maanantai 3. marraskuuta 2014

Moveable Crandle? and the Give Away Winner!
Täällä on taas opittu vauva-arjesta uusia mutkia; puinen vanha kehto ei ole kovin kätevä siirrettäväksi huoneesta toiseen. Ja liikuteltavaa nukkumapaikkaa tarvittaisiin, sillä lattiat tuntuvat turhan turvattomille isosiskon juostessa leikkineen milloin missäkin huoneessa - ja tuntuu kurjalle jättää vauva yksin makailemaan, kun kaikki muut ovat toisessa huoneessa. Lisäksi en ole vieläkään uskaltanut siirtyä kantoliinaa käyttämään, vaikka olen jo viikon opiskellut asiaa ja pari päivää testannut.

Ja periksihän me ei anneta, vaan tätä puista kehtoa on nyt kannettu huoneesta toiseen; kolhuja ovat saaneet ovet, kaapit ja seinät. Mutta onneksi: asumme vanhassa talossa, johon kolhut "kuuluvatkin"...Kahdessa ensimmäisessä kuvassa kehto on ruokailuhuoneessamme. Ensimmäisestä kuvasta on hyvin rajattu ulos kotimme silloinen sotku ja leikit - mutta totuuden nimissä halusin näyttää saman paikan toisesta kulmasta; näette, että leikit ovat kesken ja siinä vauvan kehdon vieressä on parhaimmat paikat aina leikkiäkin.
Tällä hetkellä pienoinen lepää puolestaan keittiössä; sinne kehto on lisäksi aivan liian iso. Useampi kuin yksi on lyönyt jalkansa keinujalkoihin - ja tätä sitten aina siirrellään, kun pitää päästä takana oleville laatikoille tai hellan äärelle. Kätevää.

Sen verran viisaita olemme kuitenkin olleet, että kellarissa on pärekehto; eli sinne tätä kehtoa ei tarvitse lähteä kantamaan. Ja ullakolle olen juuri kokoamassa makuupaikkaa Kelan pakkaukseen; voi sitten vauva olla siellä mukana remppahommissakin - silloin kun on pölytöntä, hajutonta ja melutonta sellaista luvassa.

Ja tosiaan: kantaisin niin mielelläni vauvaa enemmän mukanani, mutta sopivien ja ymmärrettävien kudottujen kantoliinaohjeiden löytäminen oli haaste jo sinänsä - saaminen vauva oikeaan asentoon liinan sisällä seuraava haaste, josta en oikein tunnu pääsevän eteenpäin. Viikon opiskeltuani ristisidonta on paras sidonta vastasyntyneelle; kehtoasennossa lukemani mukaan selän asento ei ole aina niin optimaalinen kuin pitäisi olla. Hyvät kuvalliset ohjeet löysin täältä. Sammakkoasento tuntuu erittäin helpolle toteuttaa, mutta jalat sykkyrällä -asento, jota suositellaan vastasyntyneelle, onkin oikea haaste. Tällä jalat menevät liinan sisällä ihan minne tahansa. Juuri tunti sitten annoin jälleen periksi: Jos minä sitten, kun saadaan ne sun jalat sammakkoasentoon… Jos jollain vinkkejä asian suhteen, otan niitä mielelläni vastaan!

Ja lopuksi, kuten otsikko kertookin: arvoin Putiikki TaruLiinan lahjakortin voittajan. Yhteensä arpoja kertyi 83 - ja tässä yhteydessä kiitän erityisesti arvontaa jakaneita osallistujia; lämmin kiitos, sillä huomasin liikennettä myös heidän blogeistaan arvontaan. Mutta siis se voittaja… Ranrom.org toimi tällä kertaa voittajan arpomisessa niin, että numero 71 toi voiton. Ja voitto meni seuraavalle kommentille:


Onnea voittajalle, ja lämmin kiitos Wanhan Rauman Putiikki TaruLiinalle yhteistyöstä!

P.S. Jouduin laittamaan kirjaintunnukset käyttöön kommentoinnin yhteyteen, sillä roskapostia tuli niin paljon - ja niiden oikeiden postien löytäminen sieltä olikin työn takana. Toivottavasti jaksatte tiirailla kirjainyhdistelmiä ja kommentoida tuosta ärsyttävästä uudesta toiminnosta huolimatta!

* * * * *

Moveable cradle - yes it is, but quite heavy! We have noticed, that cradle with tyros would be much easier than this - but here we are without those things. Now I am planning to use baby sling at home, which would easy weekday life. Hopefully I learn to use it soon!

6 kommenttia:

 1. Kyllä kantoliina on ykkösvaruste, varsinkin kahden pienen lapsen äidille! Mä olen ehkä asian suhteen liian "boheemi", mutta mun mielestä liinailusta on tehty ihan hirvittävän hankalaa/tarkkaa. Meidän vauvat ollu ristisidonnassa jalat myttyrällä ekat pari kuukautta, enkä oo asetellu hirmusen tarkasti. (Kunhan ei ihan luonnottomissa asennoissa ole) Kumpikin ollu liinassa tosi tyytyväisiä ja nukahtaneet lähes heti. ..tuskinpa rauhottuisivat, jos asento tuntuu pahalta..;) onhan ne mahassaki erilaisissa asennoissa ja silti kasvavat "hyvä runkoisiksi" lapsiksi.
  Kääryle kyytiin ja menoksi, niin totutte siihen kunnolla kumpikin!:)

  VastaaPoista
 2. Voi kumpa voisin tulla paikanpäälle näyttämään :) olen molempien lasten kanssa liinaillut tosi paljon, ja samalla tekniikalla Marttilan tilan Jonnan kanssa, eli kun vastasyntynyt on juuri ollut ihan rutussa siellä vatsassakin niin aika rennosti olen vauvan asetellut liinaankin. Kaksi minusta tärkeintä juttua ovat, että vauva on tarpeeksi ylhäällä, eli kantajan rinnan korkeudella eikä roiku alhaalla mahan päällä ja, että vauvan selkä on pyöreänä, mikä on luonnollinen asento vauvalle toisin kuin notkoselkä. Kannattaa myös laittaa liina aika kireälle, jotta se tukee hyvin kantajaa ja vauvaa. Tsemppiä, kyllä sen nopeasti oppii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että olen nyt vain liian arka; jospa me tänään saadaan harjoiteltua vauva liinaan, kun ollaan rauhassa kaksin kotona ;)

   Poista
 3. Youtube pelastaa, kirjoita newborn cross carry tms, ja klikkaile videoita. Edes kielellä ei ole väliä, näet miten vauvaa asetellaan :) jos haluat liveapua, googlaa mammakeidas ja poiketkaa siellä.
  Tässä kantoliinatukihenkilön pikaneuvot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sopipa osuvasti, että sain ihan kantoliinatukihenkilöltä neuvoja. Kiireistä tämä kotiäidin elämä, mutta yritän ehtiä illalla tai viimeistään huomenna taas asian äärelle ;)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!