tiistai 16. joulukuuta 2014

Wish Something! + Ideakoru Giveaway

Ideakorun Toivomusluu. Päällä Tiina Talvikin mekko.

Jutussa mukana jouluinen yllätys, joka on toteutettu yhteistyössä Ideakorun kanssa. Kaikki vuoden 2014 jouluyllätykset löytyvät Christmas surprises 2014 -tunnisteen avulla!

Aiemmissa jutuissani on tullut monesti esille, kuinka todella tarkkaan mietin ostokseni - ja tarkkuuteni on vain pahentunut (tai parantunut - miten sen ottaa) sen myötä, kun aloin miettiä enemmän myös tuotteiden alkuperää. Ja edelleen vain paheni, kun tavarapaljous alkoi ahdistaa ja aika kierrättää tavaroita kirpparilla väheni lasten myötä.

AstuButiikkiin.fi-sivustoa pyörittäessäni "altistuin" luonnollisesti asiakkaitteni tuotteisiin. En kuitenkaan tehnyt juuri ostoksia itselleni, vaikka mieli olisi tehnyt. Osin syystä, että rahaa ei juuri ollut - ja osin siksi, että olen niin mahdoton jahkaaja. 

Monesti tuote ehtii mennä pois muodista - tai poistua valikoimasta - tai loppua kaupasta ennen kuin olen valmis tekemään ostoksen. Asiakkaitteni tuotteet olivat kuitenkin tässä mielessä kiitolliset; monella heillä mallisto säilyy monesti vuodesta toiseen, eivätkä ne mene pois muodista. Ja tätä jos mitä arvostan; tuotteet, jotka kestävät aikaa.

Katselin tätä Ideakorun Toivomusluu-korua pitkään yritykseni verkkosivuilla, kunnes yritykseni järjesti POP UP -myyntitapahtuman Turussa. Äitini tuli asiakkaana paikalle ja jäi juttelemaan Ideakorun Maaritin kanssa. Tulin myös Maaritin pöydän luo kuuntelemaan, mistä he puhuivat. Ja pysähdyin siihen. Se, miten jostain ihmisestä voi loistaa hyväntahtoisuus ja iloinen mieli. Se on jotain. Ja sitä löytyy Maaritista! 

Hän kertoi Suomen Lumi -korusta parhaillaan ja kun aloin pyörittelemään käsissäni Toivumusluu -korua, alkoi Maarit kertoa siitä. Muuta ei enää tarvittu; päätin ostaa korun, sillä tiesin, että korun nähdessäni minulla tulee mieleen se hyväntahtoisuus, joka korun luojasta, Ideakorun Maaritista huokuu, sekä tarina, jonka hän kertoi:

"Muistan lapsuudestani, että kotona valmistettiin aina kokonaisesta kanasta ruokaa. Kanalla on hevosenkengän muotoinen luu lähellä kaulaa. Tuon luun vetäminen ja toivominen kuului meidän perheessä kanaruuan syömisen ohella hauskaan ohjelmaan. Kun kanasta löytyi hevosenkengän muotoinen luu, kaksi ruokailijaa otti siitä kiinni ja veti niin, että luu katkesi. Se, jolle jäi suurempi osa luuta, sai toivoa. Perinne on lähtöisin Amerikasta kiitospäivän aterioinnista, jolloin pöytään katetaan juhlavasti kalkkunaa ja maissia.

Nykyisin broilerifileiden aikana nuo pienet luut varmaan jäävät teurastamoon. Eivätkä ne muutenkaan enää eksyisi omaan kotiini, koska en syö lihaa. Niinpä hopeinen toivomusluu voi keikkua kaulalla tuomassa onnea, eikä yhdeltäkään kanalta ole katkottu kaulaa."

Nyt jouluna annan yhdelle läheisistäni lahjaksi toivomusluun (saatu blogiyhteistyöstä), sillä korun tarina tuo mieleen hänet. Vaikka emme ole enää fyysisesti jakamassa tilanteita ja ajatuksia niin paljon kuin ennen, on hän kuitenkin läsnä elämässäni; lähellä sydäntäni ja ajatuksiani. Toivon hänen käyttävän korua ainakin tilanteissa, jotka hän tietää olevan haastavia tai jotka ovat hänelle tärkeitä, enkä ole paikalla. Niin minäkin käytän - ja olen käyttänyt; tässä syksylläkin eräässä hyvin merkittävässä tapahtumassa.

Ideakorun valikoimassa on monipuolisesti koruja, joista moni ammentaa voimansa Suomen luonnosta. Monessa korussa on mahdollista kaiverruttaa teksti koruun - myös näkyvälle puolelle, mikä lisää korujen henkilökohtaisuutta ja tunnearvoa. Siten loistava lahjaidea! Jos teet Ideakorun verkkosivuilta tilauksen viimeistään huomenna, eli 17.12.2014 mennessä, ehtii koru vielä jouluksi perille - mutta tämä ei koske kaiverruksia vaativia koruja, joiden tilausaika on hieman pidempi. Ideakoru paketoi myös lahjan valmiiksi näin halutessasi ja lähettää suoraan lahjan saajan luo.Haluaisitko sinä tällaisen symbolin kaulallesi? Vai haluaisitko antaa sellaisen ystävällesi lahjaksi? Minulla on nyt ilo kertoa, että kruunaan tämän jutun seuraavalla:

A r v o n t a

Sain Ideakorulta yhden Toivomusluu-korun arvottavaksi. Jos haluat osallistua arvontaan, käy Ideakorun sivuilla ja kerro sieltä suosikkituotteesi kommentoimalla alla olevaan kommenttikenttään. En huomioi vastauksia, joista tuotteen nimi puuttuu. Jätä myös sähköpostiosoitteesi, jos kommentoit anonyymina.

Jos jaat arvonnan eli tämän blogijutun omassa blogissasi, facebook-sivuillasi tai instagram-tililläsi (repost-ohjelmalla jaat minun instapostauksen) samana päivänä, kun jätät vastauksen alle, saat myös toisen arvan. Jos tilisi on "salainen" tulee sinun todistaa kuvankaappauksen keinoin, että olet jakanut jutun juuri kyseisenä päivänä, jos ja kun voitto osuu kohdallesi.

Muista kertoa, kuinka monella arvalla olet mukana!

Arvonta-aika alkaa nyt ja päättyy 29.12.2014. Arvonnasta kuulutetaan täällä blogissa tämän jälkeen ja voittajaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä. Jos voittajalta ei saada vastausta viikon kuluessa, arvonta suoritetaan uusiksi. Arvontapalkintoa ei toimiteta ulkomaille.

Onnea kaikille tasapuolisesti arvontaan!

* * * * *

In the picture you see Ideakoru's Wish bone jewel and dress made by Tiina Talvikki. Ideakoru's jewel are designed and handmade in Finland. Wish bone has its roots in USA Thanksgiving day. I bought the wish bone to very important person in my life to christmas present - to give luck in difficult situations, when I can't be physically there. Ideakoru has very fine present ideas - you can also order inscription to jewels.

G i v e A w a y

Ideakoru wanted to give one wish bone jewelry to giveaway! Just visit Ideakoru's web site and write on comment box the jewelry you like most. If you share the giveaway with link and picture in Facebook, in Instagram or in your blog, you have two lots. Remember to mention about the number of lots and also your email, if you comment as anonymous. The giveaway starts now and ends 29.12.2014. The jewelry will be delivered only in Finland.

23 kommenttia:

 1. Suosikiksi ihanuuksista valikoitui lopulta Amor morte potentior-kaulakoru. Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 2. Suosikkini on paksu hopeinen rannerengas vapaavalintaisella tekstillä. Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 3. Yhdellä arvalla mukana. Suosikkini on http://www.ideakoru.fi/wp-content/gallery/kaulakorut-ja-riipukset/korut-memento-suomen_lumi_41.jpg
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 4. "Hopeinen rannerengas, joka on malleista kaikkein kapein eli n. 5 mm." Omalla tekstillä, "ÄITI". Tuo on pitänyt tilata jo puolitoista vuotta, mutta aina se 60e on mennyt johonkin muuhun. :)

  VastaaPoista
 5. Suosikkini on "hopeiset korvakorut, joissa helmi 8x9mm", näillä ei taida erikseen olla muuta nimeä.

  Yhdellä arvalla mukana :)

  hete‍lma{a}y‍ahoo.co.uk

  VastaaPoista
 6. Vähän nyt aiheesta ohi, mutta toi mekko!! Ja täh, Salosta?? Miten mä en oo ikinä löytäny kyseiseen kauppaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) Käy ihmeessä siellä; siellä on Tiina Talvikin lisäksi ainakin Oliinan tuotteita, ja ovat ihania - mulla on kummaltakin mekot ;) Taitaa siellä olla muitakin paikallisia tuotteita. Ja kerro terveisiä, jos käyt :)

   Poista
 7. Suomen lumi - riipus on suosikkini, todella kaunis :) Yhdellä arvalla mukana. tanjamorte(a)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Pieni toivomusluu on suosikkini. Ihania koruja muutkin. Juuri mietinkin tätä kauppaa pari päivää sitten ja ajatukseni oli juuri toivomusluu-korun nimellä googlata sitä kun nimi oli unohtunut.

  Yhdellä arvalla mukaan!

  tt32232@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Memento vivere- kolmiokorvakorut ovat suosikkini. Yhdellä arvalla mukana.
  cherrycloud@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Pieni hopeinen tähtiriipus <3. Yhdellä arvalla mukana. marja.k@phnet.fi

  VastaaPoista
 11. Pieni toivomusluu ♥ yhdellä arvalla mukana
  lennu.mattila@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Pieni toivomusluu on munki suosikki

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Ristiriipus pieni taitaa viedä voiton.
  Kaksi arpaa :)

  VastaaPoista
 14. Palkkisormukset on upeita, varsinkin se Tuplapalkkisormus.

  VastaaPoista
 15. Tähtiriipus on suosikkini. 1 arpa.
  minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Yksi arpa minulle, kiitos!
  Ad astra -hopeariipus on kaunis.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 17. Suosikkini on: Suomen mustikka -riipus.
  mariah-79@suomi24.fi

  VastaaPoista
 18. Hopeinen kapea rannerengas on mun suosikki. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Omaksi suosikiksi nousi Hopeinen kierresormus, jota on helppo säätää. Mukana ollaan yhdellä arvalla :)

  VastaaPoista
 20. Mukaan yhdellä arvalla. :) Suosikikseni valitsin lopulta Suomen mustikka -riipuksen. Aivan ihana! hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Paksu hopeinen rannekoru tekstillä on parhain! Kaksi arpaa, mmm.meeri@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Suomen mustikka -riipus on minustakin aika kiva :)
  Yksi arpa, kiitos.

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!