tiistai 10. toukokuuta 2016

Pelastetaan marjapensaat, osa 2 // Saving the berry bushes, part 2Marjapensaiden pelastusoperaation toisessa osassa keskitytään aiheuttamaan elämänlangalle vaikeita olosuhteita. Pitkällisen tiedonhaun seurauksena päätimme, että marjapensaiden juurien päälle levitetään sanomalehdet ja niiden päälle katetta.

Toinen olisi kävellyt jälleen markettiin, nostanut katepusseja kärryyn, kävellyt kassalle ja levittänyt katteen pensaiden juurelle. Nämä alkoivat unelmoimaan omavaraisesta katteesta.

Oli siis hankittava oksasilppuri. Eikä tietenkään uutena, sillä sehän maksaisi hirveästi, vaan tietenkin vanhana - ja ei muovista. Alle kuukausi siinä meni, kunnes löysimme mieleisen. 80-luvun saksalaisen menopelin.

Ja sitten meni viikonloppu, kun ajoimme oksia silppurin läpi saadaksemme katetta.

Ja saimme kuin saimmekin kolmanneksen marjapensaiden juurista umpeen. Tätä kirjoittaessa pensaiden juurien kattaminen on edelleen kesken, mutta jo lähes valmiina. Ja silppuamisen aloittamisesta on noin kuukausi.

Siis punaisten viinimarjojen osalta. Kaikki mustat viinimarjapensaat ovat ilman silppuja. Viime viikonloppuna kuulimme, että Turun kaatopaikan kupeelta saa katetta peräkärryyn noin 15 euron hinnalla. Päätimme, että sippuaminen loppuu tähän - tai no siihen, kunnes saamme punaiset viinimarjat katettua.

Todettava on; hulluja olemme, mutta ehkä kuitenkin saavutamme lopulta tavoitteemme. Ja vinkkinä: vanhat oksasilppurit ovat joo rautaa, mutta eivät ehkä sellaisia kuin sanotaan: "On kuin rautaa!"

Kuvissa näkyvät myös heinäseipäät, jotka pystytettiin marjapensaiden juurille. Itse tuet puuttuvat edelleen, mutta siitä sitten seuraavalla kertaa. Ja voin kertoa: emme menneet tälläkään kertaa kauppaan ostoksille. Hulluja, kun olemme - ja periaatteista kiinni pitäviä, ainakin melkein loppuun saakka.
I wrote last time about our berry bushes saving operation. This operation has lasted now about two mounts - and the pictures show the next situation; we have finally some cover on the roots, which hopefully prevents clematis to overwhelm the berry bushes next summer.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

2 kommenttia:

  1. :D Mut hei yritystä kuitenkin, meillä rehottaa marjapuskissa ihan rehelliset rikkaruohot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ottaisin rikkaruohoja mielellään, mutta tuo elämänlanka on jotain paljon pahempaa; en suosittele vihollisillekaan ;)

      Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!