torstai 8. marraskuuta 2018

Seinänvieruspenkki // Old Style Fixed Bench
Prosessit torpalla tuntuvat välillä kovin pitkille, minkä takia huomaan unohtavani päivittää blogia, kun jokin valmistuu. Asia tuli taas mieleen, kun katsoin tätä seinänvieruspenkkiä. Viimeinen lista kiinnitettiin paikalleen kaksi viikkoa sitten. Suunnitelmaa seinänvieruspenkistä teimme jo syksyllä 2016. Kaksi vuotta paperilta valmiiseen toteutukseen siis!
Seinänvieruspenkki on rakennettu kahdelle seinäsivulle ja toimii monessa eri tarkoituksessa. Tärkein tehtävä penkillä on istumatila pitkän ruokailupöydän äärellä. Mutta mahtuu tähän penkkiin paljon muutakin.

Ensinnäkin; kissan vessa! Kyllä, pieni luukku sivusta ja siitä Sanelma pääsee tarvittaessa asioille. Kovin harvoin hän tätä vessaa käyttää; pääsääntöisesti talven pahimpina keleinä sekä jäädessään torpan sisälle yksin pidemmäksi aikaa.


Ruokailun ja vessan lisäksi penkki toimii myös oleskelupaikkana; muuta sohvaa kun meillä ei ole. Penkin äärellä myös askarrellaan, pelaillaan, piirrellään ja välillä tehdään töitäkin - tai kirjoitetaan blogia, kuten minä juuri tällä hetkellä teen. Taljat penkin päällä lämmittävät ja pehmentävät. Hankintalistalla on lisää taljoja. Lisäksi kaapissa odottaa kirpputorilta löytynyt kangas, josta ompelen useampia tyynyjä penkin päälle.

Penkin sisälle mahtuu myös paljon tavaraa! Säilytystila olikin erittäin tärkeä tavoite tätä penkkiä suunniteltaessa, sillä pienessä talossa säilytystilat ovat aika vähissä. Tärkein tehtävä on kenties tämä kuvassa näkyvä; klapit ja sytykkeet kannetaan tänne lämpiämään. Luukku auki ja puuta uuniin. Epäkäytännöllinen tämä on silloin, kun luukku jää auki - mutta tavoite toki on, että suljetaan aina, kun puut on kasattu uuniin. Tässä lavastamattomassa tilanteessa luukku oli jäänyt auki, ja alla olevasta kuvasta näkee, että pöydän äärelle päästäkseen kätevämpää olisi, jos luukku olisi kiinni.

Puut vievät noin kolmanneksen säilytystiloista; loput säilytystiloista on valjastattu tällä hetkellä säilöntäpullojen, -purnukoiden ja -rasioiden säilyttämiseen. Kyseiset purnukat saisi säilöttyä tilaan järkevämminkin, joten kun aika sallii, teen uudelleenjärjestelyn ja pistän yhteen osioon talvikauden varusteet; monot, luistimet ja paksummat takit ja haalarit.

Aivan valmis ei ole tämäkään penkki. Tehtävälistalla on vielä penkin "ilmastointi", eli tavoitteena on, että lämmin ilma kulkee myös toisesta päästä penkin sisälle - sekä ns. osastojen välillä. Tämä siksi, etteivät ulkoseinät vaurioituisi kylmän pakkautuessa penkkiin. Kiinteissä rakenteissa ulkoseinää vasten on omat riskinsä, jotka on hyvä tiedostaa ja huomioida viimeistelyssä.

P.S. Tuvan pöytä on myös viimeistelemättä. Tavoitteena on, että vanhat jalat istuisivat valmiina hieman paremmin uuteen (vanhoista lattialaudoista rakennettuun) kanteen - mutta kaikki ajallaan.
The old style fixed bench is finally almost ready. 
It is very practical; it is at the same time seat, cat's toilet, place to stay and stowage!
What do you think about this?_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mrs Sinn also in InstagramFacebookPinterestTwitter and YouTube!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!