perjantai 4. joulukuuta 2015

Niin suomalaista // So FinnishTänään on Osta työtä Suomeen -päivä. Suurin osa lukijoista varmasti tietääkin, että se on minulle itsestäänselvyys siinä määrin, että sitä tavoittelen - kaikkina päivinä vuodessa. Mutta siinä määrin se ei ole itsestään selvyys, että aina sitä ostaisin. Niin moni suomalainen yritys on siirtänyt tuotantonsa ulkomaille. Ja niin moni tuote on kaupoissa tarjolla vain ulkomaisena. Suomalaisten tuotteiden suosiminen ei ole ollut millään tavalla helppo tavoite siitä lähtien, kun lähdin sitä tavoittelemaan, noin kolme vuotta sitten. Yksinkertaisesti jo siitä syystä, että niitä on joskus vaikea löytää. Pitää etsiä ja kysellä. Ja aina sitä ei vain löydä, ei millään mieleistään - tai koko tuotetta.

Mutta kun löydän kauniin, suomalaisen tuotteen - tai hyvää suomalaista ruokaa, ja ostan sitä, tuntuu kuin sädekehä pyörisi tovin pääni ympärillä. Sädekehä pyörii myös silloin ympärillä, kun hylkään kaupan hyllyllä tuotteen, joka on tuotettu jossain kaukana - ja on yksinkertaisesti liian halpa, jotta sillä olisi voitu maksaa hyvää palkkaa sen valmistaneille ihmisille - saati huolehdittu ympäristöstä.Ostan vähän ja hyvin harkitusti. Enkä osta tänään yhtään mitään, vaikka olisi mikä päivä. Eilen sen sijaan ostin itselleni joululahjaksi suomalaisen, Suomessa valmistetun neulemekon. Joululahjaksi. Kävin katsomassa sitä kolme kertaa. Neljännellä kerralla kokeilin sitä, ja kyllä: Se oli täydellinen. Sitten mietin. Soitin äidille. Soitin miehelle. Sain kummaltakin maksusitoumukset.

Viidennellä kerralla myyjä jo - todellakin - tunsi minut ja hymyili, kun kävelin jälleen kerran tuon mekon luo. Nyt ostan tämän. Sain maksusitoumukset kuntoon. Ja kyllä; se sädekehä pyöri ympärilläni, ja tuntui, että pelastin taas pienen palan tätä maailmaa ympärilläni.

En minä maailmaa pelasta yksinään, mutta oman hyvän tunnon ainakin itselleni. Ja se on tärkeää, että on hyvä olla itsensä kanssa.

Mielestäni jokaiselle tekee siis hyvää keräillä sädekehiä aina välillä ympärilleen. Tavalla tai toisella. Se tekee hyvää.Kuvassa näkyy mm. Suomessa kasvatettu joulutähti, Suomessa valmistettu koivukristalli (Valona) sekä Suomessa, vankilaolosuhteissa valmistettu, lyhty (Onnimanni). Lisäksi Suomessa valmistettu leikkikuorma-auto (Plasto) ja Suomessa maalattu Hammi's Designin maalaus.

Joulutähti on jokavuotinen vakkari; ei varmasti petä ostajaansa, eikä näin ollen tarvitse ostaa muita kukkia. Valonan koivukristallit ovat päätyneet kotiin pitkän harkinnan ja tämän jälkeen vielä toivotun blogiyhteistyön kautta. Suomalaisia lyhtyjä etsin viimeiset kaksi vuotta, ja petyin, kun kaikki oli valmistettu Aasiassa, myös esim. Pentikin lyhdyt. Tai sitten olivat niin suurta designia, etten ihan päässyt niiden kanssa samalle aaltopituudelle. Sitten viikolla kävin katselemassa lapsille joululahjaa Onnimannista, ja kuvassa näkyvä lyhtyi osui silmiini. Ostin samantien. Kaukana korkeasta designista, mutta niin suloinen. Tytär sai lyhdyn sitten samaisena iltapäivänä tontuilta - joulukalenteriyllätyksenä; ihan oikean tonttulyhdyn! Uskotte varmaan, että tyttö oli aivan haltioissaan.It's Buy Finnish -day here in Finland. I'm buying Finnish so often it is possible. In the pictures for example the birch crystals, the flower, the lantern, the truck toy and the painting are made in Finland._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

8 kommenttia:

 1. Voi kuinka kiva tonttuyllätys ❤️ Varmasti oli mieluinen :) ihanaa ku. Ehdin pitkästä aikaa blogikierrokselle niin saan lukea monta päivitystä kerrallaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin :) Ja kiva, kun sait vähän omaa aikaa; se tekee hyvää se <3

   Poista
 2. Ihana lyhty! Ja kauniita kuvia! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos; niin on kaunis lyhty - kaikessa yksinkertaisuudessaan :)

   Poista
 3. Aivan ihana tuo lyhty ja koivukristalli :)
  Sen mekon täytyy olla täydellinen kun niin monta kertaa sitä kävit katsomassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se varmasti täydellinen, mutta on se kalliskin. Ehkä se on syynä, miksi asiasta täytyi olla todella, todella varma - ja varmistaa se varmuus monta kertaa ;)

   Poista
 4. Ihana kirjoitus ja niin ihania kuvia. Laitathan joskus kuvan mekosta tänne blogiinkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan laittaa; mutta sitten vasta joskus joulun jälkeen. Pukki ei antanut periksi, että nyt jo saisin sen päälle ;)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!