perjantai 21. marraskuuta 2014

It's Snowing!

Mailegin joulukalenteri.


Aito perinteinen joulukuusi ja Valonan Koivukristallit.
Iittalan Teema-lautaset ja Tapio-lasit sekä pellavaa ja pitsiä.


Turussa alkoi sataa juuri lunta! Ja ymmärsin vasta eilen, että joulukuun alkuun on enää viikko! Eikä meillä ole yhtään joulukoristetta esillä - kyllä; ei yhtäkään. Ja minä kun luulin, että tänä vuonna varmasti menisi joulu aivan överiksi, kun olisi aikaa…. Ei siis taitanut olla aikaa. Lisäksi kaikki jouluun liittyvä on pakattu laatikoihin ja viety keväällä mummolaan, sillä olihan alkujaan tarkoitus, että remontti valmistuu syksyllä ja hyvinkin jouluna laatikot olisivat takaisin kotona.

Huomenna matkustamme kuitenkin mummolaan ja käymme laatikoiden kimppuun. Oli ihan käytävä vanhoja joulukuvia läpi, jotta muistaisin, mitä ainakin haluan löytää laatikoista. Tässä muutama otos viime joulukuulta:

Mailegin joulukalenteri ilahduttaa meitä varmasti myös tänä vuonna.

Lisäksi haluan perinteisen joulukuusen, jo pikkujouluksi pienoisen, jos vain onnistun löytämään kauniin yksilön. Viime jouluksi ostin joulukuuseen Valonan koivukristalleja; nämä pitää löytää varmasti.

Ja joulukattaus; rakensin sen viime jouluna käyttäen kirpputorilta aikoinani löytämää isoa pitsiliinaa. Lisäksi ompelin valkoiset, pellavaiset lautasliinat, jotka sidoin äidiltäni perimiin (=anastamiin) pidikkeisiin, jotka äitini on aikoinaan tehnyt ja jotka somistivat lapsuutemme joulupöytää. Lisäksi kuusenoksat, sammalta, käpyjä, ja sellaista maatuvaa somistetta näiden ympärille.

Mutta: nyt näyttää sille, että tänä vuonna ei katetakaan joulupöytää meidän pirttiin. Tuntuu toisaalta kurjalta - toisaalta; joulusta parin viikon päästä vietämme ristiäisiä, joten kenties ne riittävät peittoamaan koristeluviettini vähäksi aikaa…

Onko teillä jo jouluinen koti? Vai saako edes ollakaan, sillä vasta ensi viikonloppunahan me vietämme ensimmäistä adventtia...?

Jouluista mieltä on tuonut myös postipoika tällä viikolla … ja sitä joulumieltä lähden jakamaan eteenpäin myös teille pienten jouluisten yllätysten muodossa - kenties jo ensi viikonloppuna. Itseäni ihan jännittää, mitä kaikkea tuleman pitää - mutta toivottavasti ainakin tykkäätte! Luvassa on siis blogiyhteistyöpostauksia joulukuulle, joita teen täydellä sydämellä ja intohimolla; en ansaitalogiikalla. Jo nyt olen huomannut, kuinka pelkästään sähköpostien vaihto ja suunnittelu ovat nielleet aikaani - vaikkei yhtään juttua ole edes kirjoitettu eikä yhtään kuvaa kuvattu. Ja se minua tässä vähän jännittääkin; pimeät kuvausolosuhteet nimittäin...

Mutta jouluisia yllätyksiä siis tulossa; olkaahan kuulolla siis!

Iittalan Senta-viinilasit kynttiläjalkoina.

* * * * *

It's snowing here in Turku! And I just noticed, it's December soon. And we don't have any christmas decorations yet! Here are few pictures from last year. In the pictures I found things I want to have at least bring to our Christmas home this year:

Maileg's Christmas Calender.

Real traditional Christmas tree and Valona's decorations.

Linen, lice, Teema and Tapio dishes (Iittala) and decorations from forest, if we'll celebrate the christmas at home - now it appears we won't.

4 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallisia kuvia. :) Meillä koti alkaa olla jo puettuna jouluasuun. Eilen kyntteikköjä ikkunoille laittaessani mietin, saako ne jo laittaa. Tosin näin kirkkoon kuulumattomana en adventteja odottele. Joulultakin odotan enemmän tunnelmallista perhejuhlaa ja herkkuja notkuvaa pöytää kuin toisten mielestä sitä ainoaa oikeaa joulunsanomaa. Joten jokainen koristelkoon ja juhlikoon niin kuin parhaaksi näkee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä; ei tarvi potea huonoa omaa tuntoa - koristeli sitten jouluaattona tai marraskuun ekana päivänä ;)

   Poista
 2. Ihania tunnelmakuvia! Joulu on tosiaan jo ihan nurkalla. En ole kyllä itse vielä mitään jouluista laittanut esille. Kohtahan se on jo adventti, kyntteliköt pääsee ikkunoille vasta sitten, perinteitä noudattaen. Nisset vois jo kyllä hiipiä pikkuhiljaa sisälle tuolta aitan uumenista. Teillä on kaunis koti! Ihanaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piupau :) Meilläkin ollut enemmän perinteenä laittaa joulujuttuja esille ensimmäisen adventin tuntumassa, ettei ehdi kyllästyä joulujuttuihin - mutta joskus kyllä olen lähtenyt aiemminkin jo toimiin, kun ei vain ole malttanut mieltään :)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!