perjantai 22. joulukuuta 2017

Lastenhuoneet ojennuksessa - ja joulua tietenkin! // The Kid's rooms
Oijoijoi: jokohan teitä alkaa kyllästyttää nämä joulupostaukset? Sinnikkäästi kuitenkin postaan vielä kuvat lasten huoneista ja huomenna ruokailuhuoneesta. Lasten huoneista oli kiva myös napsia pitkästä aikaa kuvia, kun lelut oli karsittu, siivottu ja nukkekotikin näytti sille, etten maanjäristys ole juuri kurittanut sitä. Sanottakoon siis, että meillä ei ole läheskään aina näin järjestelmällistä kuin näissä kuvissa - sanoisin melkein, ettei koskaan - mutta ehkä kuitenkin vielä joskus. Eihän sitä tiedä, jos lapset vaikka oppisivat palauttamaan tavarat omille paikoilleen ja vaikka heiluttamaan pölyrättiä?

Lasten huoneissa ei ole tapahtunut remontin suhteen muuta kuin, että parrujen ja katon rajoille on liimattu köydet - toimittavat listojen virkaa, ja nyt penelien ja parrujen välistä ei näy ikäviä rakennusjuttuja. Jalkalistat ovat edelleen maalaamatta toiseen kertaan - eikä peiliovia ole rapsuteltu eikä kunnostettu. Mutta kaikki ajallaan.
Tyttären huoneessa joulun avaimet ovat muutamassa jo perinteeksi muodostuneessa koristeessa; huonekuusi, tyttären kaverilta saatu tonttutyttö sen juurella, joululahjaksi saatu enkelisadepallo, Saksasta tuliaisena saatu iso pipari sekä kirpparilta löytyneet tähtivalot sängyn yllä. Siinäpä ne tärkeimmät, ja lähes kaikissa kivoja muistoja taustalla - myös niiden antajista. Lisäksi löysin lelukorista tuon kummitädin ompeleman kuusen, jonka ripustin oven kahvaan.
Pojan huoneessa puolestaan ei ole vielä jouluperinteitä, mutta tänä vuonna ripustin sinne tähden, nostin lipaston päälle huonekuusen, jonka juurelle laitoin mummun kutoman koristepallon ja sängyn ylle jouluvalot (joista osa on mennyt rikki). Hyvin pienesti, mutta sopivasti meidän makuun. En väheksy yhtään lasten huoneiden joulukoristelua, sillä muistan omasta lapsuudestani, kuinka tärkeää se lopulta oli - ja kuinka ihania muistoja niistä ajoista on jäänyt. Ja osa niistä lapsuuden koristeista, tärkeimpänä joulukirkko, on edelleen minulla matkassa ja nostetaan esille joka joulu.

Tämä äiti aloittikin joululomansa poskiontelo- ja keuhkoputkentulehdusdiagnoosilla kera antibiootin ja läjän maitohappobakteereja. Kaksi viikkoa kestänyt tauti ei talttunut kotikonstein - eikä parantamista taitaneet edesauttaa lasten sairastelut, työssäkäynti ja jouluvalmistelut. No, jospa nyt sitten otan rauhallisemmin - ja pyydän mummua auttamaan loppujen jouluruokien valmistelussa.

Kuullaan siis vielä huomenna, jos vain terveys ja jouluvalmistelut sen suovat. Mukavia ja mahdollisimman stressittömiä jouluvalmisteluja teidän kaikkien tupiin!
Christmas in kid's rooms - simple little things already full of memories!
11 kommenttia:

 1. Ei todellakaan kyllästytä nämä ihanat kuvat teidän kauniista kodista! <3 Tuo hyasintti on niin upea tapetti! Haluaisin sitä kovasti yläkertaan jomman kumman pojan huoneeseen juuri sinivihreänä, mutta eskarilainen ei oikein tykkää näistä äidin ehdottelemista kukkatapeteista. Ihana tunnelma teillä molemmissa lastenhuoneissa! Rauhallista joulunaikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria kauniista sanoista! Hyasintti on todella kaunis! Pojan huoneeseen oli meilläkin haaste löytää tapetti, ja lopulta päädyttiin tuohon kuvissa näkyviin, jonka nimeä en juuri nyt muistakaan. On livenä kivempi kuin näissä kuvissa - perinteinen, mutta ei kuitenkaan niitä kukkia, joita tosiaan löytyy todella monesta perinneta; huone aika pimeä varsinkin tähän vuodenaikaan.

   Poista
  2. IPad ei taas toimi halutusti - eli kukkia tosiaan on monessa perinteisessä paperitapetissa; meillä oli sama haaste 😄 ja huone aika pimeä + kalusteita pitäisi vähän maalata, jolloin pojan huoneen tapetti pääsisi paremmin oikeuksiinsa. Rauhallista joulua myös teidän perheelle ☺️

   Poista
 2. Voi kun siellä näyttää kauniilta! :)

  -Ruut

  VastaaPoista
 3. Kyllä näitä kuvia kauniista kodistanne jaksaa katsoa vielä monen postauksen verran. Minäkin ihailin noita kauniita tapetteja. :)

  VastaaPoista
 4. Kaunista, niin kaunista! Ai että kun hymyilytti: joulu on yksi niistä vuoden kohokohdista, kun saa teininkin huoneen siistiksi. Nautitaan siis järjestyksessä olevista lastenhuoneista! :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla, ettei tähän lasten siisteyteen taida ihan heti tulla pelastusta - mutta nautitaan joulun siisteydestä senkin edestä 😁

   Poista
 5. Teillä on aivan ihana koti :-)

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!