torstai 10. marraskuuta 2016

Pikkuruisen blogin pitäjän ajatuksia // Little Joys from this AutumnTällä viikolla huushollimme on vallannut flunssakierre, ja ehdin pitkästä aikaa kirjoittamaan blogiin sanan jos toisenkin lasten nukkuessa - ja oman kunnon ollessa nollassa. Päivitystahti blogissa on vääjäämättä hidastunut sen jälkeen, kun aloitin 5-päiväisen työviikon uusissa töissä. Arki on ollut erittäin hektistä; töissä on kiire ja iltaisin sekä viikonloppuisin vieläkin mahtavampi häslinki.

Olen jopa miettinyt, miten ihmeessä jaksan vielä useamman vuoden tätä ruljanssia sekoamatta! Sisäistä voimaa kulutetaan päivittäin, ja mielessä listataan aina vähän väliä asioita, jotka ovat hyvin. Lisäksi liikuntaa, tavoitteena ainakin seitsemän tuntia unta yössä ja mielekästä tekemistä silloin tällöin - ja vielä olen säilynyt suhteellisen selväjärkisenä, joten älkää huolehtiko enempää.

Kiireen keskellä tietenkin blogipäivitykset jäävät toiseksi, mutta en kuitenkaan luovuta. Blogi tuo iloa arkeeni - ja on tärkeä harrastus minulle. Lisäksi on niin mahtavaa kuulla ajatuksianne, ja saada aina välillä jopa uusia seuraajiakin pikkuruiseen blogiini. Iloitsin salaa mielessäni niin paljon, kun lukukerrat paukkuivat yli sadan tuhannen. Heh, kun isoissa blogeissa kävijöitä on päivittäin tuo määrä!
On kuitenkin hienoa jakaa asioita ja tapahtumia teidän kanssanne. Ja tykkään siitä, että tämä on pientä ja täysin omaehtoista. Ei mainoksia sivussa, yläpalkissa, eikä lopussa. Mainostan asioita vain ja ainoastaan, kun todella siltä tuntuu - ja harvoin saamatta siihen mitään palkkiota itselleni. Minua ei velvoiteta mihinkään - ja teen tätä vain omasta sydämestäni: kun sille tuntuu.

Ja niin varmasti tekin: seuraatte tätä blogia ihan vain siksi, kun sille tuntuu tai koette saavanne täältä jotain? Se on hienoa se tässä kaiken kaupallisen ja osin joskus liiankin pinnallisen maailman keskellä. Kiitos siis tässä kohtaa teille kaikille, jotka käytte täällä - ja jopa jätätte puumerkkinne kommenttiboxiin! Olette tärkeä suola tässä sopassa!


Tästä kiitoksena päätin kirjoittaa tämän blogipostauksen siis vain tämän asian ympärille - ja kuvittaa tekstin kuvilla, joiden perässä oletan monen jalkautuneen myös blogini lukijaksi; välillä niitä kauniitakin kuvia kodistamme ja sisustuksesta. Huomaan, että minulta jää tällaiset kuvat nykyään helposti julkaisematta; tuntuvat jotenkin pinnallisille - näyttää nyt vain, kuinka hienoa on. Mielummin jaan nykyään ajatuksia ja vinkkejä - toki siinä rinnalla myös iloiten kauniista asioista.

Olen siis osittain kasvanut sisustusbloggaajasta joksikin muuksi. Onko se sitten elämäntapaa tai ajatusmaailmaa, jota haluan täällä enemmän jakaa? Kenties. Mutta olen edelleen kauniista asioista nauttiva - joten tarvitsen itsekin kauniita asioita ja ihania tunnelmia ympärilleni jaksaakseni arjessa eteenpäin. Eli kyllä minä niitäkin täällä tulen jakamaan vielä niiden rosoisten raksakuvien rinnalla.

Enkä nytkään pysty ihan pysymään kauniissa kuvissa, vaan kerronpa teille kuvien kera kolme asiaa:

1. Olen tänä syksynä kuivannut ensimmäiset yrttini. Kakluunin äärellä se onnistui - ja etenkin timjamit muodostivat yhdessä ohuen köyden kanssa varsin suloisen kokonaisuuden. Niputin yrtit hyvin pieniin nippuihin, jolla vältin niiden homehtumisen. Kakluunin juurella käy myös luontaisesti viima, ja välillä on ollut kovinkin lämmintä, joten kuivumiselle on ollut ilmeisesti suotuisat oltavat. Tänään päätin sairaspäivän kunniaksi tehdä yhden urakan: kerään yrtit säilöön - ja pääsevät seuraavaksi käyttöön!

2. Kuvien kautta myös ilmainen mainosisku kaunista lakaisuharjaa etsivälle. Tämä Sweeper & Funnel -harjasetti taipuu hyvin siivoukseen, ehkä liiankin hyvin (hyvin taipuisat jouhet), mutta kaunis on! Saimme sen häälahjaksi toiveittemme mukaisesti, ja käytössä on ollut kovasti. Miinuspuolena täytyy todeta, että kaunis nahkainen riipusnauha irtosi harjasta lähes samantien, eikä me sitten saatu sitä naulattua takaisin, joten hävinnyt on.

3. Onnistuin juurruttamaan ja kasvattamaan keväällä Monalta saamani perinteiset pelargoniat - ja nyt ne talvehtivat täällä meillä kaupunkikodissa. Kesällä ja alkusyksystä väriloisto oli vanhoissa pelargonioissani valtaisa - nyt kukat ovat jo kuivuneet, ja varsin tylsän näköisiä. Mutta ensi kesän väriloistoa odotellessa päätän jaksaa katsoa noita karahkoja muutamat talvikuukaudet - ja keskitän ne vaikka ullakon makkariin kaikki seuraavaksi; eivät sitten häiritse visuaalista silmää ihan joka huoneessa. Perinteisesti olen hoitanut pelargonioita talvisin erittäin huonosti - ja se on ollut hyvä; ovat säilyneet aina seuraavaan kesään, jolloin hoitoa on ryhdytty jälleen tehostamaan, kuten aiemmin aiheesta kirjoitinkin.

Seuraavassa postauksessa esittelenkin teille meidän uusimman hankinnan; turkoosin pianon, josta vilautinkin jo kuvaa eilen instagrammissa! Aika veikeä, eikö?In the pictures my little joys from this autumn: perennial geraniums, drying herbs and beautiful Sweeper & Funnel -brush set from Finnish Design Shop. 

And thank you dear readers of being there! 


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

9 kommenttia:

 1. Täällä ollaan ja luetaan mielellään! :) Onnittelut sadastatonnista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ja mahtavaa kyllä tämä historia; monta vuotta seurailtu jo toisiamme blogien kautta - tuntuu, kuin siellä olisi jo suht tuttu ihminen, vaikkei koskaan ole nähtykään :)

   Poista
 2. Lindo blog, amei suas postagens! Já fiquei por aqui!!!Maravilha!
  Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Marie! I did not understand everything, but Invisited your beautifuful blog - inspiring!

   Poista
 3. Mä välillä kadehdin niitä, jotka postaa useasti viikossa. Itse en vaan kykene, enkä oikeastaan edes keksi aiheita.:D Että samassa veneessä ollaan - silloin tällöin ja ihan vaan, koska se on kivaa.
  Te ootte tehny kyllä torpalla melkosen uurastuksen ja vielä työt päälle, ei varmaan koneen näpyttely ole ihan päälimmäisenä mielessä sen lisäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samassa veneessä tosiaan! Ja olisihan se kiva, jos olisi aikaa kaikelle kivalle enemmän - mutta eihän se välttämättä olisikaan enää niin kivaa sitten ;) Kiitos, ja tämän torpan alpohjan jälkeen lupaan, että otetaan vähän lunkimmin; pikkasen on ollut liikaa tekemistä, vaikka nyt onneksi tuntuu jo, että kaikki uurastus kannatti :)

   Poista
 4. Toisaalta välillä saattaa sivuuttaa blogien lukulistalta ne, joilta postauksia tulee useammin. Aika kun on rajallista ja somessa käytettävää aikaakin kun tahtoo priorisoida. Eli kyllä mun tulee ainakin luettua ja pysyttyä mukana, vaikka harvemmin ilmestyykin luettavaa. (Itsellä vaikka aikaa olisi kirjoitella omaa blogia ja aiheitakin kirjoituksiin olisi, ei juuri ole ollut niin valtavaa intoa kaivaa tietokonetta esiin.. niinpä kirjoittelu on toisinaan aika harvakseltaan tapahtuvaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, liika on liikaa - ja oma aika on rajallista! Niin itsellä kuin varmasti monella teilläkin. Tällä viikolla mulla olikin extrasti aikaa, kun piti olla paikallaan flunssan takia, joten kirjoitin koko kuukauden edestä ;)

   Poista
 5. Onpa nätti ja nerokas tuo harjasetti! Sellaisella vois lahjoa jouluna itseä. Nykyäänhän kaavin irtoroskat uunin edestä omin pikku käpälin... Kun ei ole tarpeeksi kivaa harjaa tullut vastaan!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!