perjantai 12. huhtikuuta 2019

DIY pellavaöljymaali // DIY Linseed Oil Paint
Niin yksinkertaista ja niin helppoa; nimittäin pellavaöljymaalin teko! Tässä postauksessa ei ole juuri uutta tietoa heille, jotka huomasivat viime kertaisesta postauksestani YouTube-videon, jossa tein pellavaöljymaalia.

Tein pellavaölymaalia siis itse. Oikeastaan pikemminkin lasuuriöljyä eli ruskealla sävytettyä pellavaölyä. En halunnut väristä siis peittävää, minkä takia käytin vain ruskeaa umbraa pigmenttinä, enkä ollenkaan sinkkivalkoista.

Pinnasta tuli mielestäni täydellinen; siksi uskallan tätä hehkuttaa myös teille ja kannustaa itsekin kokeilemaan!

Vinkkini lyhyesti:

Sekoita pigmentti edellisenä päivänä pieneen määrään pellavaöljymaalia. Vaikein osuus on varmasti sävyn ja tummuuden arviointi, mutta uskon, että tekemällä ja kokeilemalla oppii! Mitä enemmän pigmenttiä laitat litkuun, sitä tummempaa saat - tai sitä enemmän saat maalia.

Seuraavana päivänä lisää sekoitukseen lisää pellavaöljymaalia. Jos haluat peittävää maalia, lisää myös sinkkivalkoista. Katso silmämääräisesti, mille litku näyttää. Aina et varmasti voi onnistua, mutta jos sinulla on taustalla jo kokemusta maalien ja öljyjen käytöstä, sinulla on todennäköisesti jotain hajua myös siitä, minkä välinen litkun olisi hyvä olla, jotta saat sillä tavoittelemasi sävyn.

Sitten vain maalaamaan, jos maalattava pinta on puhdas ja kuiva. Luonnonharjaksinen sivellin, ohuita kerroksia, imeyttäen puuhun. Mielummin useampia kerroksia päällekkäin.

Maali on erilaista kuin muovimaalit, mutta takaan, että myrkyttömänä ja luonnonmukaisena se palkitsee tekijänsä ja asujansa ihan varmasti ajan saatossa.

YouTube-videoni aiheesta löytyy täältä, jos haluat nähdä lisää, mitä käsittelin tällä aineella. Tuvan pöydästä tuli ainakin hieno - kuten kuvat sen hyvin kertovatkin!

Onko teillä lukijoilla kokemuksia itse tehdyistä maaleista? Jakakaa vinkkinne minulle ja muillekin lukijoille, jos vain ehditte! Parasta on tietenkin oppia toisten kokemuksista ja etenkin myös virheistä, joten jos on kämmikin käynyt, paljasta ihmeessä itsesi. Mutta nyt:Ihanaa viikonloppua juuri sinulle!
I did linseed oil paint myself! It was easy. I recomend to try, if you do not have tried yet!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä jutusta, tässä oli hyvää tietoa! Jonkun verran olen pigmenttien ja öljyjen kanssa kokemusta, mutta lähinnä taide- ja koristemaalauksesta. Pigmenteillä saa niin ihania värisävyjä! Tosi kiva blogi sulla, liityin lukijaksi :) Mukavaa viikonloppua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja lämpimästi tervetuloa! Pitääpä käydä tutustumassa myös sinun blogiisi :)

   Poista
 2. Hieno video ja hieno blogi ja erittäin hieno torppa,nyt Sinulla:).
  Pellavaöljymaali on tuttua, mutta pellavaöljyvernissaa en ole näin käyttänyt, mutta tuli todella hyvännäköistä pintaa. Meinaan kans kokeilla tuota. Kiitos!
  Kaikki aiheeseen liittyvä opastus on kiinnostavaa, tekstinä tai videolla.

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!