maanantai 5. tammikuuta 2015

Old House Style Christening Setting

Ristiäiskahvit järjestettiin meillä kotona. Keittiö valjastettiin tarjoilupöydällä, ja itse kahvittelu tapahtui ruokailuhuoneessa ja kirjastossa. Kirjastohuoneeseen kannoimme vanhan ruokapöydän, joka sai edesmenneen tätini kutoman pöytäliinan ylleen. Kirjastohuoneessa ollut sänky koottiin juhlien ajaksi seinän vierustalle sohvaksi. Kahvittelijoita oli lapset mukaan lukien viisitoista, joten mahduimme hienosti pöytien äärelle.

Alma Jantusen Maata Näkyvissä -veistos kattauksen kruununa; yksi ristiäislahjoista.Mustikan varpuja.
Pojan ristiäisten kattauksessa hyödynsin jälleen kerran 30-vuotissynttäreilleni keräämiäni astioita. Astiat on "kerätty" eli ostettu kirppareilta. Sävy kaikissa kupeissa on harmaaseen/siniseen taittava ja kuviona jotain kukkaa, mutta muutoin kokoelma on suloinen sekamelska kaikkea ei niin rahallisesti arvokasta. Täytyy kuitenkin myöntää, että nyt "astiastoon" on alkanut muodostua tunnearvoa. Suhteellisen monet synttärit, joulut ja muut tärkeät juhlat on tullut näistä jo tarjottua.

Lapsille mehut ja kakut tarjottiin Iittalan Kartio- ja Kastehelmi-astioilla.

Lusikoissakin riittää tunnearvoa, sillä ne olen saanut rippilahjaksi itse - ja siitäkin on vierähtänyt vuosi jos toinenkin…

Joulutähti Design Paletin pussissa sekä hirsiseinä - kiva yhdistelmä! Osa kahvitteli kirjaston puolella.

Kirppisastioista kerätty kattaus.
Iittalan vihreää kartiota, lasihelmeä sekä ruusuiset servetit - sinisenä tietenkin.Ruusukuvioiset servetit löysin itse asiassa kaksi vuotta sitten tyttäreni ristiäisiin; ostin silloin samaa kuosia sekä vaaleanpunaisena että sinisenä. Siniset odottivat siis kaksi vuotta lipastossa tätä päivää; mikähän tunne minua olikin estänyt käyttämästä näitä tätä ennen. Muistan kaksi vuotta sitten, kuinka vaikea tuolloin oli löytää sieviä, "vanhanaikaiseen" kattaukseen sopivia servettejä. Lopulta löysin nämä Stockmannilta, mutta en tosiaan tiedä, ovatko vielä siellä valikoimassa.

Ruokailuhuoneen pöytäliinana oli Stockmannin Villa-sarjan pellavaliina sekä Lapuan kankureiden Hemlin-sarjan pitsiliina. Kummatkin ovat ajattomat ja mahdollistavat monenlaisten astioiden, kukkien ja servettien käytön näiden ohessa.

Kukkiin en panostanut rahallisesti ollenkaan vain tätä juhlaa ajatellen, vaan hyödynsin jo olemassa olevia kukkia. Toiselle pöydälle asettelin muratit sekä mustikan varvut - ja toiselle pöydälle laitoin valkoisen joulutähden. Halusin kattaukseen rauhallisen tunnelman, ja vihreä sekä valkoinen väreinä tuovat tämän hienosti. Vihreää väriä toivat myös kartio-lasit.

Tein tarjoiltavat osin itse; suklaatäytekakun sekä pinaatti-fetapiirakan. Toinen mummu toi mukanaan poro-piirakan ja toinen mummu lakka-piirakan. Näiden lisäksi suklaakonvehteja ja keksejä. Ja niin kuin yleensä aina käy; liikaa tuli tehtyä, ja nyt täytekakkuja kiikutetaan eri osoitteisiin ja suolaisia piirakoita syödään välipaloina, jotta eivät menisi hukkaan.

Ristiäisajan valitsimme tarkoituksella myöhempään iltapäivään; tällä vältimme lounasajan ruokatarjoiluvelvoitteen ja vähensimme näin omaa työtaakkaa.

Kattaus ja tarjoiltavat syntyivät jälleen varsin vähällä suunnittelulla ja rahalla. Mutta siitä huolimatta tunnelma oli juhlava, lämmin ja vanhan talon tyyliin sopiva - vai mitä tykkäätte? - ja ensimmäistä kertaa tämän kodin historiassa myös emäntä ehti nauttimaan juhlasta. Jotain on siis opittu, ja kenties tärkein opetus on: tee kaikki niin valmiiksi kuin mahdollista. Niin yksinkertaista (-ko se on?)?!

Loppuun vielä viimeisten jouluyllätysten arvontojen voittajat. Suoritin arvonnat tänään, ja Ideakorun Toivomusluun voitti "tt3" ja Ululain Sulo-tyynynpäällisen "Hiipi". Onnea vielä voittajille; oli mahtavaa jälleen kerran ilahduttaa teitä viestillä tänään - ja kiitos kaikille arvontoihin osallistuneille!

Tarjoiltavat köökin puolella.


Our Christening setting was combination of fly market finds and Iittala dishes. I did't buy any new flowers - just used the flowers we had; Christmas Star, Ivies and twigs of blueberries. The result was combination of white and green with little blue from dishes. Old home style - I would say. Or what do you think?

4 kommenttia:

 1. Kaunis kattaus. :) Olen myös suunnitellut kattavani meidän juhlat vanhoin astioin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silläkin uhalla, että kommentoin kännykällä .. Kiitos Marjaana ja toivottavasti ehdit sinäkin räpsimään juhlista kuvia :) kivoja valmisteluja ja ihania vauvan tuoksuja sinne <3

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahingossa poistin, anteeksi sisustellen!! Ei saisi käyttää kännykkää bloggerin kanssa; toivoton yhdistelmä! Ehdin kuitenkin lukea kommentin: kiitos onnitteluista ja ihanat olivat tosiaan juhlat <3

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!