sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Arvoni // My Values


 
 Rakkaus, perhe ja ystävät: 
yhdessä vietetyt hetket, läsnäolo, kuuntelu, keskustelu, ymmärrys, henkinen hyvinvointi, hyväksytty, yhteenkuuluvuus, turvallisuus

Hyvinvointi ja terveys: 
uni, ravitseva ja terveellinen ruoka, hyötyliikunta, kuntosali, lenkit maastossa, retket metsässä, mielihyvää tuottava arkiympäristö

Ympäristö ja luonto: 
ekologiset valinnat, työ, vapaa-aika, globaalius, torpan lähiluonto

Onnellisuus arjessa: 
ajankäyttö, työ, lapset, puoliso, harrastukset

Oikeudenmukaisuus ja eettisyys: 
onni kuuluu kaikille.

 
Mukavaa isänpäivää teille lukijoilleni!

Löysin sairastellessa ihanan blogin, joka haastaa minua ja lukijoitaan johtamaan itseään arjessa paremmin - tavoitteena elämä, jonka kanssa on paremmin sujut (noin yksinkertaistaen). Blogi haastoi miettimään, elänkö omien elämän arvojen mukaista elämää. Varsinkin näin ruuhkavuosia elellessä tällaiset asiat jäävät usein ihan päivittäisten asioiden jalkoihin - vaikka välillä olisi hyvä pysähtyä ja miettiä, mitä on tekemässä ja minne menossa.

Kirjasin arvot ylös, ja totesin, etten täysin elä niiden mukaisesti - vaikka harva varmasti täysin aina elääkään, sillä arvothan voivat osin olla myös toisilleen vastakkaisia.

Tämän jälkeen lähdin haastamaan itseäni lisää; miettimään oman elämäni visiota. Tähän eivät tosin sairaspäivät riittäneet, joten jatkan tämän - kenties myös työläämmän - tehtävän kanssa joku toinen kerta.

Oletko sinä miettinyt, miten omat arvosi vaikuttavat tapaasi elää? Entä miten johdat itse elämääsi? Tiedätkö sinä, minne sinä tähtäät pidemmällä aikavälillä? Missä on sinun majakkasi?

Inspiroivia kysymyksiä - vaikkakin lopulta ainakin omalta osaltani myös erittäin haastavaa!
My values:

Love, Family and Friends, 
Wellness and Health, 
Environment and Nature, 
Happiness in everyday life, 
Justice and Ethicality

What are your values and how they influence on your everyday life?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!


2 kommenttia:

  1. Erittäin hyviä pohdinnan aiheita! On niin tärkeää aina silloin tällöin pysähtyä miettimään arvoja ja suuntaa tulevaan. Itse koen olevani juuri nyt jonkinlaisessa tienhaarassa omassa elämässäni: olen raivannut aikaa enemmän itselleni töiden määrää vähentäessäni ja toisaalta aikaa vapautuu aikuistuvien lasten äitinä. Suhtaudun tilanteeseen innolla, mutta samalla ennen kuin ryntään suin päin täyttämään kaiken aikani jollain - millä tahansa - olen juuri käymässä tuota arvo- ja visiopohdintaa. Monilta osin perustat eivät muutu, mutta haluan entistä paremmin käyttää aikani ja energiani tärkeiden asioiden tekemiseen. Nyt siihen on oiva mahdollisuus. Kiitos postauksesta, jään odottamaan lisää visioistasi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin tosiaan aika mielenkiintoinen ajanjakso elämässäsi; mielenkiintoista! Siinä määrin tosiaan erilainen, että itse elän ehkä pahimpia ruuhkavuosia, joten ajan käyttöä pitää tosiaan suunnitella. Saa nähdä, uskallanko avata visioitani täällä kovin avoimesti - ehkä, tai sitten se tulee enemmän rivien välistä ;)

      Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!