keskiviikko 3. joulukuuta 2014

DIY Christmas CalenderParempi myöhään kuin ei milloinkaan? Ainakin tapauksessa, jossa lapsi on 2-vuotias, eikä ymmärrä, että joulukalenterin ensimmäinen luukku avautuu ensimmäisenä adventtina tai viimeistään ensimmäisenä päivänä joulukuuta.

Kummitytölle joulukalenteria pähkäillessäni lueskelin blogeista, miten he olivat kalentereita toteuttaneet. Itse en halunnut täyttää kalenteria karkeilla - varsinkin, kun tiesin, että kummitytöllä olisi jo karkkien täyttämä kalenteri kotonaan.Parhaimmaksi ideaksi nousi blogeja lukiessani lappuset kalenterissa, jossa kerrotaan, mitä tänään tehdään. Esim. jokin leikki, peli, piparien leipominen, joulukoristelut, joulutori, tms. Mutta kun kyse ei ollut omasta lapsesta, ei tätä pystynyt toteuttamaan.

Näistä versosi kuitenkin idea; joulukalenteri, jossa olisi valokuvia kummilapseni perheestä. Olemme paljon tekemisissä toistemme kanssa, ja tykkään ottaa kuvia muistoksi. Lisäksi tiedän, että kummityttöni vanhemmat eivät juuri kameran kanssa heilu - tai varsinkaan laita kuvia perinteiseen valokuva-albumiin.

Kummityttöni perheen kalenteriin tulikin sitten liuta valokuvia menneiltä vuosilta. Lisäksi ostin heille joulukalenterin kylkeen albumin, johon lapset voisivat kuvat laittaa samoin tein, kun ottavat sen kuoresta. Eivät jää näin kuvat lojumaan laatikoihin.

Ainakin oma tyttäreni tykkää valtavasti katsella vanhoja valokuvia, joten toivon mukaan kalenteri ilahduttaa myös kummityttöäni - sekä koko perhettä. Myös myöhemmin kuin tämän kuukauden ajan!
Omalle lapselleni sain vasta tänään koottua joulukalenterin pienten vastoinkäymisten siivittämänä. Tähän kalenteriin ajattelin laittaa aina edellisenä iltana viestin, mitä teemme kyseisenä päivänä. Näin voimme myös elää tilanteen mukaan. Ja jos on kiireinen päivä muutoin tiedossa, laitan viestin, jossa on vinkki, mistä tyttö voi etsiä aarteen. Ja aarre on näillä näkymin aina jokin valokuva - teetin nimittäin myös meille samalla kuvia ja samoin ostin valokuva-albuminkin.

Ulkonäöllisesti meidän kalenteri on suurin piirtein samanlainen kuin kummitytölleni tekemäni. Helppo toteuttaa: Puiset pyykkipojat koristelin Teippitarhasta ostamallani kuvioteipillä. Kirjekuoriin liimasin Tigerista löytämäni numerotarrat ja kirjekuoret kiinnitin köyteen pyykkipojilla. Ripustin kalenterin roikkumaan portaikkoon. Nyt tyhjä portaikon seinä sai kivaa eloa näin joulun alla!

Lähden ihan juuri hakemaan tyttöä päiväkodista; saa nähdä mitä hän tykkää aarteen etsinnästä, jota on luvassa ensimmäisessä luukussa!* * * * *

I made Christmas Calendar to my daughter, which contains things, we will do each day before Christmas. For example baking ginger biscuits, playing some game, going to Christmas market, and so on. If the day will be busy, there will be nice photos, which our daughter likes to watch. The Calendar was easy to do and now it gives little color to our stairway too!

6 kommenttia:

  1. Ihan mahtava idea tuo valokuvakalenteri! Tämän voisi itsekin laittaa joskus toteutukseen. :) Mulla ei ole vielä joulukalenteria (siis ihan omaa ;D ). Täytyis varmaan kipaista kauppaan hakemaan joku ihana suklainen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osta ihmeessä; myöhemmin kun on lapsia, ei ole enää takuuta, saatko nauttia siitä yksin ja ihan ite ;D

      Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!