perjantai 26. lokakuuta 2018

Luksusta kodinhoitotilaan // Luxury Utility RoomAjattelin jakaa teille suunnitelman, jonka tein 1800-luvulla rakennettuun vanhaan maataloon ja tarkemmin ottaen sen kodinhoitohuoneeseen, josta oli määrä tulla samalla myös pukeutumishuone. Kohde oli mielenkiintoinen ja antoisa - ja onni oli, että kohteen omistaja antoi luvan jakaa nämä ideat myös teille. Mitä tykkäätte?


Lähtökohdat olivat ehkä jonkin verran haastavat; kaksi oviseinää, ikkunaseinä, kaksi hormia ja lattiassakin eri materiaaleja; sekä betonialusta vanhan tulisijan paikalla että vanhaa lautalattiaa. Tilaan haluttiin saada mahtumaan pyykkäys, kuivaus ja muu pyykkihuolto, siivoustarvikkeet ja kahden hengen vaatteet. Lisäksi kaivattiin vähän luksusta mukaan; esimerkiksi rahia tai penkkiä keskelle tilaa, jota voisi käyttää paitsi pukiessa, myös pakatessa tavaroita matkalle mukaan.

Ja seuraavassa muutama ote suunnitelmasta; pohjapiirrosta, projektiokuvaa ja perspektiivikuvaa. Lisäksi mietin myös pintamateriaalit ja kalusteet paikalleen.


Hassuinta tässä oli, että omistaja tykkäsi design-valaisimista. Koska olen varsin pihi suunnitelmissanikin, jäi toteutusrahaa niin paljon, että tuhlasin lopun budjetin hienoon valaisimeen. Kruunaahan se kokonaisuuden, mutta todellisuudessa raha kannattanee käyttää mielummin puusepän palkkioon, joka tehdasvalmisteisten liukuovien sijaan tekee kunnon puiset, peiliraamilliset, liukuovet - paremmin talon henkeen sopiviksi - ja mikä ettei, jos rahaa on, voisihan sen törsätä design-valaisimeenkin. Joka tapauksessa budjetissa pysyttiin, ja mielestäni lopputulos on juuri sitä mitä asiakas toivoi ja minä kaavailin: uniikki tila yksilöllisin ratkaisuin!

Mitä ajatuksia suunnitelma teissä herättää?.
I planned some luxury in customer's utility room. What do you think about these plans?


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

2 kommenttia:

 1. Hei, onnea yrityksellesi ja hienoa kuulla, että olet saanut noin mielekkään toimeksinannon. Kaikella sillä kokemuksella, mitä olet hankkinut rakentamisesta ja sisustamisesta ihan omakohtaisesti tekemällä, on valtavasti arvoa siinä, kun yhdistetään vanhaa rakentamista ja moderneja asumisen tarpeita. Sopusointuinen suunnitelma minusta! Luin myös näin jälkikäteen edellisen postauksesi, johon en ehtinyt kommentoida, mutta kerroksellinen sisustaminen on minusta aivan mahtava periaate. Se on kestävää, koska kaikkein epäekologisinta on seurata trendeja, joiden mukaan sisustuksen pitäisi olla jokin yhtenäinen tyyli. Itsekin toteutan kerroksellisuutta molemmissa kodeissamme ja toooosi paljon on vanhaa kierrätettyä käytetty sisustuksissa. Kerroksellisuus antaa toki mahdollisuuden uudenkin hankkimiseen, joten siksi uskon, että se sopii moneen kotiin, olipa niin sanotusti tyyli mikä tahansa. Meillä kerroksellisuuteen kuuluu myös itse tekeminen. Esimerkiksi mieheni on tehnyt koko perheelle sängyt molempiin koteihin ja sillä tavalla olemme saaneet erikoismitoitetut ja juuri sellaiset patjat/kovuudet, mitä itse kukin haluaa omaan sänkyynsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Pilvi <3

   Trendien harjalla lentelevä sisustaminen ei tosiaan ole sitä ekologisinta, ja ehkä itsestäni se on jopa vähän tylsää sisustamista. Toki makuja on monia! Monesti on toki haastavampaa saada aikaan kerroksellinen kaunis sisustus kuin kopioida ideat suoraan sisustuskatalogista, joten toisaalta ymmärrettävää, että sitä trendikästäkin sisustamista tehdään paljon.

   Itse tekeminen tuo tosiaan paljon lisää sisustukseen; henkilökohtaisuutta ja omaa historiaa! Kannatan sitäkin :) Meilläkin tehdään paljon itse; toki tämä ei luonnistu kaikilta, mutta niiltä joilta luonnistaa, mikä sen parempaa?!

   Kiinnostaisi muuten tietää, mistä te olette hankkineet patjanne sänkyihin? Meillä asia on ollut suunnitelmissa jo vuoden päivät, ja edelleen säästän / epäröin asian suhteen :D

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!