maanantai 20. huhtikuuta 2020

Rakennusrestauroinnista opittuaKuten aiemmin olen maininnut, aloitin syksyllä rakennusrestauroinnin opinnot Rasekossa (Raision seudun koulutuskuntayhtymä). Nyt keväällä on aika saattaa opintoja osittain jo pakettiin, tehdä näytöt ja kirjata ylös ensimmäisen lukuvuoden aikana opitut seikat. Päätin kirjata hankittua osaamista ja tutkinnon osien näyttöjä ylös osin myös blogiini. Näen tämän mielekkäämpänä, kun samalla voin kertoa myös muille oppimastani - ja näin tieto jää kivasti muistiin tänne. Blogini tulee näin ollen päivittymään tulevina viikkoina suhteellisen usein ja erittäin vahvasti vanhojen rakennusten kunnostuamiseen ja restaurointiin liittyen. Luvassa on seuraavanlaisia aiheita (päivitän myöhemmin linkit otsikkoihin, kun tekstit julkaistaan):

Vanhan rakennuksen vauriokartoitus ja korjaussuunnitelma: osa 1, osa 2, osa 3

Kuistin restaurointisuunnitelma

Materiaalien hankinta restaurointikohteeseen

Hirsikehikon kunnon arviointi, merkitseminen ja purku uudelleen nostettavakssi

Rankarakenteisen rakennuksen ominaispiirteet ja kunnostaminen

Pölkkysaviseinäisen rakennuksen korjaussuunnitelma ja pölkkysaviseinän kunnostaminen

Vanhan rakennuksen eristäminen

Vanhan ikkunan kunnostaminen

Hengittävät pintamateriaalit vanhan rakennuksen sisustamisessa

Kestävät, mutta silti hengittävät sisäpinnat?

Pinkopahvitus

Pinkopahvin tapetointi


Luvassa on siis kohteita niin meiltä torpalta kuin muualtakin. Toivottavasti saatte näistä iloa ja hyötyä - ja jos jutuista herää mieleen kysymyksiä, vastaan mielelläni tai käytän suhteita hyväksi ja kyselen ympäriinsä - ja välitän vastaukset teille.

Aurinkoisia kevätpäiviä teille kaikille!

P.S. Kuva yllä on hirsitalosta, jonka purimme syksyllä uudelleen nostettavaksi. Siitäkin lisää siis tuonnempana!_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Löydät minut myös InstagrammistaFacebookista ja Pinterestistä!

2 kommenttia:

  1. Ihan superkiinnostavaa! Itsekin olen joskus noita opintoja miettinyt, mutta sitten kuitenkin ajatellut, että no ei kai. Ehkä vielä joskus - nyt seuraan kuitenkin mielenkiinnolla ja luen varmasti jokaisen jutun! Unelma vanhasta talosta elää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle! Ainakin yksi kiinnostunut lukija ;) Ja kannustan kyllä hankkimaan vanhan talon, vaikkei kaikkea tiedäkään tai ole aihetta opiskellut. Tekemällä ja varsinkin kysymällä ja tarvittaessa käyttämällä apuvoimia ammattilaisilta kyllä pääsee eteenpäin :)

      Poista

Olen iloinen, jos jätät ajatuksesi!