tiistai 29. maaliskuuta 2016

Vanha silityslauta // Old ironing boardNyt ihan "asiaton" postaus. Ei sen painavampaa asiaa, kuin ilo kevätauringosta. Ja siitä, että tarvitsin yksi päivä parempaa päälle - ja sitä parempaa piti silittää. Silitystarpeesta seurasi sisustusoperaatio - sillä seurauksella, että vanha (perusmarket-)silityslauta sai lähtökäskyn ja todellakin hienosti vanhempi silityslauta pääsi kunniapaikalle.

Ja niin minä silitin housut ja silitin jakun tällä kauniilla vanhalla silityslaudalla. Ja jätin laudan siihen ajatellen, että ehkä minä nyt innostuisin silittämään vaatteet heti niiden tultua pesusta.

Turha toivo. Jotkut asiat vain periytyvät isältä pojalle - ja äidiltä tyttärelle!

Olen hyödyntänyt työttömänä olemisen monella eri tavalla. On ollut suorastaan kiire. Yksi tärkeä ohjelmanumero on ollut blogituttavuuksien luona vierailu; aivan mahtavaa puuhaa! Muutama viikko sitten kävin Jonnan luona Marttilan tilalla - ja tänään Monan luona Kurpitsakartanossa. Kerrassaan mieltä piristäviä vierailuja kummatkin; kiitos siitä näille upeille naisille!

Tänään sain vieläpä mukaani Kurpitsakartanon ikkunan laudoilla juurtuneita perinteisiä pelargonian alkuja sekä kiinanruusun versoja; oi-joi, että tämä rouva on nyt tyytyväinen!  Nyt ei siis muuta kuin mullat sormiin - ja kesää kohti kera uusin istutushaastein...The spring light and the old ironing board  - things that make me happy now!_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

18 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihastuttava silityslauta. Varmasti parempi kuin kaupan metalliset. Nappasin meille mummolaa tyhjentäessä meille heidän vanhan silityslaudan. Huomattavasti painavempi kuin kaupan versio. Löysin viime kesänä vielä ihastuttavan päällisenkin. Kyllä nyt kelpaa jos tarvitsee silittää. Ei nimittäin mitään lempi puuhaani. Joten harvoin tulee kaivettua esille. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päällistä minäkin tähän mietin - en vain tiedä, minkälaista ... mutta ehkä sekin selviää ajan kanssa ;)

   Poista
 2. Ihana silityslauta! Miten se tuo silittäminen onkin niin tylsää hommaa... Onneksi meillä isäntä hoitaa sen melko usein :)

  VastaaPoista
 3. Onpa nätti! Mulla kyllä tuollaiselle vapaalle tasolle kertyisi roinaa, joten silittäminen saattaisi sittenkin jäädä, vaikka olisi esillä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu; jo ehdin itsekin suunnitella tämän jälkeen tähän kasveja versomaan ;) Saas nähdä, kuinka kauan on noin tyhjänä!

   Poista
 4. Niin ihana silityslauta!! Eipä kyllä kovin usein tule täälläkään vaatteita silitettyä. Silkkaa viitsimättömyyttä tai oikeastaan laiskuutta. On ne olleet entisajan ihmiset aikaansaavia, kun ovat silittäneet petivaatteista lähtien kaiken! Hattua täytyy nostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. En tiedä, pitäisikö silityslauta olla sitten esillä koko ajan keskellä tupaa; auttaisiko se? Ei jäisi ns. ulkopuolelle tapahtumista. Toisaalta silitysraudan johto ja nuorimmainen ovat pakostakin pelottava yhdistelmä, joten ei se ainakaan vielä näinä päivinä ota onnistuakseen ;)

   Poista
 5. Mikä ihana silityslauta!!! Silittäminen ei ole kyllä lempipuuhaani...myönnetään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä; ei tainnut tähän kommentoiville olla juuri kellekään :)

   Poista
 6. Eipä kyllä tunnu periytyvän into silittämiseen. Meidän äiti silittää KAIKEN! Mä en muuten, kun pakon edessä, ehkä voin vedota rumaan lautaan?
  Oli kyllä niin kiva tavata ihan kasvotusten! Hauska huomata, että blogin kautta saatu vaikutelma ei poikennut todellisuudesta.♡;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi; ei siis mahkuja edes geeniperimällä ;) Mutta tässä hyvä syy hankkia hienompi lauta :D

   Ja todellakin; oli hauska tavata, ja aivan kuin olisi tunnettu jo kauemminkin - ja niinhän me ollaankin oikeastaan! Vaikka tuntuu, että eihän pelkät blogitekstit voi paljastaa itsestä niin paljon - mutta taitaa ne aika paljon paljastaa...! :D

   Poista
 7. Moi, löysin ekaa kertaa tänne ja Sanelma-kisu ym jutut veivät ihan mukanaan :). Lukijaksi jäin ♥ (P.S. ei löydy täältäkään silitysintoa, vaikka tuo silityslauta voisi potkaista hetkellisen buumin päälle, mutta siihen se varmaan taas jäisikin ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, taisi se täälläkin hetkellistä olla - mutta ehkä helpompi tarttua taas toimeen, jos kaikki on valmiina tarpeen tullen ;)

   Ja olipa kiva, kun löysit tänne ja jäit ihan lukijaksikin! Lämpimästi tervetuloa <3

   Poista
 8. Wau, miten upea silityslauta. Minä koen silittämisen meditatiivisena puuhana, jota tehdessä voi samalla kuunnella musiikkia tai soittaa maratonpuhelun ystävälle. Siinä ohessa tulee sileää huomaamatta. Kevään odotusta! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pitäisi ottaa se sellaisena. Tuntuu vain, että arjessa ole tällä hetkellä aikaa tuolle meditatiiviselle hetkellekään ;) Ehkä joskus, ja sitten voi hyvällä omalla tunnolla kasata silitettävää kasaakin; nyt vien ne vain kaappiin, ja toivon, että oikenevat itsestään ;D

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!