tiistai 25. marraskuuta 2014

The Pearls of The Attic Renovation, Part III

Vanhat, puiset peiliovet.

Ullakon remontin helmet, osa III, kuvaa aika pitkälle myös tämän hetkistä remontin tilannetta; ollaan päästy viimein vihdoin myös pintoja laittamaan!

Yllä olevassa kuvassa varsinaiset helmet; vanhat, puiset peiliovet. Muut kuin vanhat ovet eivät olisi tulleet kysymykseenkään. Ja näitä etsittiin lopulta monesta paikkaa, ja löydettiin lopulta osa Turusta Wanhan Wallankumouksesta, osa Hämeenlinnasta Metsäkylän navetasta ja yksi Uudestakaupungista Rekon osto- ja myyntiliikkeestä. Ja kaiken lisäksi yhtäkään ovea ei löydetty karmillisena, vaan puuseppä on tehnyt karmit erikseen.

Huoneiden ovien lisäksi vanhoja ovia ostettiin makuuhuoneisiin; sinne rakennetaan vanhaan tyyliin kiinteät komerot, tapetoiden seunustat ja ovina kauniit peiliovet. Laskettiin, että nämä saadaan paljon edullisemmin kuin ostamalla vanhat kaapit huoneisiin, joista myös haaveilin remonttia suunniteltaessa. Vielä ei ole päästy niin pitkälle, että rakennettaisiin kyseisiä kaappeja. Myös ovia ei ole mitenkään putsattu; sekin työ on edessä.

Lautalattia.


Toinen helmi pinnoissa on tietenkin lautalattia. Ostimme laudat uusina, mutta tahattomasti olemme kolhineet lattiaa remontin aikana niin, että uskon lattia näyttävän remontin päättyessä jo aika vanhalle. Lattioita ei ole vielä käsitelty; tarkoitus on maalata ne. Toinen mistä pidän kiinni; vanhan talon henkeen kuuluu lautalattia. Toki pesutilat ja kellari erikseen, mutta varsinaisissa asuintiloissa laminaatti tuntuu keinotekoiselle ja vieläpä todella kylmälle jalkojen alla.

Vanhat hirsiparrut.


Vanhat hirsiparrut ovat nyt lattianrajassa kaikki esillä, mistä iloitsen tietenkin; ovathan ne todella kauniita! Yläkaton hirsiparruja emme saaneet esille, mistä kerroinkin aiemmassa postauksessa. Näitä kuvassa näkyviä parruja ei ole maalattu, joten ovat jo itsessään kauniita. Kaikkien muiden huoneiden parruissa on paksut kerrokset maalia, joita juuri tällä hetkellä yritän poistaa Fluxaff Green -maalinpoistoaineella. Kerron kokemuksista myöhemmin, jos osoittautuvat hyviksi! Lisäksi parrut pitäisi hioa lapsiystävällisemmiksi.

Helmipaneeli.


Helmenä on tietenkin myös helmipaneli; talomme ikäkauteen sopiva panelimalli, jota on käytetty keskikerroksen katoissa ja nyt myös ullakolla. Helmipeneli saatiin osin ostettua hyvin halvalla ns. roskakuntoisena; olivat likaisia osin pölystä, mutta osin jostain rasvaisemmastakin aineesta. Puhdistus oli suhteellisen iso työ, mutta lopussa kiitos seisoi. Nämä roskakuntoisest panelit olivat myös hieman erilaisia profiililtaan kuin aiemmin käyttämämme; urat syvempiä. Mutta se ei haitannut; hyvä tämäkin on.

Tällä hetkellä siis paneloimme kattoa, poistamme maaleja hirsiparruista ja seuraavaksi alkaa seinien tasoitus ja hiominen - sitten pohjamaalaus - ja sitten olemmekin tapetointivaiheessa. Lisäksi maalattavaa riittää vielä katoissa (vasta pohjamaalattu), listoissa ja tietenkin lattioissa. Ja nuo vanhat ovet pitäisi jotenkin siistiä myös. Tehtävää siis riittää, emmekä varmasti saavuta toistakaan aikataulutavoitetta; kesällä nimittäin haaveilimme, että jouluksi saadaan valmiiksi.

Jos sitten ensi kesänä olisi valmista?

* * * * *

The story of the pearls of the attic renovation continues:

Old doors, which we have find from Wanhan Wallankumous (Turku), Metsäkylän navetta (Hämeenlinna) and Rekon osto- ja myyntiliike (Uusikaupunki).

New floorboards, which we will paint later.

The old timbers will all be visible and repaired.

The Ceiling will be covered with pearl panel, which have been used during the time our house was built.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!