tiistai 2. joulukuuta 2014

Time Flies! + Kuviokioski Discount Code

Eteisen siivous ja seinäkalenteri vuodelle 2015.


Jutussa mukana jouluinen yllätys, joka on toteutettu yhteistyössä Kuviokioskin kanssa. Kaikki vuoden 2014 jouluyllätykset löytyvät Christmas surprises 2014 -tunnisteen avulla!

Viime viikolla siivosin eteisen ja laitoin paikat nätiksi - ja nyt meillä roikkuu eteisessä jo vuoden 2015 kalenteri. Ripustaessani kalenteria seinälle, mietin, miten aika voikaakaan rientää näin nopeasti. Mietin myös, kuinka vanha alan itse olla - ja kuinka vanhan näköinen olisin kohta, jos olen näin usein väsynyt - ja liian usein stressaantunut.

Mietin syksyllä edesmennyttä koiraamme, joka muistutti kenties liikaakin emäntäänsä. Hänen piti olla aina siellä missä tapahtuu, olla valveilla ja hoitaa tehtävänsä, eli vahtia laumaansa kaikella mahdollisella energiallaan. Eikä hän millään halunnut näyttää, että ei jaksa enää. Painoi niin kauan kunnes oli niin väsynyt, että hyvä, kun silmät pysyivät auki. Ja niin hän teki aivan kuolemaansa saakka.

Uskon, että koirani jatkuva stressaaminen vaikutti myös siihen, että hänen elämänsä loppui suht lyhyeen.

Ja miksi kerron nyt tätä. No siksi, että tällaiset tapahtumat pistävät miettimään. Miten oma käytökseni, väsymys ja stressi vaikuttavat elämääni, terveyteeni ja jaksamiseeni. Nyt jo vitsailen, että minä en eläkkeestä juuri tule nauttimaan, kun puolestaan mieheni tulee elämään ainakin 100-vuotiaaksi. Välillä kadehdin häntä; hänen taitonsa olla stressaamatta ja elää päivä kerrallaan on taito sekin - ja uskon, että se myös palkitsee hänet. Hän ei sairastele juuri ikinä ja hän on fyysisesti hyvässä kunnossa, mikä näkyy varmasti myös tulevissa ikävuosissa.

Se että tiedostaa heikkoutensa on tietenkin askel eteenpäin. Olen jo yrittänyt ottaa seuraavaa askelta - ja osin onnistunutkin. En esimerkiksi enää tavoittele täydellisyyttä joka asiassa, ja pyrin vähentämään tilanteita, joissa tiedän, että stressi vie voiton. Tästä hyvänä esimerkkinä naimisiin menomme, josta kerroin syksyllä myös blogijutussa. Mutta joskus ammun ylitse, ja pahiten tämä näkyy juuri, kun jotain spesiaalia on tapahtumassa. Nyt kun joulu tulee, toivon että pystyn ottamaan valmistelut tällä kertaa lunkimmin. Nauttia enemmän vain tässä ja nyt.

Kiireapulaiseni: Belovedin 'Sitten kun ehdit' ja 'Muistanny' -magneetit.


Vuoden 2015 alussa meillä on puolestaan poikamme ristiäiset. Toivon näidenkin juhlien valmisteluun itselleni malttia - ja koko vuodelle 2015. Olisiko tämä siis hyvä uudenvuoden lupaus vuodelle 2015? Ovatko tällaiset ajatukset normaaleja yli 30-vuotiaalle pienten lasten äideille? Mietittekö te, miten tämä päivä vaikuttaa tulevaisuuteenne? Itselleni tällaiset ajatukset ovat alkaneet vasta viime aikoina pulpahtamaan mieleen.

Kuvissa näkyvä kalenteri vuodelle 2015 on Kuviokioskin suunnittelema Helsinki-kalenteri.

Siis hetkinen: Helsinki-kalenteri turkulaisen kodissa?! Nyt voitte turkulaiset voihkaista, mutta kyllä: minä turkulainen olen kasvanut henkisesti niin, että oikeasti tykkään Helsingistä. Vielä nuorena en voinut ajatellakaan Helsinkiä edes opiskelukaupunkina. Muutin mielummin yli 600 kilometrin päähän Ouluun kuin vajaan 200 kilometrin päähän Helsinkiin.

Kuviokioskin kalenteri; vähentäisikö kalenterimerkinnät stressiä - enemmän järjestelmällisyyttä?


Tykästyin Helsinkiin, kun pitkäaikainen ystäväni, entinen kämppikseni, muutti sinne ja työni kuljetti minua joskus jopa joka viikko Turusta Helsinkiin. Punkkasin ystäväni pienessä yksiössä Kalliossa, kierrettiin ystäväni opastuksella ihania kirppiksiä, puoteja ja kesän tullen tutustuttiin enemmän myös Helsingin nähtävyyksiin ja uimarantoihin. Puhun koko ajan imperfektissä, sillä nyt olemme kummatkin perheen äitejä, eikä ystäväni asu enää pienessä Kallion yksiössään. Ja ajatus noin rennoista hetkistä ystävän kanssa vieraassa kaupungissa tuntuvat vain nyt kovin kaukaisille.

Tämä kalenteri tuo mieleen nuo jo kultaakin kultaisemmalle tuntuvat ajat. Ja nyt kalenteri tuo tullessaan joka kuukausi uuden kuvakulman Helsingistä sekä tarinan tuon paikan takaa. Olettaisin, että varsinkin Helsingissä asuvat tai siellä joskus asuneet varmasti tykkäävät tästä.

Mutta myös muut; mm. tällaiset väsynyttä vauva-arkea viettävät perheen äidit, jotka saavat kiksejä arkeen muistelemalla nuoruuden villejä vuosia…

A l e k o o d i

Tässä siis kiva lahjavinkki näin joulun alla helsinkiläisille tai Helsinkiä kaihoisasti muistelevalle ystävälle taikka sukulaiselle! Ja ilokseni voin tarjota teille tässä samalla alennuskoodin, jolla saat kalenterin normaalia halvemmalla: koodilla "mrssinn" saat Kuviokioskin verkkokaupassa kalenterin hintaan 24 euroa (normaalisti hinta 29 euroa) 2.12.2014 - 8.12.2014 välisen ajan.

Helsinki-kalenteri on suunniteltu ja painettu Suomessa ympäristöystävälliselle paperille. Kalenterin suunnitellut Kuviokioski on lahjoittanut kalenterin minulle bloginäkyvyyttä vastaan.

Kuviokioskin kalenteri; kurkkaus joulukuun 2015 sivulle!


* * * * *

Calendar of year 2015 already hangs in our hallway. When I was hanging it last week, I started to wonder, how fast time flies - and how I should rest more and stress less. Because the way I am living now, gets me older too fast! 

Maybe "stress less - rest more" will be my new year promise! 

D i s c o u n t  C o d e

The Helsinki Calendar in the pictures is designed by Kuviokioski. Calendar shows different places from the capital of Helsinki and tells also stories behind these places. Nice Christmas present idea to friend, who lives in Helsinki - or have lived there. You have now chance to get the calendar a little bit cheaper; with the discount code "mrssinn" the calendar costs 24 euros (normally 29 euros) in Kuviokioski's net shop. The code is value between 2.12.2014 - 8.12.2014.

5 kommenttia:

 1. Entä jos koira onkin laumaeläin, joka stressais enemmän mikäli oliskin yksinäinen ilman laumaa? Mie ainakin stressailin enemmän yksinäni siel Kallion yksiössä kuin nyt perheenäitinä. Yksinään oli aikaa visioida millaista perheily olisi, mutta eipä ne kiiltokuvat todellakaan toteutuneet :) Siispä olen luovuttanut ja teen mitä jaksan ja lystään. Olen hyvästellyt monet ideani siitä mitä teen alle vuoden ikäisen kaa. Esim. meidän nimijuhlat kavereille oli vasta kun laps oli 6 kk:tta, sukulaiset jäivät ilman juhlia... Pääasia et on vihdoin tuo perhe!

  Kiitoskiitos kauniista Helsinki-muistoista. Mulla on puolestaan valokuva-albumissa erityisiä Turku-kuvia. Turusta ja Hesasta on muuten Meiju Niskala kirjoittanut erikoiset kirjat. Semmosta eksoottista kaupunkilöytöretkeilyä. Toivoittavasti törmäät joskus kirjaan nimeltä Olet tässä (Turku) http://www.summamutikka.com/olet-tassa-turku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä - mutta oli se Urhuus aika turhan stressaavaa sorttia; ehkei paras ympäristö tämä kaupunki sellaiselle energiapakkaukselle? Totta; nyt on stressin aiheet erilaiset kuin ennen - ei ole oikeastaan aikaa stressata kuin sellaisia hyvin käytännön asioita, kuten ehdinkö suihkuun tänään ;D Mutta tosiaan: ihanaa että on se perhe - sitä ei voi kyllin korostaa!!

   Kiitos vinkistä; pitääpä lukaista joskus, kun ja jos sellainen nokan eteen tupsahtaa!

   Poista
 2. Ihana tuo musta pöytä taitaa olla mieletön löytö jostain? Eli siis varmaan uniikki kappale?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä edes ole - mutta on se minun mittakaavassa jo yli puolet elämästäni ollut mukana menossa :) Ostin sen aikoinaan Iskusta ollessani yläasteella; ensimmäinen iso huonekaluostos ja ihan omilla viikkorahasäästöillä. Oli ennen puun värinen, mutta ehostin sitä muutama vuosi sitten. Lisää ehostuksesta ja pöydästä ennen vanhassa blogissani: http://marihilja.blogspot.fi/2011/09/tyohuoneen-ehostus-part-ii.html

   Eli tällaisen, suht vanhalta näyttävän kalusteen saa ihan 90-luvun tuotannostakin ;)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!