessa paperitapettiin on jälki rumaa. Tuumattiin aamuepisodin jälkeen, että eteisen hoitopöytää ei todellakaan kannata käyttää, sillä suunnitelmamme laittaa hoitopöydän taakse jokin suoja ei riittäisi - vaan kaikki eteisen seinät pitäisi vuorata suojilla…

Onni onnettomuudessa oli, että olin aamulla vaihtamassa vaippaa juuri alakerran pesuhuoneessa, jonka seinät ja lattiat ovat laatoitettuja - ja suihkun sattuessa siivoaminen on huomattavasti kivuttomampaa.

Että tämä siis pikkuvinkkinä tuleville poikavauvojen vanhemmille; huomioi pissisuihku hoitopöydän sijoittelussa! Vai onko poikavauvojen äideillä tai isillä hyviä vinkkejä, miten selättää tämä haaste muuten? Toki jos kovasti yrittää pitää pyyhettä päällä, on riski pienempi, mutta muistaako sitä joka kerta tehdä - ja onko se mahdollista koko hoitopöydällä olon ajan?


It has only taken few days and I realize the difference between girl baby and boy baby; the pee-pee! Not only that it really is there, but the consequences the pee-pee. Yesterday I was chancing diaper and at the same time cleaning baby, when he started to pee. I moved aside automatically, and the pee shower was huge! Finally there was pee on my dressing gown, on wall and on the floor.

After a long laugh and cleaning the bath room, we decided not to use the nursing table in our hallway anymore - if the poi shower would have happened there, the fall paper would have been distroyed. Tip to the future boy babies parents; take the pii shower account when planning the place of nursery table!

12 kommenttia:

 1. Aivan! Tuli yllätyksenä miten pienestä vempaisesta voi tulla niin paineella ja niin paljon pissaa! Muista varoa myös ripulikakkaa! Sekin lentää kauas..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se koettiin kerran tyttösen kanssa; mies nyt sattui silloin sopivasti maalitauluksi, joten miehen pesu riitti sillä kertaa ;)

   Poista
 2. Mulla on kokemusta vaan tyttövauvasta, mutta olen kuullut vinkin laittaa pojan vehkeiden päälle harson hoitotoimenpiteiden ajaksi, niin ei pääse pissa suihkuamaan. Tiedä sitten toimiiko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa itsekin mietin tätä kirjoittaessa, että voisi ottaa tavaksi ;) Pitää testata, miten toimii!

   Poista
  2. Onnea uudesta perheenjäsenenestä ♥
   Kahdella pojalla varustettuna suosittelen juurikin tuota harsoa, toimi aikanaan meidän suihkuttelijoilla, jotka nyt jo 19v ja 15v :)

   Poista
  3. Kiitos Eija <3 Kokeilin jo harsoa, ja on toiminut ainakin jotenkin - - vaatii vain hieman harjoittelua; nopeutta ja näppäryyttä toimia ;)

   Poista
 3. Nuo pojat ne osaavat. Oma poikani nyt 18vee piissasi minua suoraan silmään heti kun vaipan sai pois ;). Kannattaa siis olla varovainen ;)
  Haleja Erica

  VastaaPoista
 4. :) Kokemusta on... Monet kerrat lentänyt päälle, lattialle tai matolle... Mä pidin monesti pientä pyyhettä siinä vauvan pippelin päällä, oli ihan toimiva systeemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kokeilinkin, ja tosiaan; toimii jo paremmin, vaikka jännittää yhä, miten tässä tällä kertaa käy :D

   Poista
 5. Meillä on viisi poikaa ja opin pitämään sideharson hoitopöydällä niin käden ulottuvilla että sen sain pikaisesti heitettyä pissisuihkun päälle...on meillä se kakkakin tullut paineella makkarin parisängyn uudelle päiväpeitolle joka n. puolentoista metrin päässä hoitopöydästä...hahhaaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Harsot siis vain käyttöön - ja nyt voin sanoa jo, että olen jo suht harjaantunut niiden kanssa. Mies ei vain uskalla nyt vaihtaa vaippoja; heh, hyvä tekosyy!

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!