torstai 11. syyskuuta 2014

Last Autumn

Eilen päätin viimein ottaa niskasta kiinni kuvien teettämisen kanssa: Teetä kaksi kuvaa per kuukausi siitä lähtien, kun tyttö syntyi, etteivät se nyt varmasti jää tekemättä. No, ensimmäisten kuukausien osalta vielä jotenkin pysyin kahden rajoissa, mutta sen jälkeen määrä alkoi kasvaa. Mutta sain työn tehtyä, ja nyt odottelen innolla kuvia postista! No toisaalta, kauhulla, sillä sitten kuvat pitäisi laittaa albumiin...

Kuvia selaillessani etenkin tämän syksyisen päivän otokset veivät mennessään; ihana aurinkoinen syyspäivä vuosi sitten syyskuun lopulla. Tyttö vielä niin pienen näköinen. Söpöt äitinsä aikoinaan käyttämät villavaatteet päällä. Lorun sydänpallo vierellä. Koiramme vielä mukana menossa. Takan äärellä polttopuut odottamassa pirtin lämmittämistä. Mummun rappusillemme kiikuttamat kurpitsat sekä vaahteran oksat tuomassa ihanaa syksyistä tunnelmaa.

Ennen inhosin syksyä, mutta tytön syntymä muutti kaiken. Ehkä ensimmäinen syksy elämässäni, joka oli täynnä kaikkea ihanaa ja uutta. Oli aivan ihanan aurinkoinen elo-syyskuu. Sitä odotuksen ihmetystä, valmistautumista, silloinkin remontin tekemistä, jne.

Tässä syksyssä on ollut kenties enemmän murheen aiheita kuin kaksi vuotta sitten, mutta silti paljon myös iloja, joista suurin on varmasti juuri toisen lapsen odotus. Milloin tulet? Millainen olet? Mille sinä tunnut? Tykkäätkö sinä meistä? Oletko samanlainen kuin siskosi vai jotain aivan muuta? … ja miten me pärjätään sun kanssa?

Ihanan aurinkoinen syysaamu tämäkin; juuri sopiva lähteä pyörällä salille ja tehdä siellä jumppaliikkeitä ison mahan kanssa. Helpottaa nimittäin selkäkipuun. Ja mikä parasta tässä aamussa; en oksentanut ja heräsinkin virkeänä hyvin nukuttujen yöunien jälkeen! Ihanaa syyspäivää myös sinulle!

Kuvissa ruokailuhuone kera pääosin vanhojen, kierrätettyjen kalusteiden. Tunnearvoakin mukan; maitokanisteri on miehen isoisän tilalta ja keinu hänen enonsa vanha. Räsymattoja ja Lorun sydänpallo. Ulkoportailla mummun pihamaalla kasvanut kurpitsa ja vaahteran oksa. Vanhaa kalustusta myös portailla; naapurin papalta jäänyt penkki sekä kirpparilta löytynyt ruostunut vanha lyhty. Kuvat viime syyskuulta 2013. 

* * * * *

Pictures from last year autumn at our home. I found those yesterday, and the feeling was so nice, that I decided to share those also here. Sun is shining, firewoods waiting to warm our home, the daughter is so young, wearing her mum's old woolen clothes on Loru's hearth-ball next to her, our dog is still alive and the pumpkin is there on stairs with the maple branch. Nice atmosphere I think!

In the pictures our dining room with old, recycled furnitures. Old carpets and Loru's hearth-ball. On the stairs big pumpkin and maple branch from grandmum's garden. Pictures are taken on September 2013. 

10 kommenttia:

 1. Niin on; niin suloinen ja niin pieni <3 Ja niin mietteissään ;)

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää myös täällä uudessa blogissa :)

  VastaaPoista
 3. Suloinen pikkuinen. :)

  Blogissani olisi sulle haaste: http://pilviraitti.blogspot.fi/2014/09/rakkaita-esineita.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Marjaana; näytti oikein kivalle haasteelle, johon aloin jo miettiä potentiaalisia kohteita ;)

   Poista
 4. Suloisuus! Ja kiitos muistutuksesta - hirmuinen kuvamäärä odottaisi lajittelijaansa ja teettämistään. Joskus;)
  Upeaa syksyä!

  VastaaPoista
 5. Kannattaa tilata kuvakirja niin ei ole albumiinlaittamista enää :) No, onhan se vaiva tehdä se kuvakirjakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvakirja tehtiinkin tytön ekasta vuodesta ja tuli siitäkin kiva. Jotenkin vain kaipaa myös niitä perinteisiä kuvia ja perinteistä albumia siihen kylkeen; olen vissiin vähän vanhanaikainen ;)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!