torstai 24. marraskuuta 2016

Joulukuu saapuu! // It's soon December!

Hei. Olen sairas. Olen kipeä. Ollut nyt jo yli kaksi viikkoa, mutta nyt vasta ensi kertaa sairastan flunssaa pois useamman päivän putkeen leväten oikeasti. Kun töissä ei ole tuuraajia, sitä tuntee itsensä liiankin tärkeäksi. Huomasin kuitenkin, että tämä tauti ei lähdekään sillä, että en pysähdy. Nyt on siis pysähdytty, ja kulutettu sohvaa.

Pikkuisen painaa mieltä lähestyvä joulu. Joulukalenterit, joululahjat, jouluruuat - joulun ohjelma, joulupukki. Joulukortitkin! Olin suunnitellut lumisia kuvia torpan portailta, mutta missä lumi? Missä talven ihmemaa? Samalla olen miettinyt torpan remontin etenemistä. Tällä kunnollahan se ei etene. Pian on minun vuoroni työmaalla, sillä maalattavaa riittää: sisäkatot, leivinuuni, panelit, lattiat, sisäovet, kaikki maalattava ja suurimmassa osassa vielä melkoisesti pohjatyötäkin tehtävänä. Ja tietenkin, kun on halvalla saatu, pitää pirtin pöytää, kaatoallasta sekä pirtin uutta kaappiakin kunnostaa.


Hui! En saisi siis miettiä kaikkea tulevaa. Joulu tulee, kun on tullakseen. Päätin juuri, että taidan miettiä nyt jokaisen tekemisen kohdalla, missä aita on matalin ja menen sieltä. Satsaan sitten ensi vuonna joulun tunnelmaan kodissa ja torpassa enemmän, samoin ruokiin ja lahjoihin. Tänä vuonna nautin edellisen vuoden joulukuvista kodistamme - ja muiden ihanien blogien tarjonnasta. Nautin siitä tärkeimmästä, eli rauhoittumisesta ja yhdessä olosta. Ja jos nyt jokusen koristeluidean nappaan näistä vanhoista joulukuvista; ne kun on helposti tehtävissä, kun on jo kerran ne testannut hyviksi? Helpommin sanottu kuin tehty. Mutta tämä on lupaus: minä yritän!

Kuvat siis viime vuosilta, jolloin oli aikaa valmistella vaikka mitä. Kaikki jouluaiheiset blogini postaukset löytyvät tästä. Tänä vuonna en sitten lupaakaan suuria joulunumeroita; kunhan tästä tokenen, kaikki ylimääräinen vapaa-ajan energia keskittyy varmasti maalaushommiin, jotka tarvittaessa laajenevat kalusteiden ja yhden vielä kunnostettavan ikkunan osalta tänne kaupunkiinkin. Katsotaan, miten emännän käy!


These Pictures are from last years. This year Christmas time will be quite busy because of the renovation in our farm house. But maybe I use some ideas from last years' decorations; these are easy (once proved) and quite quickly to carry out! 

You will find all my Christmas posts from here.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

10 kommenttia:

 1. Täällä ollaan kanssa oltu flunssan kourissa, tänään kävin koittamassa töissä ja tulin muutaman tunnin jälkeen kotiin, nyt tuntuisi siltä, että elämä voittaa kuitenkin, eli huomenna uusi yritys😊. Ota sinä nyt rauhallisesti, jos asiat eivät tähän jouluun valmistu, niin seuraavaan ihan varmasti! Ja joulu tulee, stressasimme sitä tai emme! Meillä on tässä ennen joulua vielä 12. päivän poikiemme synttärit ja yhdet lasten kutsut, joten hommaa riittää, mutta joka vuosi joulu on silti tullut, myös niinä vuosina, kun vajaata kahta viikkoa ennen joulua ollaan tultu vauvan kanssa kotiin 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti et yrittänyt tänään uudestaan - tai jos yritit, ei tule taas takapakkia! Tuntuu, että niin mulla kuin työkavereillani tämä tauti aaltoilee; kun tuntee tulleensa terveeksi, onkin seuraavana hetkenä kipeä olo. Pirhana, mutta jospa tämä kuuden päivän lepoaresti auttaisi! ;)

   Olen samaa mieltä joulun hössötyksestä; kyllä se joulu sieltä tulee! Siis järjellä ajattelen näin. Mutta kaikki tekemätön jotenkin stressaa nyt. Siksi aloinkin täältä sairasvuoteelta käsin ostamaan lahjoja, nettikaupat rules! Kolme lahjaa jo hankittu, joten jos tällä vältän kauppojen juoksut, on tästä sairastelusta sentään jotain hyötyä :)

   Oi nuo lasten kemut kyllä tuottavat lisähaastetta joulukuulle - mutta hyvällä organisoinnilla ne varmasti selvittää - ja saa monta asiaa samaan syssyyn hoidettua! Tsemppiä sinnekin; toivottavasti olet jo tervehtymään päin :)

   Poista
  2. Kyllä minä kävin yrittämässä ja vähän paremmalla onnella kuin edellisenä päivänä, jaksoin melkein koko päivän 😂. Nyt alkaa tuntua siltä, että elämä saattaa sittenkin voittaa ja olo on MELKEIN hyvä. Toivottavasti myös siellä!

   Poista
  3. Täällä lähes terveenä - jo kaksi päivää töitä takana suht normaalina minänä 😆

   Poista
 2. On kyllä tärkeä laskea rimaa vaikka vain tämän kerran (tuleehan noita jouluja taas) ja olla itselleen armollinen. Joulu tulee kuitenkin (kuten itsekin totesit) ja oikeesti kukaan ei huomaa jos jättää jotain asioita pois tai ostaa sen jota ei ehdi tehdä.

  Meillä pitkään ollut miehen kanssa perinne tehdä lahjalista etukäteen ja sitten ottaa yksi yhteinen päivä jolloin kaikki on haettu kaupasta yhdessä. ( joskus jopa yhdistetty hotelliyöhön kaupungissa jolloinka shoppailun aikana ollaan voitu käydä vaikka terästetyllä glögillä ja pääättää päivä ravintolaillalliseen) Siivous on jäänyt normi viikkosiivoukseksi ( ( Ihan turha tehdä muutakaan koska kun vieraat on hetken olleet meillä on koti mullinmallin ja pölyä täynnä enivei)

  Joulu tulee vanhoillakin koristeilla ja piparit maistuvat piparille vaikka olisivatkin ostotaikinasta tehtyjä. Tortut myös.
  Joulu tulee mulle kun haen metsästä minikuusia ja sytytän kynttilöitä ja kuuntelen musiikkia.
  Ei siihen paljon muuta tarvita mutta koristelukin on minun mielestä vain rentouttavaa. Yhdestä ei tingitä ja se on piparien teko yhdessä minun vanhempien kanssa itsenäisyyspäivänä. Se on pitkä ja tärkeä perinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä ihanalle perinteelle teillä tuo joululahjojen ostelu; pitäisi tosiaan ajatella senkin oheen jotain hyvää myös itselleen tai meille vanhemmille, jolloin tuntuisi ehkä vähemmän velvollisuudelle. Aloitin itsekin itseasiassa eilen listan teon, ja sain jo listasta kolme lahjaa ostettua netin kautta; nettikaupat rules täältä sairaspediltä käsin ;)

   Katsotaan, jos saataisiin loppuihin jouluostoksiin samanlaista palkitsemislogiikkaa kuin mitä tekin harjoitatte :)

   Valmistaikinat ja -soseet laatikoiden valmistukseen olivat minullakin mielessä - ja koristelustakin tein "välttämättömät"-listan, jotka tuon esille. Kuulostaa hassulle, mutta sitten olen jo tyytyväinen näiden aikaansaannosta - ja jos teen jotain tämän välttämättömän yli, voin vain olla itseeni todella tyytyväinen ;)

   Ihana perinne nuo piparitalkoot! Meilläkin tytär tykkää leipoa pipareita, joten valmistaikinan voimin pidetään mekin perheen kesken talkoot :) Isovanhempien kanssa tehdäänkin sitten joulukarkit yhdessä; se on myös makoisaa ja traditionaalinen tapahtuma, josta ei soisi lipsuvan :)

   Poista
 3. Joulu kyllä tulee, vaikkei sitä niin kovasti hössötäkään! Ota rauhassa vaan! Pikaista paranemista sinulle ja rauhallista ja stressitöntä joulun odotuksta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritys on kova, ja listat nyt luotu, josta lähdetään vetelemään viivoja yli sitä mukaa, kun hommat etenee. Eihän niitä rivejä hirmuisesti tullut, kun oikein mietti asiat sieltä, mistä aita on matalin ;)

   Rauhallista ja stressitöntä joulun odotusta sinullekin <3

   Poista
 4. Lohdullista kuulla, että jollain muullakin jouluvalmistelut ovat vielä vasta suunnitteluasteella. Itse asettelen turhia paineita, kun haluaisin aina antaa jotain pientä itse tehtyä. Minulla päätyön lisäksi puuhaamani pieni sivutyö taukoaa aina marraskuun loppuun mennessä, joten sen vuoksi minulla jouluvalmistelut ehtivät alkamaan aina vasta sen jälkeen.
  Meillä tehdään mökkiremppaa vain kesäkaudella, joten siitä ei ole paineita.
  Tsemppiä ja jaksamista urakoihinne ja pikaista paranemista sinne <3
  Halit ja hymyt myös ihanasta kommentistasi blogissani♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tehty to do - listoja ja vähennetty taakkoja suunnittelemalla asiat sieltä, missä aita on kovin matalalla 😉 Kiitos kovasti tsempeistä -ja toivottavasti mielesi on jo korkeammalla ❤️

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!